Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Οι εκλογές για Αρχηγό στη Νέα Δημοκρατία.

Σημειώνω ότι αυτό το ποστ είναι Οδύσσεια ας είναι καλά ο όμιλος του ΟΤΕ για αυτό τον λόγο δεν υπάρχει συνοχή στον χρόνο.

Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι δεν είμαι μέλος αυτού του κόμματος αλλά μιας και είναι ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα που κυβερνάνε την Ελλάδα η εκλογή του αρχηγού της με αφορά άμεσα.

Δυστυχώς τα στελέχη της Νέα Δημοκρατίας δεν είχαν το θάρρος του ΓΑΠ ώστε να κάνουν ανοιχτή εκλογή σε όλους τους Έλληνες πολίτες και έκαναν μία κλειστή μόνο για τα μέλη τους. Προφανώς είναι δικαίωμα τους.

Όταν γράφω το ποστ οι υποψήφιοι είναι αντικειμενικά δύο: ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη. Υπάρχει και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αλλά αυτός δεν έχει καμία ελπίδα νίκης. Στα μέσα Νοεμβρίου από την κούρσα αποχώρησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δηλώνοντας ότι υποστηρίζει τον Σαμαρά.

Το Σάββατο πριν τις εκλογές άκουσα λίγο την συνέντευσξη του Σαμαρά στην τηλεόραση και εκεί τόλμησε να αναφέρει το γεγονός ότι η γιαγιά του, η Πηνελόπη Δέλτα, αυτοκτόνησε όταν η Σβάστικα αντικατέστησε την Ελληνική σημαία στην Ακρόπολη των Αθηνών.

Η επιλογή μου είναι πάρα πολύ απλή: Ντόρα Μπακογιάννη, την εκτιμάω σαν πολιτικό αλλά δεν θέλω να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός ένας λαϊκιστής σαν τον Σαμαρά. Μην ξεχνάμε ότι χάρη, με ή χωρίς εισαγωγικά το λεκτικό χάρη, στον Εθνικισμό του όλη η ανθρωπότητα αποκαλεί τους ακατανόμαστους Βόρειους γειτονές μας Μακεδονία σκέτο. Αν είχαμε δεχτεί την πρόταση του Πινέιρο τότε οι γείτονες μας θα είχαν για ονομασία ένα σύνθετο λεκτικό. Κάποιος τότε πουλούσε Λαϊκισμο, όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι αυτός. Πέρα από αυτό η Ελλάδα σίγουρα έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από την ονομασία μιας χώρας, έστω και γειτονικής.

Δεν σχολιάζω το γεγονός ότι πριν από μερικά χρόνια την είχε δει σωτήρας της Ελλάδας και έφτιαξε δικό του κόμμα. Αυτό αφορά περισσότερο τα μέλη της Νέα Δημοκρατία που τον δέχτηκαν πίσω. Φυσικά τώρα που εκλέχτηκε πρόεδρος της είναι ο ορισμός της ειρωνίας.

Ο κύριος Δήμου είχε γράψει ένα έξοχο κείμενο για το θέμα: Ο επόμενος της Ν. Δ..
Εκτιμάω πάρα πολύ τον κύριο Μάνο αλλά ο Κωστάκης τον διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες. Λογικότατο, τι σχέση έχει ένας φιλελεύθερος με την Δεξιά του Κυρίου;

Αυτό που είναι πράγματι χοντρό είναι ότι όλοι οι υποψήφιοι δηλώνουν συνεχιστές του Καραμανλισμού. Θέλω να πιστεύω του αυθεντικού Καραμανλή και όχι του Κωστάκη ο οποίος έχει κερδίσει με άνεση τον τίτλο: ο χειρότερος Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Στις 24/11/2009 ο κύριος Δήμας δήλωσε ότι υποστηρίζει Σαμαρά για αρχηγό της Νέα Δημοκρατία. Κρίμα γιατί η θητεία του κυριού Δήμα σαν επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν πολύ πετυχημένη.

Την Δευτέρα 30/11/2009 το πρωί καθώς πήγαινα στο γραφείο έμαθα τον νικητή των εκλογών από μία Κυρτσιάδα* και όταν είδα ότι είναι ο Αντώνης Σαμαράς φώναξα. Στην συνέχεια ένας κύριος κάποιας ηλικείας που κρατούσε μία από αυτές μου έκανε μία παρατήρηση ότι είμαι πολύ μικρός για να γνωρίζω μερικά πράγματα. Θέλησα να του απαντήσω ότι προφανώς και δεν έχω την ηλικιά του αλλά είμαι και ενήλικας και έχω και παιδεία αλλά το έκρινα άσκοπο.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά αποδείχτηκε ότι ο φιλελευθερισμός στην Ελλάδα είναι συνώνυμος του Σατανά. Τα σχόλια του Σαμαρά ότι αντιπροσωπεύει το κέντρο είναι προσβλητικά για τους ανθρώπους με παιδεία.

Υ.Γ. Αρχικά είχα σκοπό να ανεβάσω το κείμενο το βράδυ των εκλογών αλλά η Cosmote και ο ΟΤΕ είχαν κάνει το “θαύμα” τους και όχι μονο δεν είχα σταθερό ίντερνετ σπίτι μου αλλά ούτε και mobile. Κανονικά δεν θα με πείραζε τόσο πολύ μιας και ακόμα και η Νέα Δημοκρατία είχε προβλήματα με το ίντερνετ αλλά μόλις είχα αγοράσει τα windows 7 και μιας και για πρώτη φορά είχα αυθεντικά windows ήθελα να τα δοκιμάσω. Άλλη μία ημί-γκρίνια που θα κάνω σχετίζεται με το customer service της που μπορεί να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα και 12 μήνες τον χρόνο αλλά είναι της υπομονής.

Υ.Γ. 2 Όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα η σοβαρότερη εφημερίδα είναι η Καθημερινή την οποία και διαβάζω αλλά δυστυχώς υποστηρίζει Σαμαρά και δεν αναφέρομαι μόνο στα γεράκια σαν τον Ιορδανίδη ή την Γιαννάρα αλλά και σε όλα τα άρθρα της.


* Ως Κυρτσιάδες αποκαλώ τις δωρέαν φυλλάδες του Κύρτσου.