Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Για τα ταξί...

Το σίριαλ, και τηλεοπτικό φυσικά, αυτής της περιόδου είναι οι απεργίες και οι δράσεις των ιδιοκτητών ταξί. Ολοι έχουμε τηλεοράσεις οπότε έχουμε δει τις πράξεις τους, ευτυχώς η πλειοψηφία των Ελλήνων τους καταδικάζουν παρόλο που αυτοί συνεχίζουν το χαβά τους.

Η Αττική είναι όμηρος τους, τι τραβάει ο “άμαχος” πληθυσμός για να εκλεγεί Βουλευτής ο κύριος Λυμπερόπουλος...

Δεν έχω σκοπό να σχολιάσω περισσότερο μιας και ανήκω στα κορόιδα που πληρώνουν τα διόδια οπότε μπορεί να γίνω και εγώ αγανακτησμένος, μόνο που θα έχω απόλυτο δίκαιο :)

Θα θα σας μία ιστορία που μου συνέβει στο Tromsø της Νορβηγίας, υποθέτω ότι δεν γνωρίζετε που βρίσκεται αυτή η πόλη οπότε μπορείτε να το μάθετε επιλέγοντας τον σύνδεσμο της wikipedia. Στη συγκεκριμένη πόλη είχα πάει το καλοκαίρι του 2004 με ένα φίλο και θελήσαμε να νοικιάσουμε ένα όχημα για να γυρίσουμε τη περιοχή. Ζητήσαμε από το ξενοδοχείο να μας εκτυπώσουν σε ένα χαρτί τα car rentals της πόλης.

Μπήκαμε σε ένα ταξί, το οποίο ήταν σε άριστη κατάσταση και πεντακάθαρο, και είπαμε στον οδηγό ότι θέλουμε να πάμε εκεί. Τα Αγγλικά του οδηγού ήταν τέλεια. Φτάσαμε στον προορισμό μας και καταλάβαμε ότι μας είχε πάει σε λάθος μέρος, του το είπαμε και μας απάντησε: συγνώμη έκανα λάθος, ενώ φταίγαμε εμείς, θα σας πάω στο σωστό μέρος και θα σας πάρω λιγότερα χρήματα, πράγματι μας πήγε στο σωστό μέρος και μας πήρε λιγότερα χρήματα. Πριν αποβιβαστούμε μας ρώτησε αν θα πληρώσουμε με μετρητά ή με πιστωτική. Όταν κατεβήκαμε μας φώναξε επειδή δεν είχαμε πάρει την απόδειξη.

Αυτός είναι ένας σοβαρός επαγγελματίας όχι οι τραμπούκοι του Λυμπερόπουλου.

Το τραγικό είναι ότι σε λίγα χρόνια ο Λυμπερόπουλος θα “στολίζει” το κοινοβουλιό μας ενώ ο σωστός επαγγελματίας θα είναι ένας ταξιτζής στα πέρατα του κόσμου.

Ενα από τα θετικά της κρίσης είναι ότι οι ταξιτζήδες δεν είναι πλέον επιλεκτικοί στη πελατεία τους αλλά αυτό προυποθέτει να μην απεργούν.