Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Οδυσσέας Τσενάι...

Για άλλη μία φορά στην Ελλάδα τηρήθηκε το έθιμο των μαθητικών παρελάσεων, τύφλα να έχουν τα καθεστώτα της Κούβας και της Βόρειας Κορέας :P, και δυστυχώς έγιναν πολλά ευτράπελα, πνευματικός πατέρας των οποίων ήταν η ΟΛΜΕ μιας και έκδωσε μία φετβά στους μαθητές να περιφρονήσουν τους επίσημους, νομίζω και ελπίζω, οι περισσότεροι μαθήτες να μην άκουσαν τη φασιστική εντολη και να τίμησαν τους ηρωές μας που πολέμησαν τον πραγματικό Φασισμό.

Η ιστορία μου θύμισε την υπόθεση του Οδυσσέα Τσενάι, ενός αριστούχου μαθητή που για πολλούς δεν τηρούσε τα κριτήρια φυλετικής “καθαρότητας” μιας και η καταγωγή του ήταν από την Αλβανία. Το αποτέλεσμα ήταν να μην ηγηθεί της παρέλασης. Ευτυχώς για αυτόν βρήκε “πολιτικό άσυλο” στις ΗΠΑ.

Δυστυχώς για εμάς χάσαμε ένα πολύ αξιόλογο άνθρωπο και τα αίσχη συνεχίζονται :(

Σχετικό άρθρο: Παραιτήθηκε, για δεύτερη φορά, ο Οδυσσέας Τσενάι του δικαιώματος να είναι σημαιοφόρος, στο ίντερνετ υπάρχουν πολλά.

Δεν είναι η μόνη περίπτωση ρατσιμού για τις παρελάσεις αλλά ίσως να είναι η πλέον χαρακτηριστική.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Για την επικείμενη χρεοκοπία μας.

Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι δεν θα μπορέσουμε να την αποφύγουμε. Δεν έχω σκοπό να γράψω ποιες θα είναι οι συνέπιες μιας και τις αγνοώ και μάλλον δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο χρεοκοπίας αναπτυγμένης χώρας. Σίγουρα θα είναι τραγικές...

Τον τελευταίο καιρό έχω γράψει μερικά ποστ σχετικά με αυτό το θέμα:
Μερικές ρητορικές(;) ερωτήσεις:
Συμπεράσματα από τις σημερινές απεργίες;
Πως καταστρέφεται μία χώρα..

Λυπάμαι που γράφω ξανά ένα ποστ με τόσο αρνητικό θέμα αλλά δεν βλέπω φως στο τούνελ.

Τα ρετιρέ συνεχίζουν να απεργούν και να καταστρέφουν τη χώρα, υπάρχει ένα πολύ καλό site που τις ανεφέρει αναλυτικά: http://apergies.gr/.

Το τραγικό είναι ότι η Κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να μειώσει τις μεγάλες σπατάλες του αρχίζοντας από τις αμυντικές δαπάνες. Θα αναφέρω δύο απλά και επίκαιρα θέματα: την υπόθεση με τις Γαλλικές Φρεγάτες και τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Θα μπορούσα να αναφέρω και τις δαπάνες προς την Εκκλησία αλλά εκεί έχει μειώσει μερικές.