Αν κρίνω από την ονομασία του ναι αλλά ζούμε στη χώρα που είσαι ότι δηλώσεις και μιας και το ποστ μου είναι πολιτικό πρέπει να ανεφέρω τον κύριο Καρατζαφέρη που μας έχει πείσει ότι είναι κεντροδεξιός.
Πολλοί κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική η οποία είναι φιλελεύθερη. Πρώτα από όλα το γεγονός ότι τα οικονομικά είναι βασικό θέμα με τιμάει σαν οικονομολόγο. Προφανέστατα και τα Οικονομικά είναι βασικότατο θέμα μιας και χωρίς “σάλιο” δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα σε μία καπιταλιστική κοινωνία. Το θέμα είναι ότι η Κυβέρνηση, δεν έχει σημασία ποιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία, είναι “δέσμια”, το βάζω σε παρένθεση μιας και για τα χάλια της Οικονομίας μας φταίμε οι Ελληνες και μάλλον δεν υπάρχει καλύτερη λύση, της τρόικας μιας και αυτή την ορίζει. Ακόμα και αν δεν υπήρχε η τρόικα είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης άρα είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τις οδηγίες της και στο θέμα της οικονομίας η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι φιλελεύθερη. Η Ελλάδα δεν είμαι απομονομένο νησί αλλά εξαρτάται άμεσα από τους εταίρους της. Πρέπει να σημειώσω ότι ως και η Κομμουνιστική Κούβα κάνει φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και για να πω την αυτονόητη κακία μου: σε εκείνη τη χώρα οι άνθρωποι δεν έχουν την επιλογή κυβέρνησης και η ελευθερία του λόγου είναι κάτι σχετικό.
Οι ενστάσεις μου είναι άλλες. Πριν τις εκλογές ο Παπανδρέου είχε σαν πολιτική: καμία ανοχή στην εγκληματικότητα πολιτική-ορισμός της ακροδεξιάς, δεν έχω ακούσει κάποιον να τον κατηγορεί. Προφανώς και δεν έχει ασυλία μιας και όλοι λένε την καραμέλα: λεφτά υπάρχουν.
Χθες 24/4/2011 οι Ελληνορθόδοξοιγιόρτασαν το Πάσχα. Κανένα πρόβλημα και δικαιωμά τους όμως η “Σοσιαλιστική” κυβέρνηση πήγε σύσομη στις Εκκλησίες. Πέρα από αυτό ένα αεροπλάνο της πολεμικής μας αεροπορίας πήγε στα Ιεροσόλυμα και παρέλαβε το Αγιο Φως, το οποίο υποδέχτηκε η πολιτική ηγεσία σαν αρχηγό κράτους, δεν σχολιάζω την ιεροσυλία μιας και αυτό είναι πρόβλημα των Χριστιανών Ορθόδοξων, και φυσικά στην Αθήνα σώματα του στρατού είχαν παραταχτεί σαν να είχαμε Εθνική γιορτή. Και για αυτή τη σπατάλη πόρων δεν άκουσα κάποιον να διαμαρτύρεται...
Προσθήκη όχι άμεσα σχετική: με τσαντίζει που συγκρίνουν τον ΓΑΠ με τον πατέρα του ο οποίος ήταν ο ορισμός του λαϊκιστή και του οπορτουνιστή.
Μία "κατηγορία" εις βάρους του είναι ότι είναι αβάσφτιστος και μερικοί τον αποκαλούν υποτιμιτικά Τζέφρι...
Βίντεο εκδήλωσης κοινωνικής οικονομίας
Πριν από 8 χρόνια
25 σχόλια:
Ο μακαριστός Χριστόδουλος πέθανε πριν γίνει πρωθυπουργός ο "ξενόφερτος", για να χρησιμοποιήσω μία "άγια" φράση του, αλλά φροντίζουν διάφορες φυλλάδες να συντηρείται η μνήμη του...
Τελικά ίσως να ήταν Θείο θέλημα :P
Αυτο το ερώτημα αυτο-αμφισβήτησης
ξεκίνησε από τους ίδιους
τους ΠΑΣΟΚους εναντίον
Εκσυγχρονιστών και Σημίτη
και επανήλθε το 2006 με τις μεταγραφές
Μἀνου, Ανδριανόπουλου, Ανδρουλάκη, Δαμανάκη
Τώρα με το ΔΝΤ επανέρχεται.
Πάντως αυτό το όνομα δίνει
κύρος, είμαστε και πρόεδροι
της Σοσιαλιστικής Διεθνούς,
μην το ξεχνάμε :-)
Δλδ το οικονομικό όπως βλέπεις
κρίνει το Σοσιαλισμό
παρά η σχέση του με την επικρατούσα
συνταγματική θρησκεία.
Άλλωστε και το Μπάαθ στη Συρία
και το Ιράκ, ο Καντάφι Σοσιαλιστές
σύντροφοι ήταν.
Μέσα στην έρημο του Ισλάμ,
άνθισε και ο Σοσιαλισμός,
τί να πεις..:)
Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση.
1. Όταν ο (μόνος εφαρμοσμένος, γνωστός) φορέας σοσιαλιστικής πολιτικής είναι το κράτος και το κράτος έχει καταρρεύσει, τι είδους σοσιαλιστική πολιτική μπορείς να εφαρμόσεις;
2. Όταν ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι το μόνο σύστημα που μπορεί να παράγει πλούτο είναι το καπιταλιστικό σε μία φιλελεύθερη αγορά ενός δημοκρατικού κράτους, και εσένα σου χρειάζεται ως κράτος αυτό ακριβώς (δλδ πλούτος) γιατί σε πνίγουν τα χρέη, τι αντι-φιλελευθερες πολιτικές μπορείς να επιβάλεις;
@Michalis Melidonis
Ανοιξές πολλά θέματα...
Πρώτον δεν έχω πρόβλημα με τις "μεταγραφές" που εκανε ο Σημίτης. Αν μη τι άλλο εκτιμάω πάρα πολύ τον Μάνο.
Μάλλον δεν εκφράστηκα σωστά στο ποστ μου, θελησα να πω ότι οι περισσότεροι δίνουν βαρύτητα στην οικονομία και δεν κοιτάνε άλλους τομείς στους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με τον Σοσιαλισμό.
Προσωπικά εκτιμάω πολύ τον ΓΑΠ και το γεγονός ότι είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αποδυκνείει ότι θεωρείται αξιόλογος και εκτός Ελλάδας.
Ας μην σχολιάσω τον Σοσιαλισμό των Αραβικών χωρών... Αν κρίνω τη σχέση Θρησκείας και πολιτείας μάλλον ανήκουμε εκεί :P ή μάλλον :(
@CsLaKoNaS
Δεν έχω πρόβλημα με τη φιλελεύθερη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και σε πολλούς τομείς θα ήθελα η Ελλάδα να ήταν φιλελεύθερη χωρίς εξωτερική "βοήθεια".
Το ΠαΣοΚ είναι ΣοσιαλΗστικό κόμμα χωρίς αμφιβολία.
Οι πολιτικάντηδες τους είναι σοσιαληστές.
Απόδειξη ότι ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός της χώρας εκτός από σοσιαληστής είναι και πρόεδρος της διεθνούς σοσιαλητρικής, δηλαδή αρχησοσιαλήσταρχος..!
@Polykarpos
Εχεις αποδείξεις για αυτά που λες; Συζητούσα με ένα κρετίνο στο FB και θέλει να τον κρεμάσει λέγοντας ότι είναι προδότης. Είναι τόσο κρετίνος που μάλλον αγνοεί ότι η ΕΕ απαγορεύει στα μέλη την εσχάτη των ποινών...
Σε ρωτάω γιατί εσένα δεν σε θεωρώ κρετίνο :)
Αποδεικνύεται ότι μίλαγε στο ΔΝΤ πριν καν βγει πρωθυπουργός ενώ στους εδώ ιθαγενείς έλεγε "Λεφτά υπάρχουν". Από μόνο του αυτό, εκτός από ψεύτη ολκής, τον κάνει και αδίστακτο.
παρέλαβε την εξουσία και εκτός ότι μεγάλωσε το έλλειμα τυς πρώτους 3 μήνες επιδόθηκε σε έναν αγώνα κατασυκοφάντησης της οικονομίας με προφανή σκοπό να οδηγηθεί στο ΔΝΤ η χώρα. Υπενθυμίζω "είμαστε στον τιτανικό" "τα ταμεία είναι άδεια δεν υπάρχει σάλιο" "είμαστε ένα βήμα πριν πέσουμε στον γκρεμό".
Κανένα διαπραγατευτικό χαρτί δεν κρατήθηκε, ανεβήκαν τα spreads και ανέλαβαν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ να τρομοκρατήσουν τους ιθαγενείς.
Υπέγραψε το μνημόνιο όπου για πρώτη φορά υπογράφουμε υποθηκεύοντας εθνική περιουσία (κάτω από τις πιέσεις της μοναδικής χώρας που έχουμε δανείσει ποτέ και μας χρωστά επίσημα). Υπογράψαμε όρους όπως "να μην συμψηφιστει το δάνειο με άλλα δάνεια (τι έλεγα πριν;)" και "να μην επηρέαστούν οι εξοπλιστικές αγορές".
Εσωτερικά γίνεται το πι ογελείο, κόβονται οι συντάξεις (των 600-700-800 ευρώ) που αποτελεί τεράστια ηθική προσβολή. Περικόπτονται μισθοί στο δημόσιο, που μέχρι εκείνη τη στιγμή κρατούσαν κάπως την αγορά.
Καταργούνται και τα πιο απλά εργασιακά δικαιώματα με αποτέλεσμα 1. ο εργαζόμενος να είναι ανίσχυρος κάτω από το φόβο της διογκούμενης ανεργίας να αντιδράσει
2. διαλύεται ο όποιος κοινωνικός ιστός υπήρχε και η εξαθλίωση αρχίζει και εξαπλώνεται σε αυτούς που πριν 10 μόλις χρόνια αποτελούσαν τα μεσαία αστικά στρώματα.
Το αποτέλεσμα του 2 το περιγράφει ο Ξενοφώντας λέγοντας ότι όσο μειούται η μεσαία τάξη αυξάνουν οι ανισότητες και οδηγούνται τα πράγματα σε βίαιες αλλαγές και αναταραχές.
Ο κ.ΓΑΠ ΔΕΝ εκμεταλεύτηκε σε καμιά περίπτωση, δεν χρησιμοποίησε καν, την απειλή του όπλου που έλεγε.
Ένας πρωθυπουργός εκλέγεται για να υπηρετήσει το συμφέρον της χώρας του.
Όλη η πορεία του εν λόγω "κυρίου" ήταν, όπως αποδεικνύεται από τα βήματα που ακολούθησε, ώστε:
α.Να ξεφορτωθούν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες ομόλογα στην κεντική ευρωπαϊκή τράπεζα
β.Να μαζέψει όσα περισσότερα γίνεται ώστε να αποπληρώνει τους διεθνείς τοκογλύφους
γ.αφού μαζέψουν ότι μπορούνε και δεν θα έχουν άλλο αίμα να μας στραγγίξουν θα μας τραβήξουν μια πτώχευση, ελεγχόμενη ή μη, που θα έπρεπε να ελέγξουμε εμείς
Με όλη την πορεία του ο κ. ΓΑΠ στερεί σε ανθρώπινο επίπεδο οποιοδήποτε όραμα για το μέλλον και αυτό είναι χειρότερο γιατί οι Έλληνες έχουν ξαναπεράσει φτώχεια αλλά΄τα χειρότερα φαινόταν πίσω και το μέλλον ήταν κάπως καλλίτερο. Τώρα τα καλλίτερα πέρασαν.
Προσωπικά συμφωνώ στα περισσότερα με τον Γιάννη Βαρουφάκη τον οικονομολόγο, όσο αφορά τις κινησεις μας στο υπάρχον σύστημα.
Δεν θα επεκταθώ άλλο, θα κλείσω με 5 επισημάνσεις.
1. Η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ δεν νομιμοποιείται διότι εκλέχθηκε με το πιο άθλιο ψέμα που έχει ειπωθεί ποτέ σε προεκλογική περίοδο
2. Η σημασία μιας σύμβασης όπως το μνημόνιο δεν είναι δυνατόν να μην περνά από δημοψήφισμα και δημόσια συζήτηση. Μια τέτοια δέσμευση της χώρας μόνο στο προσωπικό επίπεδο του πρωθυπουργού είναι φασιστική(όπως και η κύρωσή της με το τέχνσμα της απλής πλειοψηφίας).
3. Υπάρχουν όροι στο μνημόνιο που υπεγράφη που μπορούν να χαρακτηριστούν προδοτικές διότι βάζουν την ανεξαρτησία της χώρας σε κίνδυνο
4. Υπάρχει σοβαρό θέμα καταστρατήγησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων (τα εργασιακά εμπεριέχονται)στον τρόπο που εξαθλιώνεται ο πληθυσμός
5. Αυταπόδεικτα είναι προδοτικό το να εξυπηρετείς αλλότροια συμφέροντα από την ανώτατη θέση διαχείρισης των κοινών
@Polykarpos
Ας συμφωνήσω με ότι λες παρόλο που ο τόνος σου είναι υπερβολικός μιας και δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι προδότης κάποιος σε καιρό ειρήνης.
Σε κάθε περίπτωση αν οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι αντισυνταγματικές μπορείς να προσφύγεις στο ΣΤΕ, ξέρω απλούς πολίτες που προσέφυγαν για τα παράνομα διόδια στη Βόρεια Αττική και δικαιώθηκαν.
Μία χώρα μέλος της Ευρωζώνης δεν μπορεί να πτωχεύσει αν μη τι άλλο δεν θα την αφήσουν τα άλλα μέλη της μιας και θα ήταν καταστροφικό και για αυτά.
Οσον αφορά τη σμίκρυνση του κράτους πρόνοιας αυτό είναι γεγονός αλλά οφείλεται στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα γινόντανε με όλες τις κυβερνήσεις.
Δεν τίθετε θέμα ειρήνης ή πολέμου για τον όρο. Είναι μόνο θέμα στάσης απέναντι στο καθήκον σου.
Προδοτική άλλωστε είναι η πολιτική του ΓΑΠ ως προς τον όρο Σοσιαλιστικό.
Το αν θα την αφήσουν ή όχι εξαρτάται από τα συμφέροντά τους (που πλέον δεν είναι εθνικά αλλά οικονομικά των υπερεθνικών ελίτ).
Το haircut είναι ένας τρόπος ελεγχόμενης χρεοκοπίας και προβλέπεται στο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας.
Το κοινωνικό κράτος θα έπρεπε να ήταν το τελευταίο που θα έπρεπε να πειραχθεί και ήταν το πρώτο.
Μια κυβέρνηση προδίδει το λαό που την ψήφισε όταν τον θυσιάζει για να εξυπηρετήσει, κυριολεκτικά, κοινούς απατεώνες.
Για το αν είναι απατεώνες φτάνει να δεις τον τρόπο που η Goldamn SUCKS (αυτό έπρεπε να είναι το σωστό) από τη μια συμβούλευε το Σιμήτη να κάνει swap ένα μέρος του χρέους για να το κρύψει και από την άλλη πόνταρε στη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Διαφωνώ αλλά ζούμε σε Δημοκρατία. Το μέλλον θα μας δώσει πολλές απαντήσεις.
Οσον αφορά την Goldamn SUCKS η πολιτική της μπορεί να είναι ηθικά κατακριτέα αλλά έτσι δουλεύουν οι αγορές.
ήταν σοσιαλιστικό κόμμα πρίν πάρει την εξουσία φίλε μου.
@mahler76
Τι άλλαξε από τότε;
Η πολιτική του ατζέντα
Πως ακριβώς άλλαξε;
είδαν τα φράγκα της Ευρώπης αγορίνα, αυτό άλλαξε.
Τα φράγκα της Ευρώπης υπάρχουν από το 1981 και είναι δεδομένα μιας και είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης :)
ε από τότε έπαψε και το ΠΑΣΟΚ να είναι σοσιαλιστικό κόμμα. αυτό είπα εξ αρχής
Ξαναλέω, και ελπίζω να είναι η τελευταία φορά μιας και το αναφέρω και στο κειμενό μου :), ότι πράγματι το ΠΑΣΟΚ στην οικονομία δεν είναι Σοσιαλιστικό κόμμα αλλά αυτό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια σε όλα τα Σοσιαλιστικά κόμματα της Δύσης, αντιθέτως σε διάφορους τομείς, που τους αναφέρω στο κείμενο, η πολιτική του είναι ακροδεξιά και κανείς δεν το κατακρίνει.
Γιάννη το θέμα δεν είναι τι συμβαίνει αλλά αν αυτό που ψήφισες φέρει σε πέρας το πρόγραμμά του και τις υποσχέσεις του προεκλογικά.
Αν όχι δεν υπάρχει λόγος να το ψηφίζεις, τόσο απλά...
όσο αφορά τον αρχηγό του ΠαΣοΚ και ότι υποσχέθηκε, έκανα το ακόλουθο βίντεο
http://www.youtube.com/watch?v=UIP0aE_qURg
Το Video θα το δω μία άλλη φορά.
Οσον αφορά το προεκλογικό ΠΑΣΟΚ σίγουρα πρεπεί να κατακρίνουμε το γεγονός ότι λαϊκιζε χωρίς λόγο μιας και γνώριζε ότι είχε τη νίκη στο τσεπάκι. Όμως επιμένω ότι κακώς κανένας δεν σχολιάζει τις ακροδεξιές θέσεις που είχε πάρει και δυστυχώς τις εφαρμόζει...
Ψάχνεις και συ για ιδεολογίες. Μάλλον έχουν ψοφήσει ;-)
@Polykarpos
Το video μου θύμισε τους twisted sisters, που είχα καιρό να ακούσω, αλλά το βρήκα Λαζοπουλαίικο, δηλαδή λίγο υπερβολικό....
@KitsosMitsos
Ναι ακόμα ψάχνω :)
Δημοσίευση σχολίου