Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Όταν το ΛΑΟΣ καθορίζει την πολιτική ατζέντα της χώρας μας.

Αν βγήκε ένα συμπέρασμα από τις Ευρωεκλογές είναι πως, δυστυχώς, το ΛΑΟΣ καθορίζει την πολιτική ατζέντα της χώρας μας. Οι θέσεις του είναι αυτονόητες για ένα κόμμα της ακροδεξιάς: Πάνω από όλα οι Έλληνες και οι "ξένοι" είναι εχθροί μας. Τίποτα το καινούργιο ή το πρωτότυπο.

Το τραγικό είναι πως η ΝΔ σέρνεται πίσω από το κόμμα του Καρατζαφέρ μιας και βλέπει πως πολλοί ψηφοφόροι της ψηφίζουν πλέον τα άκρα. Πάλι δεν εκπλήσωμαι μιας και πάρα πολλά μέλη (και μάλιστα της "πρώτης γραμμής") της ΝΔ ανήκουν αντικειμενικά στο ΛΑΟΣ: Ψωμιάδης, Γιακουμμάτος, Πολύδωρας για να ανεφέρω μόνο μερικούς.

Αυτό το γεγονός με αγχώνει. Δέχομαι να υπάρχει ένα κόμμα που να εκφράζει αυτές τις θέσεις αλλά όχι και να τις υιοθετούν και τα κανονικά κόμματα.

Το τραγικότερο είναι πως θα μπορούσαμε να είχαμε διαδαχθεί από τις Ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες δέχονται μετανάστες πολλές δεκαετίες πριν από εμάς. Εξ' ίσου τραγικό είναι πως για πολλές δεκαετίες η χώρα μας ήταν συνώνυμη με την μετανάστευση άρα θα πίστευα πως τώρα που εμείς είμαστε πλούσιοι και έρχονται σε εμάς οι πεινασμένοι του κόσμου θα τους δεχόμασταν τους φτωχότερους με κατανόηση.

Και κάτι εξ' ίσου τραγικό: Το μεγαλύτερο έλλειμα της χώρας μας είναι πως δεν διαθέτει Αστική τάξη αλλά πολύ ισχυρό ΚΚΕ (το οποίο σε πολλά θέματα ταυτίζεται με το ΛΑΟΣ). Πόσο ειρωνικό όταν το ΚΚΕ πιστεύει δογματικά πως πρέπει να πολεμάει την Αστική Τάξη.

Επίσης θέλω να σημειώσω πως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές οι Οικολόγοι Πράσινοι δεχτήκαμε σφοδράτατη επίθεση από τους Ελληναράδες και ειδικά από τα στελέχη του ΛΑΟΣ για κάτι δηλώσεις που είχε κάνει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας το 1996 και τις ξέθαψε η φυλάδα espresso. Αν δει κάποιος από κοντά τον Μιχάλη Τρεμόπουλο θα δει έναν ήρεμο και πράο κύριο ενώ αν δει τα στελέχη του ΛΑΟΣ θα δει τραμπούκους. Δυστυχώς είναι σχεδόν αδύνατο να γιατρέψει κάποιος το καρκίνωμα του εθνικισμού.

Κλείνω λέγοντας πως το κόμμα του Καρατζαφέρ αντιγράφει τον Jean Marie LePen και το κόμμα του Front National. Η ποιοτική διαφορά με την Ευρώπη είναι πως εκεί τα κόμματα της ακροδεξιάς τα έχουν στο περιθώριο.

9 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Μία τελευταία σύγκριση με την Ευρώπη: Όταν στα τηλεοπτικά πάνελς εμφανίζονται πολιτικοί της ακροδεξιάς οι δημοσιογράφοι τους "χτυπάνε" σαν χταπόδια ενώ στην Ελλάδα τους "γλύφουν"....

Side21 είπε...

Είναι γνωστό πως σε
περιόδους οικον. κρίσης
και ανασφάλειας βρίσκουν πρόσφορο
έδαφος εθνικιστικές και ρατσιστικές
ιδεοληψίες, ειδικά όταν οι επικεφαλής
είναι εξπέρ στα επικοινωνιακά και
στο λαϊκισμό - εξ ού και τα αποτελέσματα.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Συμφωνώ και δυστυχώς ο Καρατζαφέρ σαν πρώην άνθρωπος της τηλεόρασης είναι έξπερτ.

patsiouri είπε...

Το ακομα χειρότερο είναι πως τα παιδιά και τα εγγόνια των "ότι ξέρασε η Χούντα", όχι μόνο συνεχίζουν να ψηφίζουν με το σκεπτικό των γονιών τους, αλλά τελευταία έχουν γίνει ακόμα χειρότεροι...

ΥΓ: Κι'εμένα ο πατέρας μου ψήφιζε ΠΑΣΟΚ αλλά ΣΙΓΑ μην φηψίσω ποτέ Πασόκ, άλλαξαν οι εποχές, ας το καταλάβουμε...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δεν νομίζω ότι το ΛΑΟΣ έχει μεγάλη σχέση με τους χουντικούς, πάντως σίγουρα δε ψηφίζω ότι ψηφίζει ο πατέρας μου.

demetrat είπε...

και βέβαια το Λαος έχει σχέση με χουντικούς.
Αποστολατοι,Πλευρηδες και άλλα βλαστάρια, ανεψοξάδερφα χουνταίων είναι.
Όσο γιά τις ιδέες του, δόστου δύναμη, και θα δεις γιά πότε σου γεμίζει τα νησιωτικά θέρετρα.
δ

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δεν ξερω φίλε μου. Δεν μεγάλωσα στην Ελλάδα οπότε πολλά κομάτια της ιστορίας μας την αγνοώ και η Χουντα δεν είναι στις προτεραιότητες μου για να μάθω...

suncitizen είπε...

Φίλε μου Ιωάννη Κ
οι Οικολόγοι Πράσινοι έχασν μία ιστορική ευκαιρία απο μαλακίες.
Θα μπορούσαν πραγματικά να εκτοξευθούν και να γίνουν κάτι σαν το ΠΑΣΟΚ το 81.
Παρόλα αυτά, ο δικομματισμός δε δυσκολεύτηκε να αποθαρρύνει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν οικολόγους.
Όταν, λοιπόν, ο Τρεμόπουλος δηλώνει στα κανάλια επισήμως ότι η Θεσσαλονίκη δεν ήταν Ελληνική πριν το 1912 και συνεπώς να μη μιλάμε και πολύ περι Ελληνικότητας της Μακεδονίας,τι να υποθέσει κανεις; Δηλαδή τι προτείνει ο άνθρωπος; Να ζητήσουμε συγγνώμη από τους Τούρκους και να τους επανεγκαταστήσουμε στην Θεσσαλονίκη; Έχει υπόψη του ο Τρεμόπουλος ότι κάθε τρεις και λίγο οι Τούρκοι κάνουν υπερπτήσεις στο Αγαθονήσι που κατοικούν Έλληνες; Αν αρχίσουμε να συζητάμε τέτοιες μαλακίες, σύντομα θα είμαστε και πάλι υπο κατοχή.
Αυτά δεν τα λένε ούτε παιδάκια του δημοτικού. Ξεχνάει, βέβαια, ότι και ΄στη Σμύρνη κατοικούσαν Έλληνες και δε λέει να γυρίσουν εκεί. Και η΄Κύπρος δεν ήταν τουρκική, αλλά κουβέντα!
Τι να σκεφτεί κανεις για τους οικολόγους που δηλώνουν στο site τους ότι κανένας λαός δε δικαιούται να ονομάζεται πιο μακεδόνας από τον άλλο, από τη στιγμή που οι Σλάβοι Σκοπιανοί στήνουν Αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και δηλώνουν γνήσιοι απόγονοί του; Ενώ τυπώνουν χάρτες της "Ελεύθερης Μακεδονίας" με πρωτεύουσα τη Θεσ/κη;
Τέτοιες κουταμάρες ούτε τα νήπια δε λένε φίλε μου...
Και κρίμα δηλαδή, διότι όπως είπα αρχικά , οι Οικολόγοι θα εισέπραταν τη διαμαρτυρία και θα ξεπεταγόντουσαν όπως το ΠΑΣΟΚ το 81.
Μην κατηγορείτε αόριστα τα "media", τα "ξένα κέντρα", το "κατεστημένο" κλπ.
Εντοπίσει τα κορυφαία δικά σας σφάλματα!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με το ΠΑΣΟΚ του 1981 μιας και αυτό είχε τον Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος ήταν πολύ καλός σαν ρήτορας.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονική σε πληροφορώ πως όταν ο Ελληνικός στρατός μπήκε στην πόλη το 1912 οι Έλληνες δεν αποτελούσαν περισσότερο από το 20% του πλυθησμού της πόλης. Άλλωστε όλη η Μακεδονία και η Θράκη ήταν πολυεθνοτικές και πολυπολιτισμικές περιοχές και για αυτό τον λόγο υπάρχει και το επιδόρπιο Macedoine des fruits (Μακεδονία Φρούτων) το οποίο είναι ένας αχταρμάς φρούτων. Δεν γνωρίζω δηλώσεις του Μιχάλη που λέει πως πρέπει να δώσουμε τη πόλη στους Τούρκους, αν γνωρίζεις πες μου σε παρακαλώ που μπορώ να τις βρω. Σου υπενθημίζω πως οι οπαδοί των ομάδων της Θεσσαλονικής μέχρι το 1990 φώναζαν "έτσι γαμάει η Βουλγαρία", μετά είδαν πως δίπλα τους υπάρχει μία χώρα που ζητάει αυτό το όνομα και άλλαξαν τροπάριο, επίσης, παρόλο που είναι ανούσιο να ασχολούμαστε με ανεγκέφαλους, οι ίδιοι αποκαλούν τη πόλη τους Salonica, το οποίο είναι το Εβραϊκό όνομα της. Αν σε ενδιαφέρει η ιστορία της πόλης διάβασε αυτό το βιβλίο: Salonica, City of Ghosts: Christians, Muslims and Jews

Δεν με νοιάζει τι κάνουν οι Σλάβοι πόσο μάλλον που δεν τα πάω καλά με τα αγαλματα γενικότερα. Αν θέλουν να πετάνε τα, λίγα, χρήματα τους σε αγάλματα μεγαλωμανίας δικό τους πρόβλημα. Η Ελλάδα όπως και κάθε χώρα άλλωστε έχει σοβαρότερα προβλήματα από το να φτιάχνει αγαλμάτα. Είμαι σίγουρος ότι συμφωνείς πως το μέλλον μιας χώρας είναι σημαντικότερο από το παρελθόν της. Παρόμοιους χάρτες τυπώνονται και στην Ελλάδα από διάφορες εθνικιστικές ομάδες. Αν δεν κάνω λάθος η κυβέρνηση της χώρας άλλαξε τροχιά μετά τις διαβουλέψεις που είχαμε οι δύο χώρες με τον ΟΗΕ στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας. Σημειώνω σαν Οικολόγος, και σαν άνθρωπος, πως είμαι ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλισμούς. Αναφέρεσαι στη Σμύρνη και καλά κάνεις και σημειώνεις τις σφαγές των Ελλήνων αλλά δεν αναφέρεις πως ο Ελληνικός στρατός επιτέθηκε στη Τουρκία και ήθελε να καταλάβει και την Άγκυρα. Όσο και να βιάσεις της ιστορία Έλληνες, στην Άγκυρα δεν υπήρξαν ποτέ.

Το Μακεδονικό έκανε πολύ μαγάλη ζημιά στο κόμμα μας, όχι μόνο γιατί χάσαμε πολλούς ψήφους αλλά και γιατί, δυστυχώς, υπάρχουν πλέον δύο στρατόπεδα ανάμεσα μας.

Τέλος και σημαντικότερο: δεν τα πάω καθόλου καλά με τις θεωρίες συνωμοσίας οπότε δεν πρόκειται να κατηγορήσω ποτέ τα "ξένα κέντρα", το "κατεστημένο" ή τους εξωγήινους. Αντιθέτως η φυλλάδα Espresso μας έκανε πολύ μεγάλη ζημιά όταν ξέθαψε τις παλιές δηλώσεις του Μιχάλη (από το 1996) αντιθέτως δεν ανέφερε πως τα ίδια είχε πει και ο Μπουτάρης...