Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός της καμπάνιας των ΟΠ για τις Ευρωεκλογές

Με τις αποφάσεις του Πανελλαδικού Συμβουλίου στις 10/1/2009. Με κεντρικό μήνυμα «Πράσινη λύση για την κρίση: Οικονομία, Κοινωνία, Περιβάλλον» και «Αλλάζουμε πολιτικές, αλλάζουμε και εμείς» ξεκίνησε η καμπάνια από τον Ιανουάριο και θα κορυφωθεί στις 7 Ιουνίου οπότε ψηφίζουμε για την εκλογή ευρωβουλευτών.

Η οργανωτική δομή της προεκλογικής καμπάνιας

Οι Τοπικές Πολιτικές Κινήσεις, οι Θεματικές Ομάδες και οι Περιφερειακές Γραμματείες θα συνεδριάσουν – με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή μελών - μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες με την παρουσία εκπροσώπων της εκλογικής επιτροπής και της Γραμματείας για να εξειδικεύσουν την προεκλογική καμπάνια και να αναλάβουν ρόλο και δεσμεύσεις
στο πλαίσιο του σχεδιασμού που έχουμε αποφασίσει. Η αναλυτική παρουσίαση του σχεδιασμού να παρουσιαστεί σε όλα τα μέλη ώστε να παίξουν ενεργό ρόλο.

Συντονιστής της εκλογικής καμπάνιας αποφασίστηκε ομόφωνα να είναι ο Ν. Χρυσόγελος.

Για την υλοποίηση της εκλογικής καμπάνιας θα οργανωθούν 3 επάλληλοι κύκλοι της εκλογικής επιτροπής. Το Πανελλαδικό Συμβούλιο ολοκλήρωσε τη συγκρότηση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (πρώτος κύκλος) που ξεκίνησε από το συνέδριο, η οποία αποτελείται από τον συντονιστή Ν. Χρυσόγελο και τους/τις Μ. Πετράκο, Κ.Λεμπέση, Θ. Δημητρακόπουλο, Ο.Κήκου, Κ. Διάκο, Α. Ξενικό, Μ. Βασιλάκου, Μ. Τρεμόπουλο, Φ. Δραγούμη.

Επίσης, το ΠΣ αποφάσισε ο δεύτερος, συντονιστικός, κύκλος της εκλογικής επιτροπής να αποτελείται από όλα τα μέλη του ΠΣ, τους συντονιστές Τοπικών Πολιτικών Κινήσεων, Θεματικών Ομάδων και τις Περιφερειακές Γραμματείες, εκπροσώπους των Νέων Πράσινων και υποψήφιους/ες καθώς και μέλη που μπορούν να συνεισφέρουν αποτελεσματικά. Τοπικές εκλογικές επιτροπές πρέπει να οργανωθούν και σε κάθε περιοχή, σύμφωνα με όσα έχουμε αποφασίσει στο συνέδριο. Ο δεύτερος κύκλος θα βοηθήσει στην οργάνωση και ανάπτυξη της προεκλογικής καμπάνιας σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο τρίτος κύκλος υποστηρικτών της καμπάνιας των ΟΠ θα αποτελείται από ένα διευρυμένο δίκτυο μελών και φίλων των ΟΠ που δουλεύουν για την προεκλογική καμπάνια και θα πρέπει να αποτελείται κατά ελάχιστο από 1000 άτομα. Θα αναπτυχθεί μέσω της αξιοποίησης του ίντερνετ, του facebook και της δημιουργίας μιας λίστας γνωστών και φίλων από διάφορες περιοχές που θα θελήσουν να βοηθήσουν την προεκλογική καμπάνια μας πανελλαδικά, στην περιοχή τους, τη δουλειά τους, τους φίλους και γνωστούς.

Κάθε μέλος των ΟΠ μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική ανάπτυξη της προεκλογικής καμπάνιας. Επικοινωνήστε άμεσα είτε με τον συντονιστή της εκλογικής καμπάνιας Ν. Χρυσόγελο, τηλ. 6936672882, e-mail: nikoschry@gmail.com είτε με τον συντονιστή οργανωτικού των ΟΠ Μ. Πετράκο, e-mail:Michalis.Petrakos@agilis-sa.gr