Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Η Πολιτική Κίνηση Αθήνας σας προσκαλεί στις «Αλκυονίδες Ημέρες εθελοντικής εργασίας» της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας (Ε.Ο.Ε.)

άρκο «Α.Τρίτσης»

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009, ώρα 11:00πμ-3:00μμ


Το Πάρκο A.Τρίτσης αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής στο αστικό περιβάλλον της Αττικής. Οι λίμνες του Πάρκου και η ποικιλομορφία της βλάστησης προσελκύουν πολλά πουλιά (έχουν καταγραφεί 168 διαφορετικά είδη τους) που μπορεί κανείς να παρατηρήσει με την υποστήριξη των έμπειρων μελών της Ε.Ο.Ε. και την παροχή ειδικού εξοπλισμού.

Σε συνέχεια της συζήτησης που έγινε στην Πολιτική Κίνηση Αθήνας για τα «Ζώα στην Πόλη», αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στις «Αλκυονίδες Ημέρες εθελοντικής εργασίας» που διοργανώνει Ε.Ο.Ε. στο Πάρκο «Α.Τρίτσης» στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2009.

Συγκεκριμένα, στις 24 Ιανουαρίου 2009, από τις 11:00πμ έως τις 3:00μμ θα γίνει για τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων κατ’ αρχήν ενημερωτικό πρόγραμμα και ξενάγηση στο Πάρκο, διάρκειας περίπου 1:30 ώρας, και στη συνέχεια συμμετοχή στις εργασίες της Ε.Ο.Ε. που περιλαμβάνουν καθαρισμό της λίμνης με βάρκα, φυτεύσεις, κατασκευές φωλιών και ταΐστρων πουλιών κλπ.

Η ΕΟΕ θεωρεί αναγκαίο να γνωρίζει εκ των προτέρων το πλήθος των συμμετεχόντων. Παρακαλούμε λοιπόν τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν έγκαιρα την συμμετοχή τους με μέηλ (στο atsironi@ametro.gr ή στο ecogreen@otenet.gr ) ή τηλεφωνικά (ή με SMS) στο 6972335630 (Νατάσσα Τσιρώνη).


Πρόσβαση στο Πάρκο Α.Τρίτσης

Με Λεωφορεία

1) στάση 1η Πολυκατοικιών με τις γραμμές Α10 (πλατεία Βάθη – Αχαρναί)

Β10 (πλατεία Βάθη – Αχαρναί)

714 (πλατεία Βάθη – Πάρνηθα)

2) στάση 6η Χασιάς με τις γραμμές Α12 (Μάρνη – Άνω Λιόσια – Φυλή)

Β12 (Μάρνη – Άνω Λιόσια)

704 (Σταθμός μετρό Αττική – Καματερό)

Με ΙΧ

Από Αττική οδό, κόμβος 6, μέσω Λεωφ. Φυλής-Χασιάς

Από Αττική οδό, κόμβος 7, μέσω Λεωφ. Δημοκρατίας

Από Εθνική Οδό, κόμβος για Αγίους Αναργύρους – Ίλιον (Τρεις Γέφυρες), είτε μέσω Λεωφ. Φυλής Χασιάς είτε μέσω Λεωφ. Δημοκρατίας