Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Θα μας σώσει ο Μίκης!

Την 1/12/2010 ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης ανακοίνωσε την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία “Σπίθα”. Την πρόταση την πήρα από το άρθρο της Wikipedia.

Διαβάζοντας το σχετικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας επιλέγω τα ακόλουθα:
1. εξαρτημένοι από διεθνή κέντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι
2. Μίλησε για τους «μεγάλους εθνικούς κινδύνους που μας περικυκλώνουν απειλητικά» και για «ΝΑΤΟϊκά σχέδια που απειλούν την αυτοτέλεια της χώρας», αλλά και για την ανάγκη «να εξοντώσουμε το τέρας της ξένης εξάρτησης».
3. ισχνή κοινοβουλευτική μειοψηφία
4. μνημονιακών Τι θα έκαναν όλοι αυτοί αν δεν υπήρχε ο Σατανάς της εποχής μας που είναι το μνημόνιο;
5. Σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση έγιναν κόμματα εξουσίας χάρη στην εμπιστοσύνη και την εύνοια των δυνάμεων της ξένης εξάρτησης. «Επομένως, σήμερα, πρόσθεσε, είναι πιστά όργανα της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως αυτή εκπορεύεται από τα δύο κέντρα της διεθνούς εξουσίας με την οποία και τα δύο κόμματα είναι στενά συνδεδεμένα: τις ΗΠΑ και την Ευρώπη των τραπεζών».
6. Πρότεινε να απευθυνθεί η Ελλάδα στη Ρωσία και στην Κίνα, εκτός από πόρνες και πρώτες ύλες τι άλλο εξάγει από τη Ρωσία;
7. Μίλησε για εθνικούς κινδύνους (Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία) και πρότεινε μεταξύ άλλων:
Δεν τα αντέγραψα μιας και είναι οι κλασικές ιστορίες για εξωτερικούς εχθρούς...

Ο Μίκης Θεοδωράκης σαν καθώς πρέπει εθνάρχης μας είχε συνηθίσει σε δηλώσεις που βρωμάνε ακροδεξιά και έχει πολιτευτεί με αρκετά κόμματα αλλά είναι η πρώτη φορά που αποφασίζει να ηγηθεί ενός πολιτικού σχηματισμού. Δυστυχώς είναι μία ζωντανή απόδειξη της φρίκης που είναι πολλές φορές τα γεράματα

Δυστυχώς βιάστηκε να ανακοινώσει την κίνηση του μιας και σήμερα κυκλοφόρησε μία ιστορία για εξογήινους και είμαι σίγουρος ότι ο μόνος λόγος που μας επισκεύτηκαν είναι για να κατεστρέψουν τον Ελληνισμό :P

Σήμερα επίσης κυκλοφόρησε η εφημερίδα Δημοκρατία που εκθειάζει έναν άλλο εθνάρχη που μας είχει συνηθίσει στους πύρινους λόγους τον Μακαριστό Χριστόδουλο, τυχαίο; Δεν νομίζω!

ΥΓ. Πριν από λίγο καιρό είχα γράψει το ποστ: Οι Γραφικοί... και τον είχα βάλει μόλις στην 7η θέση, μάλλον τον αδίκησα :)

Προσθήκη: 15/12/2010 Δυστυχώς η προβολή του από τα ΜΜΕ συνεχίζεται ανελειπώς ακόμα και από τα κρατικά κανάλια... Σήμερα ο Ρ/Σ σκάι βρήκε ευκαιρία που απεργούσαν οι δημοσιογράφοι και έπαιζε τα απαντά του... Για να είμαστε αισιόδοξοι: Ευτυχώς πολλοί σοβαροί άνθρωποι τον κατακρίνουν.