Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Eurovision 2010

Πέρυσι τέτοια εποχή είχα ανεβάσει ξανά σχετικό ποστ στο οποίο έκραζα αυτόν τον “θεσμό” μιας και το μόνο που κάνει είναι να δυσφημεί την μουσική σαν τέχνη και την Ευρωπαϊκή ιδέα. Γνωρίζω ότι το δεύτερο με 27 χώρες-μέλη είναι πλέον ουτοπία αλλά μιας και είμαι Ευρωπαϊστής νοιώθω ότι πρέπει να το σημειώσω.

Για να γράψω και του Αλκαίου το δίκαιο τουλάχιστον αυτός τραγουδάει στα Ελληνικά και λέει όχι στον αγγλωσαξονικό γλωσσικό ιμπεριαλισμό*.

Ευτυχώς φέτος δεν κυβερνάει την χώρα μας ο άχρηστος Καραμανλής που είχε κάνει αυτόν το διαγωνσμό “Εθνικό” θέμα.

Το τραγούδι μπορείτε να το δείτε εδώ:
.

Υ.Γ. Με δύο άσχετες παρατηρήσεις: φέτος ο διαγωνισμός γίνεται στην Νορβηγία και έχω να πω 2 πράγματα για αυτή τη χώρα: 1) Εκεί είδα τις πιο ωραίες γυναίκες που έχω δει ποτέ σε κάποια χώρα, 2) η ζωή είναι πανάκριβη, ειδικά το αλκοόλ η κατανάλωση του οποίου “καταπιέζεται” από την κυβέρνηση. Η ζωή είναι πανάκριβη μιας και η Νορβηγία φημίζεται για το κράτος πρόνοιας της και είναι αυτονόητο ότι ένα τέτοιο κράτος χτίζεται με φόρους. Η “καταπίεση” του αλκοόλ υπάρχει λόγο της Θρησκείας τους και μάλιστα σε μικρές κοινότητες δεν πουλάνε αλκοόλ τις Κυριακές.

*Αυτός ο όρος είναι προσωπική μου εφεύρεση που έχει σκοπό να καυτηριάσει το γεγονός ότι τα Αγγλικά είναι πλέον η Lingua Franca της εποχής μας, αυτό το γεγονός δεν με ενοχλεί per se μιας και είναι φυσιολογικό να κυριαρχεί η γλώσσα της χώρας που κυριαρχεί και οικονομικά και πολιτικά στον πλανήτη μας. Δεν ξέρω αν αυτός είναι σκοπός των ΗΠΑ αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι αυτό το θέμα του ποστ μου.

Υ.Γ. 30/5/2010 διάβασα ότι η Eurovision είναι ελλειματική για την ΕΡΤ.