Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Είναι το ΠΑΣΟΚ Σοσιαλιστικό κόμμα;

Αν κρίνω από την ονομασία του ναι αλλά ζούμε στη χώρα που είσαι ότι δηλώσεις και μιας και το ποστ μου είναι πολιτικό πρέπει να ανεφέρω τον κύριο Καρατζαφέρη που μας έχει πείσει ότι είναι κεντροδεξιός.

Πολλοί κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική η οποία είναι φιλελεύθερη. Πρώτα από όλα το γεγονός ότι τα οικονομικά είναι βασικό θέμα με τιμάει σαν οικονομολόγο. Προφανέστατα και τα Οικονομικά είναι βασικότατο θέμα μιας και χωρίς “σάλιο” δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα σε μία καπιταλιστική κοινωνία. Το θέμα είναι ότι η Κυβέρνηση, δεν έχει σημασία ποιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία, είναι “δέσμια”, το βάζω σε παρένθεση μιας και για τα χάλια της Οικονομίας μας φταίμε οι Ελληνες και μάλλον δεν υπάρχει καλύτερη λύση, της τρόικας μιας και αυτή την ορίζει. Ακόμα και αν δεν υπήρχε η τρόικα είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης άρα είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τις οδηγίες της και στο θέμα της οικονομίας η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι φιλελεύθερη. Η Ελλάδα δεν είμαι απομονομένο νησί αλλά εξαρτάται άμεσα από τους εταίρους της. Πρέπει να σημειώσω ότι ως και η Κομμουνιστική Κούβα κάνει φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και για να πω την αυτονόητη κακία μου: σε εκείνη τη χώρα οι άνθρωποι δεν έχουν την επιλογή κυβέρνησης και η ελευθερία του λόγου είναι κάτι σχετικό.

Οι ενστάσεις μου είναι άλλες. Πριν τις εκλογές ο Παπανδρέου είχε σαν πολιτική: καμία ανοχή στην εγκληματικότητα πολιτική-ορισμός της ακροδεξιάς, δεν έχω ακούσει κάποιον να τον κατηγορεί. Προφανώς και δεν έχει ασυλία μιας και όλοι λένε την καραμέλα: λεφτά υπάρχουν.

Χθες 24/4/2011 οι Ελληνορθόδοξοιγιόρτασαν το Πάσχα. Κανένα πρόβλημα και δικαιωμά τους όμως η “Σοσιαλιστική” κυβέρνηση πήγε σύσομη στις Εκκλησίες. Πέρα από αυτό ένα αεροπλάνο της πολεμικής μας αεροπορίας πήγε στα Ιεροσόλυμα και παρέλαβε το Αγιο Φως, το οποίο υποδέχτηκε η πολιτική ηγεσία σαν αρχηγό κράτους, δεν σχολιάζω την ιεροσυλία μιας και αυτό είναι πρόβλημα των Χριστιανών Ορθόδοξων, και φυσικά στην Αθήνα σώματα του στρατού είχαν παραταχτεί σαν να είχαμε Εθνική γιορτή. Και για αυτή τη σπατάλη πόρων δεν άκουσα κάποιον να διαμαρτύρεται...

Προσθήκη όχι άμεσα σχετική: με τσαντίζει που συγκρίνουν τον ΓΑΠ με τον πατέρα του ο οποίος ήταν ο ορισμός του λαϊκιστή και του οπορτουνιστή.

Μία "κατηγορία" εις βάρους του είναι ότι είναι αβάσφτιστος και μερικοί τον αποκαλούν υποτιμιτικά Τζέφρι...