Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Οικολόγοι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο

Προς το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων



Αγαπητοί φίλοι


Εύχομαι κατ’ αρχήν υγεία και προσωπική ευτυχία.

Προφανώς, στην εποχή μας και τα δύο είναι κυκλωμένα από ένα δυσοίωνα σκοτεινό νέφος που εμποδίζει τις προβλέψεις για το μέλλον του καθενός από εμάς αλλά και της κοινωνίας γενικά. Δύσκολα μπορούμε να κάνουμε τεκμηριωμένες υποθέσεις για το μέλλον της ανθρωπότητας για τα μόλις επόμενα πενήντα χρόνια.

Φαίνεται ότι για πρώτη φορά στην ιστορία, όπως την κατέγραψε ο άνθρωπος από την εμφάνιση του στον πλανήτη, είμαστε στα πρόθυρα μιας μη αναστρέψιμης, καθολικής κλίμακας αλλαγής, που μπορεί να σημάνει ακόμα και το τέλος της παρουσίας μας εδώ. Φαίνεται ακόμα, ότι για κάποια κρίσιμα μεγέθη αυτής της αλλαγής, ευθυνόμαστε εμείς και οι δραστηριότητες μας.

Η αλάτωση και η μείωση της παραγωγικότητας της γης από την ανεξέλεγκτη χρήση, η εξάντληση των ορυκτών καυσίμων, η εκπομπή αερίων που αλλάζουν τη σύσταση της ατμόσφαιρας, η συμβολή μας στη μείωση της βιοποικιλότητας είναι λόγοι, που ο καθένας από μόνος του, είναι ικανός να καταστρέψει τη ζωή μας, τουλάχιστον έτσι όπως τη γνωρίσαμε τα τελευταία είκοσι χιλιάδες χρόνια.

Είναι φανερό, κατά τη γνώμη μου, ότι το υπάρχον παγκόσμιο πολιτικό σύστημα δεν είναι πια το κατάλληλο εργαλείο με το οποίο μπορούν να παρθούν επείγουσες και δραστικές αποφάσεις, να δημιουργηθούν συναινέσεις και συμφωνίες που θα έδιναν ελπίδες για κάποια λύση. Λύση, που αναγκαστικά λόγω της πολυπλοκότητας του προβλήματος, δεν μπορεί παρά να είναι αντίστοιχα πολύπλοκη αλλά και πρωτοφανής. Λύση, που θα πρέπει, ταυτόχρονα, να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, σκεφτόμαστε και δρούμε.

Έχουμε ανάγκη από καινούργιες ιδέες, καινούργιους σχηματισμούς και καινούργια μέσα δράσης.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσει κανείς και την ελληνική ιδιομορφία: τις ιδεοληψίες που δέρνουν την κοινωνία μας, τη διαφθορά, την έλλειψη πίστης στην συλλογικότητα και ένα ιδιαίτερα παρακμασμένο πολιτικό σύστημα, τότε, είναι επιτακτικά επείγον να γίνει κάτι.

Η δημοκρατία και η συνεχής διεύρυνση της, η προσήλωση στα πραγματικά μεγέθη και δεδομένα, δηλαδή στην αλήθεια, είναι τα μέσα που διαθέτουμε.

Μετά από συνάντηση που είχα με τις φίλες και φίλους Κάτια Λεμπέση, Λενιώ Μυριβήλη, Μιχάλη Τρεμόπουλο και Νίκο Χρυσόγελο παίρνω το θάρρος να ζητήσω την έγκριση σας, ώστε να βρεθεί τρόπος να συμβάλλω κι εγώ στην προσπάθεια που κάνετε για να εκπροσωπηθούν και οι έλληνες Οικολόγοι Πράσινοι στην ευρωβουλή.

Νομίζω, ότι από τη συνάντηση προέκυψε πως η δική συμβολή θα μπορούσε να εκφραστεί ωραιότατα με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών σε μια μη εκλόγιμη θέση.


Ελπίζω να πετύχουμε το στόχο στις εκλογές του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, που προσδοκώ ότι θα βάλει νέες ριζοσπαστικές δυνάμεις στο πολιτικό μας σύστημα και θα ανοίξει το δρόμο για την εκλογή αντιπροσώπων και στο ελληνικό κοινοβούλιο.


Στη διάθεση σας,

σας χαιρετώ και σας ευχαριστώ θερμά για τη τιμή

Αντώνης Καφετζόπουλος

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2009

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Νέο Blog


Με χαρά αναφέρω στην μπλογγόσφαιρα πως απέκτησα ένα νέο blog:
Οικολόγοι Πράσινοι Βόρειας Αττικής
Όπως θα καταλάβετε είναι το blog του κόμματος που ανήκω.