Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Ιβάν Σαββίδης

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πρόσωπο που κυριαρχεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα είναι ένας Ρώσος, ο Ιβάν Σαββίδης.

Η πρώτη φορά που έγινε ντόρος γύρω από το όνομα του ήταν το 2012 όταν αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Το μόνο που γνωρίζουμε πριν την έλευση του είναι ότι ήταν Βουλευτής του κόμματος του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, όσοι γνωρίζουμε λίγα πράγματα για τα κοινά καταλαβαίνουμε ότι είναι βρώμικος σε σημείο που να ανήκει στη κατηγορία των μαφιόζων!. Μαφιόζοι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο υπήρχαν και υπάρχουν πολλοί όπως ο Μάκης Ψωμιάδης ή ο Αχιλλέας Μπέος αλλά όλοι τους ήταν Έλληνες δηλαδή Ευρωπαίοι!*

Το πως απέκτησε την Ελληνική ιθαγένεια δεν είναι ξεκάθαρο μάλλον επειδή δηλώνει ομογενής αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει μιλήσει ποτέ του Ελληνικά!!!
Αν εξαιρέσουμε τον ΠΑΟΚ που τον αγόρασε για να έχει έναν ιδιωτικό στρατό όλες οι άλλες επενδύσεις του αφορούν κρατικές ή δημόσιες επιχειρήσεις όπως το Μακεδονία Παλάς.

Πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χάρισε 38.000.000 ευρώ πρόστιμα στην ΣΕΚΑΠ και την αγόρασε χωρίς χρέη μάλιστα εκβίασε τους Έλληνες λέγοντας ότι αν δεν την αγόραζε αυτός θα την αγόραζαν Τούρκοι!!! Δεν είναι βλάκας για να αγνοεί ότι ο μοναδικός εξωτερικός εχθρός που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Οι φιλικότατες σχέσεις που έχει με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, είναι τυχαίο ότι η κυρία Δούρου με τον κύριο Καμμένο τον είχαν βάλει στη πρώτη θέση των επισήμων στη φιέστα που έστησαν για την 25η Μαρτίου 2015;

Μία άλλη κραυγαλέα περίπτωση είναι το γεγονός ότι ο κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος είδε τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΦΚ Σάλκε 04 στη σουίτα της Τούμπας το αναφέρω επειδή ένας Βουλευτής του είχε κάνει επίκαιρη ερώτηση για το Ελληνικό και οι απολογητές του λένε ότι επενδύει στην Ελλάδα!

Ο άνθρωπος είναι η κλασική περίπτωση λαϊκιστή πολιτικού μιας και γνωρίζει ότι πολλοί Θεσσαλονικείς έχουν θέμα με την Αθήνα και το υπερτονίζει, ο προπονητής της ομάδας του Βλάνταν Ίβιτς πολύ πριν τους ημιτελικούς του Κυπέλου είχε δηλώσει σε μία συνέντευξη τύπου ότι όσους αγώνες έδωσε η ομάδα του στην Αθήνα σφυρίχτηκαν από Αθηναίο διαιτητή αν δεν κάνω λάθος κριτική ασκεί κάποιος σε έναν διαιτητή αν έχει αδικήσει την ομάδα του κάτι που δεν έγινε κανένα αγώνα!

Πριν το τελικό κυπέλου είχε φροντίσει να δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα και είναι ο βασικός λόγος που έγιναν έκτροπα πριν τον αγώνα, για να περιαυτολογήσω είναι ο λόγος που δεν πήγα στην εξορία του Βόλου και συνέχεια σχολίαζα στο Facebook ότι εύχομαι να μην γίνουν έκτροπα και να κερδίσει ο καλύτερος, για το πρώτο ατύχησα…




*Για να κάνω μία κριτική στον Πρόεδρο της ομάδας μου Δημήτρη Μελισσανίδη, κάνει λαθρεμπόριο πετρελαίου αλλά δεν είναι διαπλεκόμενος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και είναι Έλληνας δηλαδή Ευρωπαίος!

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Εφημερίδα των Συντακτών ή Αυγή;



Πριν από σχεδόν 7 χρόνια είχα γράψει ένα ποστ με τίτλο: Ελεύθερος Τύπος ή Δημοκρατία;
Φυσικά η Ελλάδα έχει αλλάξει άρδην από τότε…

Εκείνη την εποχή το ΠΑΣΟΚ ήταν ακόμα ένα ισχυρό κυβερνητικό κόμμα ενώ δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ σαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά σαν Συνασπισμός της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας και ήταν σοβαρό κόμμα ενώ οι κυβερνητικοί εταίροι του οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήταν ακόμα στη Νέα Δημοκρατία, τουλάχιστον οι περισσότεροι Βουλευτές του ανήκαν στην Νέα Δημοκρατία, πρέπει να παραδεχτώ ότι αγνοοώ ποιανού κόμματος ήταν μέλος ο κύριος Ζουράρις μιας και έχω χάσει το μέτρημα, ίσως ανήκε στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Το 2017 όμως οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας κυβερνάνε και το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να πιάσει διψήφιο ποσοστό.

Η Αυγή παλαιότερα ήταν η σοβαρή εφημερίδα των προοδευτικών ενώ πλέον είναι η επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει νόημα να προσθέσω περισσότερα…

Η Εφημερίδα των Συντακτών ιδρύθηκε από δημοσιογράφους που δούλευαν στην Ελευθεροτυπία η οποία μάλλον ήταν υπερεκτιμημένη μιας και σε αυτή δούλευαν αξιόλογοι Δημοσιογράφοι όπως ο μακαρίτης Παντελής που είχε μία στήλη για Ευρωπαϊκά θέματα αλλά και λέρες όπως ο Θέμος Αναστασίαδης. Ήταν υπερεκτιμημένη επειδή έδινε τον λόγο σε μεγαλύτερο βαθμό από το φυσιολογικό σε διάφορες αριστερίστικες ομάδες. Πλέον είναι η εφημερίδα που επιλέγουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να δίνουν συνεντεύξεις.

Ceteris paribus αυτές οι δύο εφημερίδες είναι οι έντυπες ΕΡΤ, μόνο που τη δεύτερη την πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες.

Υ.Γ. Μεταξύ σοβαρού και αστείοι θα μπορούσα να προσθέσω και την Documenta αλλά ίσως το κάνω σε άλλο ποστ…