Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Είμαι Εθνικιστής!

Τις προάλλες είδα έναν περαστικό που κρατούσε την εφημερίδα “Το Παρόν” και μιας και αγνοούσα σε ποιο πολιτικό φάσμα ανήκει των ρώτησα. Εκείνος γεμάτος υπερηφάνεια μου απάντησε: “Είναι Εθνικιστική!”. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσω ότι με ξεπερνάει το γεγονός που στην Ελλάδα κυκλοφορούν τόσες πολλές εφημερίδες όταν το αναγνωστικό κοινό είναι τόσο μικρό.

Ώρες-ώρες είμαι Μαζόχας οπότε προσπάθησα να του εξηγήσω ότι ο Εθνικισμός στην εποχή μας μόνο δεινά φέρνει στην Ανθρωπότηταμιας και αν μη τι άλλο είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι χώρες ή οι άνθρωποι γενικότερα ξεκινάνε πολέμους. Επίσης προσπάθησα να του εξηγήσω ότι από όλα τα Ελληνικά κόμματα μόνο οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΣΥΝ\ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Εθνικιστικά κόμματα και ότι είναι τραγικό να υπάρχουν Έλληνες στην εποχή μας που να υπερηφανεύονται επειδή είναι Εθνικιστές. Οι βασικοί λόγοι είναι δύο: πρώτον είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο λόγος που ιδρύθηκε ήταν να μην ξαναγίνουν πόλεμοι ανάμεσα στα κράτη μέλη της και αυτόν τον στόχο τον έχει πετύχει. Δεύτερον ότι όλη την δεκατεία του 90 στην γειτονική μας πρώην Γιουγκοσλαβία μενόντουσαν εθνικιστικοί πόλεμοι με το λογικό και τραγικό αποτέλεσμα να έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και πάρα πολλοί από αυτούς να είναι ωμά θύματα εγκλημάτων πολέμου.

Χθες το απόγευμα είδα στο TV5 Monde την αγαπημένη μου εκπομπή το: Kiosque και στο πάνελ ήταν μία Τουρκάλα και ένας Ρώσος δημοσιογράφος και όπως πάντα έκαναν κριτική στην πολιτική της χώρας τους.

Σαν υστερόγραφο θέλωνα τονίσω ότι όταν εφευρέθηκαν τα Έθνη ήταν κάτι θετικό για την Ανθρωπότητα μιας και ο σκοπός τους ήταν η απελευθέρωση των Ανθρώπων από τη Βασιλεία και από την νομιμοποίηση της την (όποια) Θρησκεία. Έξοχα ποστς σχετικά με τον Εθνικισμό μπορείτε να διαβάσετε στο μπλογκ του Δημήτρη (doctor): μία δε κλίνη κενή φέρεται εστρωμένη των αφανών.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ξεπεσμός, ο απόλυτος;

Τον Μάρτιο είχα γράψει το ποστ: Ξεπεσμός. , στο οποίο ανέφερα περιπτώσεις από την Ελληνική πολιτική ζωή οι οποίες είναι ο ορισμός του.

Δυστυχώς μερικούς μήνες μετά διαψεύστηκα μιας και πλέον μετά την γκάφα ολκής του ΓΑΠ ο κορμός της κυβέρνησης μας αποτελείται από ακροδεξιά μπουμπούκια και αξιωματική αντιπολίτευση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα.

Πλέον μπορώ να πω ότι μπορούμε να πέσουμε ποιο χαμηλά μόνο αν χρεοκοπήσουμε εντελώς σαν χώρα... Τότε όμως ζήτω που καήκαμε :(