Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

1/1/2010 ή αλλιώς: Ρεβεγιόν στις Βρυξέλλες

Παρόλο που γεννήθηκα στις 8/8 και έπαθα το ανεύρυσμα μου στις 9/9 δεν είμαι αριθμολάγνος μιας και είμαι Ορθολογιστής αλλά το φετινό Ρεβεγιόν έχει πολλούς παρόμοιους αριθμούς.

Και φέτος όπως και πέρυσι το Ρεβεγιόν το πέρασα στην πόλη που μεγάλωσα δηλαδή τις Βρυξέλλες η οποία εκτός από πρωτεύουσα και του Βελγίου είναι και η έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και πολλών άλλων διεθνών οργανισμών. Είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζετε οι περισσότεροι αλλά είναι σημαντική είδηση για το ποστ μου.

Εκτός από όλα αυτά στις Βρυξέλλες μένουν η αδελφή μου και τα ανίψια μου οπότε έχω σημαντικούς λόγους να την επισκέπτωμαι τακτικά.

Σας υπόσχωμαι ότι θα αφιερώσω ποστς στα ανίψια μου όταν έρθει η μέρα των γενεθλίων τους σε λίγους μήνες.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε σηνάντησα μερικά πολισμικά σοκ μερικά από τα οποία θα περιγράψω ευθείς αμέσως:
1. Από το νέο έτος θα είναι υποχρεωτικό το triage για όλους τους δήμους της πόλης μιας και μέχρι σήμερα ήταν προαιρετικό, όσοι δεν καταλαβάνουν τι είναι το triage ας με ρωτήσουν στα σχόλια.
2. Η Ευγένεια των πωλητών και γενικότερα των ανθρώπων, κάπου είχα διαβάσει ότι το χαμόγελο και το ευχαριστώ είναι ο καλύτερος και ο οικονομικότερος τρόπος για να ευχαριστήσεις κάποιον και συμφωνώ απόλυτα.
3. Σεβασμός στους πεζούς. Πράγματι δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο το Ελληνικό κράτος ξοδεύει τόσα πολλά χρήματα για διαβάσεις όταν δεν τις σέβεται σχεδόν κανένας οδηγός.

Θα κλείσω το κείμενο με μία Πρωτοχρονιάτικη ευχή: Το 2010 να είναι χαρούμενο για όλους σας και είμαι σίγουρος ότι για την Ελλάδα θα είναι καλύτερο από το 2009 μιας και η Δεξιά του Κυρίου έχασε τις εκλογές και ο χειρότερος πρωθυπουργός της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας βγήκε στη σύνταξη.