Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009

Οι ξένοι φταίνε για τις φωτιές...

Χθες βράδυ είχα πάει στο τριήμερο φεστιβάλ αναδάσωσης που διοργανώνει το πνευματικό κέντρο του Αγίου Στεφάνου. Έφυγα νωρίς γιατί είχα πάει ντυμένος “καλοκαιρινά” και κρύωνα. Στην επιστροφή χρησιμοποιήσα ταξί και ανέφερα στον ταξιτζή το πόσο μεγάλη καταστροφή ήταν η τελευταία πυρκαγια στην Βόρεια Αττική. Ο ταρίφας συμφώνησε και πρόσθεσε “Οι ξένοι φταίνε για τις πυρκαγιές!”. Εκεί κράσαρα και τον ρώτησα ποιοι είναι οι ξένοι που θέλουν το κακό της Ελλάδας και καίνε τα δάση μαις και είναι ηλίθιο μιας και τα δάση είναι πλούτος όλης της αθρωπότητας και όχι μόνο του λαού που μένει κοντά τους: Η απάντηση του ήταν σχεδόν αυτονόητη (δυστυχώς): Οι Τούρκοι και οι Αλβανοί! Όταν των ρώτησα ποιος καίει τα δάση σε αυτές τις χώρες δεν μπορούσε να μου απαντήσει, προφανώς. Στη συνέχεια άκουσα και άλλα “ωραία” και “προοδευτικά”: Τη καλύτερη λύση για τη προστασία των δασών μας την είχε κάνει η χούντα που είχε βάλει ένα φαντάρο ανά 100 μετρά στην Πάρνηθα. Πάλι, ο καημένος, προσπάθησα να του εξηγήσω πως ο ρόλος του στρατού δεν είναι η προστασία των δασών αλλά των συνόρων της χώρας μας. Μέγα λάθος γιατί εκεί άρχισε να εκθειάζει τον Παπανδρέου Β' που πουλούσε “τσαμπουκά” στους Τούρκους με το σύνθημα, “βυθίστε το Χώρα!”, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μου. Όταν του είπα πως είμαι μετεθνικιστής και το καλύτερο παράδεγμα για το κακό που κάνει στη ανθρωπότητα ο εθνικισμός είναι οι εμφύλιοι πόλεμοι που μάστιζαν την Γιουγκοσλαβία την δεκαετία του 90'. Τότε άρχισε να μου βρίζει τους Αμερικανούς...

Όσον αφορά την τελευταία πυρκαγιά της Αττικής είμαι σχεδόν σίγουρος πως φταίνε οι εργολάβοι που θέλουν να φτιάξουν τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και σίγουρα δεν είναι τυχαίο πως η Πυροσβεστική και τα ΜΑΤ προστάτευαν τα μηχανήματα των εργολάβων, αλλά είπαμε: για όλα φταίνε οι ξένοι!

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

10 ways to donate your cpu time to science

Πριν από λίγο καιρό είχα βρει αυτό το site: 10 Ways To Donate Your CPU Time To Science το οποίο παρέχει συνδέσμους με εφαρμογές οι οποίς χρησιμοποιούν την υπολογιστική ισχή των υπολογιστών ατόμων για να κάνοτν πειράματα για το καλό της ανθρωπότητας.

Προσωπικά έχω εγκαταστήσει ένα στον υπολογιστή του σπιτιού μου και σας προτρέπω να το κάνετε και εσείς.

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009

Σήκω Φύγε!

Ή αλλιώς: Qu' ils rentrent chez eux!
Οι περισσότεροι θα γνωρίζετε πως μεγάλωσα στις Βρυξέλλες. Εκεί για διάφορους λόγους έβλεπα Γαλλικές ειδήσεις οι οποίες σπάνια έδειχναν τον ελεεινό Jean Marie LePen τον πρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος Front National.
Ένα από τα κλασσικά συνθήματα του ήταν το Qu' ils rentrent chez eux! (να γυρίσουν σπίτι τους), το οποίο το προορίζει προς τους μετανάστες.

Το 1998 ήρθα να ζήσω στην Ελλάδα και όπως είναι προφανές με ενοχλούσαν (και ακόμα με ενοχλούν) πολλά πράγματα. Η έλλειψη ΠΕΖΟδρομίων, τα κορναρίσματα, η αγένεια, ο ρατσισμός και πολλά άλλα. Όταν τολμούσα και το έλεγα σε γηγενείς άκουγα όλη την ώρα: Ανθέλληνα: Σήκω Φύγε!

Οι ανθέλληνες δεν είμαστε πολλοί αλλά οι κατηγορίες είναι στερεότυπες.

Είχα αρχίσει να συνιθήζω αλλά πρόσφατα ξανα-άκουσα αυτή την κατηγορία επό έναν άνθρωπο που αγαπάω και εκτιμάω πάρα πολύ.

Τραγικό; Σίγουρα αλλά δεν πρόκειτε να γίνω ποτέ Ομωφοβικός, αντιΤούρκος, αντιΑλβανός, μακεδονομάχος, Ελληναράς και πολλά άλλα!