Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Απεργίες...

Υπάρχει ένα ρητό που αναφέρεται στην Ελλάδα το οποίο λέει: και ξανά προς τη δόξα τραβά...

'Ολοι γνωρίζουμε ότι η χώρα μας γνωρίζει τη μεγαλύτερη Οικονομική Κρίση στην ιστορία της και ο μόνος λόγος που δεν έχουμε χρεοκοπήσει είναι τα δάνεια που μας δίνει η τρόικα, δεν έχω σκοπό να σχολιάσω αν είναι σωστά παρόλο που σε μεγάλο βαθμό είναι άδικα μιας και εξαιρούνται από τις περικοπές μερικές ομάδες ανθρώπων που θα έπρεπε να πληρώνανε περισσότερους φόρους είτε γιατί έχουν μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια από τον μέσο όρο είτε γιατί ο αντικειμενικός σκοπός τους είναι η βοήθεια προς τους συναθρώπους τους, αναφέρομαι στην Εκκλήσια της Ελλάδας η οποία εξαιρείται από το “χαράτσι” της ΔΕΗ...

Υπάρχει ένα πολύ χρήσιμο site: http://apergies.gr/ το οποίο αναφέρει, πολύ εύστοχα, τις απεργίες που γίνονται στην Ελλάδα.

Θέλω να κάνω δύο παρατηρήσεις: Πρώτη (μία προσωπική παρένθεση: δεν συμφωνώ με αυτό το γεγονός) η απεργία είναι “προνόμιο” του Δημόσιου Τομέα μιας και στον Ιδιωτικό η απόλυση είναι σχετικά εύκολη. Το τραγικό είναι ότι πολλές από αυτές κηρύσσονται από τα αρμόδια Δικαστήρια καταχρηστικές αλλά δυστυχώς η δικαστική απόφαση πολλές φορές δεν εφαρμόζεται :( Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι καταλήψεις Δημόσιων κτηρίων με αυτονόητο αποτέλεσμα τη ταλαιπωρία των απλών πολιτών, καλύτερα να μην σχολιάσω ότι τα Δημόσια κτίρια είναι εξ΄ορισμού Δημόσια και όχι τσιφλίκια των εργαζομένων. Αντιθέτως θα σχολιάσω ότι, παρά τις δηλώσεις τους, απεργούν μόνο για τη πάρτη τους.

Δεύτερη και σημαντικότερη: το μόνο πρακτικό αποτέλεσμα που έχουν οι απεργίες είναι να χειροτερεύουν την οικονομική μας κατάσταση μιας και “παγώνει” η αγορά.

Το κερασάκι στη τούρτα είναι οι τραμπουκισμοί εις βάρος Δημοκρατικά εκλεγμένων ανθρώπων.

Κλείνοντας θέλω να κάνω μία ερώτηση που μπορεί να είναι και εικονική: οι αγανακτισμένοι που είναι; Αν δεν κάνω λάθος ο βασικός σκοπός της Κυβέρνησης Παπαδήμου είναι να ψηφίσει τα οικονομικά νομοσχέδια που απέτυχε να ψηφίσει η Κυβέρνηση Παπανδρέου και ήταν ο λόγος που έπεσε.
Μπορεί να σέβονται τα “μπουμπούκια” του ΛΑΟΣ που μας κυβερνάνε; :P
Μπορεί να φοβούνται και τις απειλές της Ρωσίας. Ας μη σχολιάσω την ωμή επέμβαση σε μία ανεξάρτητη Δημοκρατία γιατί θα γίνω αγανακτισμένος, δεν με συμφέρει μιας και ο Ρώσοι δεν τα πάει καλά με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και δεν θέλω να έχω τη μοίρα των Τσετσένων...