Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Τα ρετιρέ.

Το σημερινό ποστ δεν είναι αφιερωμένο στα διαμερίσματα τελευταίου ορόφου που είναι γνωστά ως ρετιρέ και ήταν της μόδας την εποχή των γονιών μου αλλά στα διάφορα επαγγέλματα οι εκπρόσωποι των οποίων έχουν καταφέρει με διάφορα μέσα, θεμιτά ή όχι, να αποκτήσουν προνόμοια.

Τα γνωστότερα ρετιρέ είναι οι Μηχανικοί και οι Δικηγόροι οι οποίοι τουλάχιστον έχουν και ένα πτυχίο πανεπιστημίου αλλά αυτή την περίοδο είναι της “μόδας” οι αγρότες οι οποίοι συνεχίζουν την παράδοση, με ή χωρίς εισαγωγικά, των κινητοποιήσεων κλείνοντας τους δρόμους της Ελλάδας με τα τρακτέρ τους. Η τωρινή συγκηρία τους έκατσε μιας χαρά μιας και μετά την κατολίσθηση που έγινε στα Τέμπη μπορούν πάρα πολύ εύκολα να κόψουν την Ελλάδα στα δύο.

Η λατρεία της συγκεκριμένης τάξης και της επαρχίας γενικότερα δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο αλλά και Γαλλικό μιας και τα 2 Έθνη έχουν αυτόν τον Εθνικό Μύθο: οι αγνοί επαρχιώτες, εν εντίθεση με τους μη-άγνους κατοίκους των πόλεων. Θέλω να σας βεβαιώσω ότι δεν υποστηρίζω τους δεύτερους επειδή τυγχάνει να είμαι και εγώ ένας και θέλω να πιστεύω ότι αν οι κατοίκοι των πόλεων έκαναν παρόμοιες πράξεις θα τις καταδίκαζα.

Επίσης είμαι σίγουρος ότι όλοι θα έχετε δει τις σκηνές απείρου κάλους όπου κατά την διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων διάφοροι πολιτικοί της Αντιπολίτευσης ανεβαίνουν στα τρακτέρ των αγροτών, σαν να ήταν Ρόζα Λούξεμπουργκ, και να δηλώνουν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ότι συμπάσχουν με τα δίκαια αιτήματα τους. Φυσικά όταν το κόμμα τους γίνεται κυβέρνηση το μετανοιώνουν μιας και τα ρετιρέ κοιτάνε μόνο το συμφέρον τους και όχι το κόμμα που κυβερνάει και οι περισσότεροι πολιτικοί είναι κότες μπροστά στο άτιμο “Πολιτικό Κόστος”...

Παρόμοια σκηνή είχε γίνει πριν από λίγο καιρό όταν η, γραφική, Έφη Θώδη είχε σκαρφαλώσει στα τρακτέρ. Αγνοώ αν έκανε την τιμή στους αγρότες να τους αφιερώσει κάποιο τραγούδι της :P

Ας εκφράσω μία ελπίδα: να δω ένα πολιτικό της, όποιας, Κυβέρνησης να υπερασπίζεται τους αγρότες ή ακόμα περισσότερο κάποιον της Αντιπολίτευσης να τους κατακρίνει!

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Η Οδύσσεια με μία απλή τηλεφωνική γραμμή του ΟΤΕ

Στο συγκεκριμένο ποστ δεν πρόκειται να αναφερθώ στο μυθικό ταξίδι του Οδυσσέα που είναι παγκοσμίως γνωστό σαν η Οδύσσεια, αλλά στην περιπέτεια που είχα με τη σταθερή γραμμή τηλεφώνου στο σπίτι μου.

Η ιστορία έχει ως εξής: Την Άνοιξη αποφάσισα να σταματήσω τις τηλεπικοινωνιακές μου συνδέσεις με τον όμιλο πΟΤΕ και να περάσω σε αυτόν της Wind/Tellas. Τεράστιο λάθος, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα του ποστ μου. Η Ελληνική νομοθεσία ορίζει ότι ο πάροχος του Ίντερνετ πρέπει να είναι ο ίδιος με αυτόν της σταθερής τηλεφωνίας οπότε σταμάτησα την σύνδεση μου με τον πΟΤΕ και πέρασα στην Tellas. Καμιά φορά και το απλούστερο πράγμα μπερδέυεται οπότε με το που άλλαξα πάροχο σταθερής τηλεφωνίας χάλασε η τηλεφωνική γραμμή μου.

Φώναξα ένα τεχνίτη για να την φτιάξει. Πράγματι ήρθε αλλά μετά από λίγο καιρό η γραμμή μου ξαναχάλασε. Φώναξα ξανά ένα τεχνίτη. Ήρθε το πρωί να την φτιάξει και θέλησα να μπω στο Ίντερνετ το απόγευμα. Προσπάθησα να μπω και ξαναείχε χαλάσει... Το χειρότερο είναι ότι όταν πήγα στο Oteshop της γειτονιάς μου να το αναφέρω οι υπάλληλοι με ειρωνεύτηκαν. Εν τω μεταξύ είχα πρόβλημα με τον υπολογιστή μου και αγόρασα τα αυθεντικά Windows 7. Σαν να μην έφταναν αυτά είχα αλλάξει πιστωτική κάρτα και έπρεπε να την δηλώσω στον πΟΤΕ και στην Otenet.

Η γραμμή μου ξαναχάλασε οπότε τηλεφώνησα στην Εξυπηρέτηση πελατών του πΟΤΕ για να δω τι πρόβλημα έχει και μου είπαν ότι δεν συγχρωνίζεται το router με τη σταθερή γραμμή μου.

Στις 9 Ιανουαρίου 2010 πήγα στο Oteshop της γειτονιάς μου και τους ζήτησα αν μπορούν να μου δώσουν ένα ασύρματο router. Μου είπαν ότι έπρεπε να το είχα ζητήσει από την αρχή και ότι κοστίζει 60 ευρώ. Δυστυχώς κώλωσα να της πω: Συγνώμη αλλά όταν παρέλαβα το router μου δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έπρεπε να περάσω μία ολόκληρη Οδύσσεια για να αποκτήσω ADSL γραμμή σπίτι μου...

Σήμερα 13 Ιανουαρίου 2010 είναι η πρώτη μέρα μου με τα καινούργια Windows 7. Δεν κρατιέμαι να κάνω το αυτονόητο Πολιτικό Σχόλιο: Δυστυχώς για πολλούς Έλληνες ο Εθνικισμός κάτι θετικό ενώ ο Φιλελευθερισμός είναι συνώνυμο του μεγάλου Σατανά. Το σημειώνω αυτό γιατί αν ο πΟΤΕ είχει ιδιωτικοποιηθεί επί υπουργείας Στέφανου Μάνου ίσως σήμερα να ζούσαμε πράγματι στον 21ο αιώνα...

Υ.Γ.3 Άλλη μία ερώτηση: Αν η δουλειά μου εξαρτιώταν άμεσα από το Ίντερνετ και έμενα άνεργος μιας και δεν θα μπορούσα να την κάνω ο πΟΤΕ θα με προσλάμβανε; Προφανώς η ερώτηση είναι ρητορική...μιας και δεν θα μπορούσα να την κάνω ο πΟΤΕ θα με προσλάμβανε; Προφανώς η ερώτηση είναι ρητορική...

Μιας και είμαι εξαρτημένος από τη μεγαλύτεη εφέυρεση της Ανρθωπότητας που είναι το Ίντερνετ έχω γράψει αρκετά σχετικά ποστς:
Τέρμα ο πΟ.Τ.Ε.!
Τέρμα π.Ο.Τ.Ε. αλλά και η Wind-Tellas δεν πάει πίσω...
Τεχνολογικός Μεσαίωνας.
Γαμώ τον ΟΤΕ σας και γαμω της γραμμές σας!
Τέρμα και η Wind.