Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Νόμος είναι το δίκαιο του τραμπούκου;


Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα γνωρίζετε ότι χθες η χώρα μας κατάφερε να γίνει πρωτοσέλιδο ξανά, δυστυχώς αρνητικό, «ας είναι καλά» τα γεγονότα της Ύδρας.

Η ιστορία έχει πάνω κάτω ως εξής: ένα κλιμάκιο του ΣΔΟΕ ζήτησε από έναν εστιάτορα τις αποδείξεις που είναι υποχρεωμένος να κόβει, αυτός αρνήθηκε τον υποστήριξαν κάποιοι ντόπιοι με λογικό αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα και το κλιμάκιο να αναγκαστεί να ζητήσει άσυλο στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού.

Δεν γνωρίζω αν οι κάτοικοι είναι και αυτοί αγανακτισμένοι μιας και οι άνθρωποι κάνουν τα μπάνια τους για να αποκτήσουν δυνάμεις για τους «αγώνες» τους που θα αρχίσουν τη 3η Σεπτεμβρίου :P. Το λογικό αποτέλεσμα είναι να αναγκαστεί να στείλει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σε μία φυσιολογική χώρα τα πράγματα θα σταματούσαν εκεί. Οι άνθρωποι θα έβλεπαν ότι το κράτος είναι ποιο ισχυρό μία αντιπροσωπία τους θα συναντιόνταν με τις αρχές για διαπραγμάτευση και η ιστορία θα σταματούσε εκεί.

Δυστυχώς όχι στην Ελλάδα του 2012, οι κάτοικοι έκοψαν το ρεύμα του Α.Τ.!

Το χειρότερο είναι ότι την επόμενη μέρα πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αξιωματική αντιπολίτευση…, υποστήριξαν τους κατοίκους δημόσια: συγκεκριμένα ο κύριος Γλέζος κατηγόρησε αλλοδαπούς που αγοράζουν εξοχικά στο νησί μέσω off shore εταιριών και δεν πληρώνουν φόρους.