Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

«Αφορισμοί» για το άρμα Εφραίμ

Κληρικοί υποστηρίζουν ότι «θίγεται το ράσο, άρα και η Εκκλησία κι η Ορθοδοξία»

Δεν είχα σκοπό να ανευάσω post αλλά διάβασα αυτό το άρθρο στην Καθημερινή και εκνευρίστηκα. Διάφοροι διαμαρτύρονται επειδή ο εφραίμ έχει την τιμητική του στο φετινό καρναβάλι της Πάτρας.

Ανάμεσα στα "ωραία" που λένε είναι: άνθιμος: Στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί πολύ βαρύ σφάλμα το γεγονός της γελοιοποιήσεως του θέματος της Μονής Βατοπεδίου και της ανανεώσεως του σκανδαλισμού στις ψυχές των πιστών. Γι’ αυτό νομίζω ότι αυτό το συγκεκριμένο άρμα στο πατρινό καρναβάλι δεν θα έπρεπε να γίνει, παπαθεμελής (ζει ακόμα αυτός;): Η διακωμώδηση είτε προσώπων είτε συμβόλων που έχουν σχέση με την Εκκλησία είναι μια προσβλητική πράξη για την Εκκλησία. Φοβούμαι όμως ότι όλος ο δημόσιος βίος της χώρας έχει γίνει καρνάβαλος.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Γαμώ τα P.C. γαμώ!

Το γνωρίζω πολύ καλά πως δεν πρωτοτυπώ με αυτή την πρόταση αλλά τον τελευταίο καιρό τα προβλήματα των P.C. με βασανίζουν.

Ας αρχίσω από το ποιο απλό δηλαδή το P.C. του γραφείου μου. Υστερεί σε μνήμη οπότε σέρνεται. Ζήτησα μνήμη από το υπεύθυνο και μου είπε πως η εταιρία δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αγορά μνήμης για ένα άτομο. Όταν του είπα πως δεν μπορώ να δουλέχω μου απάντησε: αυτό είναι πρόβλημα σου...

Το δεύτερο πρόβλημα που έχω είναι με το P.C.που έχω σπίτι το οποίο κωλάει συνέχεια. Το αυτονόητο είναι ότι το μόνο άτομο που μπορώ να κατηγορήσω είναι ο ευατός μου.

Μήπως πρέπει να περάσω σε Macintosh ή σε Linux;

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Πεζό-Δρόμια

Έχω ξαναγράψει αρκετές φορές για τα δήθεν ΠΕΖΟ-δρόμια στην χώρα μας και στο τωρινό μου μπλογκ αλλά και στο παλιό. Σήμερα όμως μου συνέβει μία κλασσική ιστορία. Έβγαινα από το Super Market και διέσχιζα μία διάβαση. Στο ΠΕΖΟ-δρόμιο είχε παρκάρει με τη μηχανή του ένας συ-«πολίτης» μας και ήθελε να βγει στο δρόμο. Την διάβαση την είχε κλείσει με την κούρσα του ένας άλλος συ-«πολίτης» και όταν είδε τον πρώτο ότι ήθελε να βγει στον δρόμο των ρώτησε αν χωράει.

Εγώ άκουσα την ερώτηση και της είπα: Καλά ο Μαλάκας είναι επάνω στο ΠΕΖΟ-δρόμιο και των ρωτάτε αν χωράει? Ο συ-«πολίτης» άκουσε την λέξη μαλάκας και ανταπέδωσε την ευγένεια. Έκανα το λάθος να του απαντήσω.

Θα μου πείτε ότι τουλάχιστον ο συ-«πολίτης» βγήκε και από επάνω, άλλωστε αν είναι να κάνεις μία λαδιά να την κάνεις σωστά...