Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Του αγίου Σουμάν!



Ή αλλιώς η επαίτιος της του  ή ακόμα καλύτερα η εθνική ημέρα της Ευρώπης όταν με το καλό ολοκληρωθεί η πολιτική της ενοποίηση!

Χθες πήγα στην εκδήλωση-συζήτηση Τέσσερα βιβλία, ένα στοίχημα όπου μίλησαν οι κύριοι: Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Ναπολεών Μαραβέγιας, Γιώργος Παγουλάτος και ο κύριος Δημήτρης Τσίορδας, η εισήγηση έγινε από τον κύριο Πάνο Καρβούνη ο οποίος είναι ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, τη συζήτηση τη συντόνιζε ο επίτιμος καθηγητής Πανεπιστημίων Αναστάσιος – Ιωάννης Μεταξάς, περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στη φωτογραφία της πρόσκλησης.

Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι είμαι πρώτα Ευρωπαίος και μετά Έλληνας ή Βέλγος μιας και σε αυτή τη χώρα μεγάλωσα, ο λόγος πρέπει να είναι ότι ο πατέρας μου είναι επίτιμος διευθυντής του Συμβουλίου των Υπουργών της Ευρωπαϊκής ένωσης

Επίσης θέλω να τονίσω ότι ο λόγος ύπαρξης της Ένωσης δεν είναι να μοιράζει χρήματα στα φτωχότερα μέλη της αν και οι εταίροι μας έδειξαν την αλληλεγγύη τους προς τη χώρα μας με τα χρήματα που μας δανείζουν από τη στιγμή που μπήκαμε σε καθεστώς μνημονίων θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν ήμουνα με φίλους που ήταν παιδιά ευρωυπαλλήλων να μας ρωτάνε συνέχεια για επιδοτήσεις! Επίσης πρέπει να τονίσω ότι οι εταίροι μας μας δανείζουν με μικρότερο επιτόκιο από αυτό που δανείζονται αυτοί!

Δυστυχώς τα νέα για την πολιτική ενοποίηση μέχρι πρότινος ήταν αρνητικά μιας και τα λαϊκίστικά κόμματα της Ευρώπης  ανεβαίνουν, η μόνη χώρα που την κυβερνάνε είναι η Ελλάδα μιας και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ευρωσκεπτικιστικά κόμματα , ευτυχώς από την Κυριακή Πρόεδρος της Γαλλίας είναι ο κύριος Εμμανουέλ Μακρόν και μία από τις βασικές του θέσεις είναι και η οικονομική ενοποίηση και τον παραδέχομαι που δεν είχε σαν στόχο να κερδίσει την ευρωσκεπτίστρια Μαρίν Λε Πεν!

Επισκέφτηκα τα sites όλων των Ελληνικών κοινοβουλευτικών κομμάτων και το μοναδικό που αναφέρει την ημέρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το μόνο που αναφέρει είναι η ήττα των Ναζί και το στερεότυπο για τις Γερμανικές επανορθώσεις: Δεν ξεχνάμε το δίκαιο, ανεκπλήρωτο και απαράγραπτο  αίτημα του λαού μας  για τις  γερμανικές επανορθώσεις, και την επιστροφή του κατοχικού αναγκαστικού δανείου, ένα αίτημα που όλες οι  προηγούμενες κυβερνήσεις, το θυσίαζαν στον βωμό σκοτεινών επιδιώξεων. Αντίθετα, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ  συγκροτήθηκε Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, ίσως ακόμα δεν έχουν χωνέψει ότι ο εκλεκτός τους Μελανσόν απέτυχε να περάσει στον Δεύτερο γύρο των εκλογών.

Το θέμα μου είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι οι ιδεοληψίες του κάθε ΣΥΡΙΖΑ! Χθες στην ομιλία ο κύριος Τσίορδας ανέφερε ότι ένας από τους λόγους που αρχικά προχώρησε η ενοποίηση ήταν ο φόβος του Στάλιν, συμφωνώ μαζί του αλλά ξέχασε να αναφέρει ότι το 2017 ο μοναδικός εξωτερικός εχθρός μας είναι η Ρωσία του Πούτιν άρα μακάρι να το καταλάβουμε να ρίξουμε τους εθνικισμούς μας, τοπικισμοί για έναν Ευρωπαϊστή σαν εμένα και να προχωρήσουμε στην ενοποίηση!


Υ.Γ. στην χθεσινή εκδήλωση ο μόνος πολιτικός αρχηγός που παραβρέθηκε ήταν ο κύριος Σταύρος Θεοδωράκης.

Κλείνω με τον εθνικό ύμνο της Ευρώπης, τον ύμνο της χαράς:
 



  ένας ύμνος αισιόδοξος :)