Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ


Ο ηθοποιός και ενεργός πολίτης Αντώνης Καφετζόπουλος είναι το νέο πρόσωπο που προστέθηκε στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων για τις ευρωεκλογές, ενισχύοντας με την συμμετοχή του την προσπάθεια να αλλάξουμε τόσο τις πολιτικές, όσο και τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, σκεφτόμαστε και δρούμε σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Ελπίζω», δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός, «να πετύχουμε το στόχο στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που προσδοκώ ότι θα βάλει νέες ριζοσπαστικές δυνάμεις, όπως είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι, στο πολιτικό μας σύστημα και θα ανοίξει το δρόμο για την εκλογή εκπροσώπων των Οικολόγων Πράσινων και στην ελληνική βουλή».


Όπως δήλωσε ο Αντώνης Καφετζόπουλος, “στην εποχή μας το περιβάλλον και η υγεία μας είναι κυκλωμένα από ένα δυσοίωνα σκοτεινό νέφος, που εμποδίζει τις προβλέψεις για το μέλλον του καθενός μας, αλλά και της κοινωνίας γενικά. Φαίνεται ότι για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία είμαστε στα πρόθυρα μιας μη αναστρέψιμης, καθολικής ανατροπής του κλίματος, που μπορεί να σημάνει ακόμα και το τέλος της παρουσίας μας εδώ. Φαίνεται ότι για τα κρίσιμα μεγέθη αυτής της αλλαγής ευθυνόμαστε εμείς και οι δραστηριότητές μας. Η ρύπανση και εξάντληση των εδαφών, η εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα που έτσι κι αλλιώς θα εξαντληθούν, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, η συμβολή μας στη μείωση της βιοποικιλότητας, είναι λόγοι,- που ο καθένας από μόνος του-, είναι ικανός να καταστρέψει τη ζωή μας, τουλάχιστον έτσι όπως τη γνωρίσαμε τα τελευταία είκοσι χιλιάδες χρόνια.

Είναι φανερό, κατά τη γνώμη μου, ότι το υπάρχον παγκόσμιο πολιτικό σύστημα δεν είναι πια το κατάλληλο εργαλείο με το οποίο μπορούν να παρθούν επείγουσες και δραστικές αποφάσεις, να δημιουργηθούν συναινέσεις και συμφωνίες που θα έδιναν ελπίδα για κάποια λύση. Λύση, η οποία αναγκαστικά λόγω της πολυπλοκότητας του προβλήματος, δεν μπορεί παρά να είναι αντίστοιχα πολύπλοκη, αλλά και πρωτοφανής. Λύση, που θα πρέπει, ταυτόχρονα, να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, σκεφτόμαστε και δρούμε.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσει κανείς και την ελληνική ιδιομορφία, όπως τις ιδεοληψίες που «δέρνουν» την κοινωνία μας, τη διαφθορά, την έλλειψη πίστης στην συλλογικότητα, καθώς επίσης και ένα ιδιαίτερα παρακμασμένο πολιτικό σύστημα, τότε είναι επιτακτική και επείγουσα η ανάγκη να γίνει κάτι. Έχουμε ανάγκη από καινούργιες ιδέες, καινούργιους σχηματισμούς και καινούργια μέσα δράσης.

Η δημοκρατία και η συνεχής διεύρυνση της, η προσήλωση στα πραγματικά μεγέθη και δεδομένα, δηλαδή στην αλήθεια, είναι τα μέσα που διαθέτουμε.

Θέλω να συμβάλλω κι εγώ, με τη συμμετοχή μου σε μια μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων για τις ευρωεκλογές, στην προσπάθεια να εκπροσωπηθούν οι Έλληνες Οικολόγοι Πράσινοι στην ευρωβουλή. Ελπίζω να πετύχουμε το στόχο στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που προσδοκώ ότι θα βάλει νέες ριζοσπαστικές δυνάμεις στο πολιτικό μας σύστημα και θα ανοίξει το δρόμο για την εκλογή εκπροσώπων των Οικολόγων Πράσινων και στο ελληνικό κοινοβούλιο. Θα βοηθήσω στο μέτρο του δυνατού και την ευρωπαϊκή καμπάνια των Ευρωπαίων Πράσινων μια και πιστεύω ότι οι λύσεις σήμερα πρέπει να είναι ευρωπαϊκές και παγκόσμιες».


Το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων που συνεδρίασε το Σάββατο 7/3, συζητώντας μεταξύ άλλων και τα θέματα της συμπλήρωσης του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων για τις υπόλοιπες τιμητικές θέσεις, αποδέχτηκε ομόφωνα την υποψηφιότητα του Α. Καφετζόπουλου με τους Οικολόγους Πράσινους, θεωρώντας την ιδιαίτερα τιμητική.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

StreetPanthers

StreetPanthers
Πριν από λίγο καιρό αγόρασα τα αυτοκόλλητα των StreetPanthers. Για την ώρα έχω χρησιμοποιήσει μόνο ένα αλλά δίνω στους φίλους μου για να τα αξιοποιήσουν.

Σας πρωτείνω να τα αποκτήσετε και εσείς για να μάθουν οι ^%$^&%$^& που παρκάρουν στα πεζοδρόμια πως τα ΠΕΖΟδρόμια είναι αυτό που λέει η λέξη Δρόμος για πεζούς και όχι χώρος για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα!