Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Πως θα αλλάξει η ζωή μας;

Γνωρίζω πάρα πολύ καλά πως τα νεύρα μου είναι πολύ ευαίσθητα λόγο του ανευρύσματος μου. Και ο γιατρός μου Κωνσταντίνος Ζαρμακούπης και η Ψυχολόγος μου μου λένε ότι δεν έχει νόημα να εξοργίζωμαι για καταστάσεις που δεν μπορώ να αλλάξω. Ας δεχτώ ότι η δύναμη ενός μόνο ανθρώπου είναι πολλές φορές πρακτικά ανύπαρκτη αλλά όλες οι επαναστάσεις, εδώ θέλω να σημειώσω ότι δεν θεωρώ ότι κάθε επανάσταση είναι θετική για την Ανθρωπότητα, ξεκίνησαν αν όχι από ένα άτομο αλλά από μία ολιγαμελή ομάδα.

Για να δώσω ένα απλό παράδειγμα: είμαι απόλυτα πεπισμένος ότι το ΠΕΖΟδρόμιο ονομάζεται ΠΕΖΟδρόμιο γιατί είναι ο χώρος (δρόμος) για να περπατάνε οι Πεζοί και όχι για να οδηγάνε τις μηχανές τους οι διάφοροι “έξυπνοι” ή για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους διάφοροι άλλοι. Για όσους το αγνούν, υπάρχει μία οργάνωση οι Πάνθηρες του δρόμου Street Panthers αλλά από ότι είδα ο ιστοτόπος τους ανακαινίζεται. Δεν πειράζει έχουν ομάδα στο facebook στην οποία μπορείτε να γίνετε μέλη. Εγώ είμαι, προφανώς :)

Πως θα αλλάξει η κοινωνία αν δεν αντιδράσουμε εμείς οι Πολίτες;

Ένα από τα αγαπημένα μου αποφθέγματα είναι ότι η Ανθρωπότητα γνώρισε έναν αιώνα και μία δεκαετία. Τον 18ο με τις 2.5 επαναστάσεις (την Γαλλική, την Βιομηχανική και την Αμερικάνικη) και την δεκατία του 60 του 20ου αιώνα. Αν κέρδισε κάτι η Ανθρωπότητα από αυτά είναι το γεγονός ότι οι απλοί Άνθρωποι αποκτήσαμε δικαιώματα και σταματήσαμε να είμαστε Subjects (στα Αγγλικά) Sujets (στα Γαλλικά). Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ότι η λέξη αυτή και στις δύο γλώσσες είναι συννόνυμη με το αντικείμενο.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

DNN ή αλλιώς DotNetNuke

Σήμερα θα ανεβάσω ένα ποστ σχετικά με την δουλειά μου. Πριν από λίγες ημέρες μου ανέθεσαν να στήσω ένα site επάνω στην πλατφόρμα του DNN. Η σύμπτωση είναι ότι στην προηγούμενη δουλειά μου είχα δουλέψει επάνω στο DNN αλλά έκανα απλώς Data Entry στα υπο-sites των Ελλήνων Βουλευτών. Μιας και είμαι πολιτικοποιημένο Ων εκεί έμαθα τον κύριο Τραγάκη που τότε ήταν αντιπρόεδρος της Βουλής, για την ακρίβεια ανέβασα μία συνέντευξη που είχε δώσει στην Espresso. Στην αρχή παραξενεύτηκα αλλά στην συνέχεια κατάλαβα πως η συγκεκριμένη φυλλάδα είναι το στοιχείο του μιας και ανήκει στην Λαϊκή Δεξιά δηλαδή την Λαϊκιστική Δεξιά.

Προφανώς ο σκοπός του ποστ μου δεν είναι η Πολιτική οπότε γυρνάω στο αρχικό θέμα μου το DNN.

Το DNN είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα, όποιος θέλει μπορεί να το καταβάσει από εκεί: DotNetNuke - The Leading Open Source Web Content Management, και είναι γραμμένο σε Visual Basic .Net αλλά μιας και βασίζεται στο .net framework της Microsoft υποστηρίζει components τα οποία είναι γραμμένα και στις άλλες γλώσσες του framework. Αυτό με βολεύει πάρα πολύ μιας και γνωρίζω C#. Έφτιαξα ένα component το οποίο φέρνει όλες τις χώρες του κόσμου. Μπορεί να ακούγεται μπανάλ ή τετριμμένο αλλά είναι πάρα πολύ χρήσιμο. Μπορούσα να διαλέξω διάφορους τρόπους για να αποθηκεύσω τα δεδομένω των χωρών, η Βάση Δεδομένων είναι επικρατέστερη για πολλούς αλλά πρωτίμησα να τα αποθηκεύσω σε ένα αρχείο XML.