Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2009

Πάμε μια βόλτα με το ποδήλατο

Η Καθημερινή της Κυριακής είχε ένα άρθρο για ποδηλατόδρομους στην Αθήνα( Πάμε μια βόλτα με το ποδήλατο). Μακάρι να τους φτιάξουν!

19 σχόλια:

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Φυσικά τέτοιες ανακονώσεις έχουν γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν και ποδηλατόδρομους δεν έχουμε αλλά ας ελπίζουμε πως αυτή τη φορά θα τους φτιάξουν!

Vassilis είπε...

Ιωάννη επιτέλους είναι μια πολύ καλή αρχή και μακάρι να υλοποιηθεί το συντομότερο.
Βέβαια το γιατί το έργο ξεκινάει από τα πολύ Βόρεια προάστια και όχι από κάποιες περιοχές που η κίνηση και το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι εντονότερα, είναι ένα θέμα.
Αλλά τέλος πάντων μακάρι να ξεκινήσει, και γιατί όχι οι υπεύθυνοι να σκεφτούν κάποια στιγμή εκτός από τα 12 εκατομμύρια €, να απορροφήσουν και ένα πολύ μικρότερο κονδύλι για ... δωρεάν ποδήλατα όπως γίνεται στην Κοπεγχάγη :
http://www.bycyklen.dk/english/thecitybikeandcopenhagen.aspx

nosdi είπε...

Εγώ έχω να υπογραμμίσω, πως το “έργο” (όταν και αν υλοποιηθεί ) θα ξεκινήσει για άλλη μια φορά από περιοχές τον Βορίων Προαστίων!!
ΠΑΛΙ προνομιούχοι θα είναι οι εύποροι πλούσιοι των Βορείων Προαστίων!
Για τις έτσι κι αλλιώς ήδη υποβαθμισμένες περιοχές…ΤΙΠΟΤΑ!!

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

@Vassilis
Πρώτον καλώς ήρθες στο "μαγαζί" μου.
Δεύτερον ας γίνουν κάπου ποδηλατόδρομοι αλλά ας γίνουν
Τρίτον μην μας συγκρίνεις με την Σκανδιναβία, δύο φορές έχω πάει και μου έχει φύγει η μαγκιά από τον πολιτισμό και σημειώνω πως έχω μεγαλώσει στις Βρυξέλλες...

Κώστα, τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές αλλά τα ξαναλέω στα ΒΠ μένουν Έλληνες σαν όλους τους άλλους (ίδια μειονεκτήματα και ίδια πλεονεκτήματα) απλώς έχουν περισσότερα χρήματα από τον μέσο όρο.

Όσον αφορά τους ποδηλατόδρομους την πρώτη φορά που είχα διαβάσει κάτι σχετικό ήταν να γίνουν στην 3η Σεπτεμβρίου στο κέντρο. Δεν νομίζω πως οι κάτοικοι της 3η Σεπτεμβρίου να θεωρούνται προνομιούχοι, σωστά;

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ.

doctor είπε...

Midnight summer dream Γιάννη μου.
Αν γίνουν θα γίνουν δρόμοι για μηχανόβιους...

Agorafoviagr είπε...

Έτσι όπως πάνε τα οικονομικά μας βλέπω πολλούς με ποδήλατο. Στην Ελλάδα εκείνο που δε βοηθάει σε πολλές πόλεις είναι το γεγονός πως δεν είναι πεδινές. Έχει ανηφόρες πολλές. Όμως μακάρι να υπάρξει βούληση στην πράξη από την πολιτεία και το πρόβλημα να είναι στο αν υπάρχουν ανηφόρες. Το μόνο σίγουρο είναι πως μέχρι τώρα η ζωή μας έχει γίνει ποδήλατο. Οπότε όλοι μας έχουμε ήδη ένα ποδήλατο....Καλό βράδυ φίλε μου Ιωάννη!
Φιλικά
Max

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

@JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS
Επίσης για τις ευχές αλλά σε πολλά κράτη (της Δύσης) ποδηλατόδρομοι υπάρχουν ήδη...

@Δημήτρη
Πολύ φοβάμαι πως έχεις δίκαιο :(

@Agorafoviagr
Όσον αφορά τα οικονομικά, 10 χρόνια που ζω στην Ελλάδα όλο ακούω για κρίση. Θα μου πεις βέβαια πως η τωρινή κρίση υπάρχει μιας και πλήττει τις οικονομίες της Δύσης. Συμφωνώ αλλά έχει έρθει στην Ελλάδα ή είναι η κλασσική καταστροφολογία της εγχώριας τηλεόρασης;

KitsosMitsos είπε...

Μακάρι δε λες τίποτε!

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

@KitsosMitsos
Όπως έχω γράψει και προηγουμένος, είμαι απαισιόδοξος...

enikolo είπε...

Εδώ ρε σεις παιδιά, δεν έχουμε εθνική (ούτε για Λαμία , ούτε για Κόρινθο ). Ο ποδηλατόδρομος μας έλλειπε?
Τι να πώ, μακάρι να τον κάνουν κακό δεν κάνει, αλλά στα ψιλοτέτοια μου κιόλας (με το συμπάθειο).
Μην το πάρετε σαν αδιαφορία αλλά αυτή είναι η ειλικρινής μου άποψη επί του θέματος.

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Έχεις απόλυτο δίακιο πως δεν έχουμε ούτε δρόμους αλλά δεν είναι δικαιολογία.

JamanFou είπε...

Ας στηρίξουμε την απόφαση, παρά να γκρινιάζουμε... Και αφού υλοποιηθεί να την στηρίξουμε κιόλας...

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

@JamanFou
Εγώ θα την στηρίξω μιας και είναι στους άμεσους στόχους μου να αγοράσω ποδήλατο :)

Newton είπε...

Ξέρεις τι σκέφτομαι; άντε και έγιναν ποδ\μοι, ποιος θα μάθει στους Έλληνες οδηγούς να σέβονται τα ποδήλατα. Θα περνάει ο άλλος από δίπλα σου και θα πατάει κόρνα μέχρι να πάθεις συγκοπή.
Μάλλον πρώτα παιδεία χρειάζεται.

enikolo
Ξέρεις φίλε γιατί είσαι λάθος σε αυτό που λες; όχι γιατί δεν χρησιμοποιείς ποδήλατο και απλά δεν σε νοιάζει, αλλά γιατί δεν έχεις μάθει να σέβεσαι τα δικαιώματα των άλλων και να τα υποστιρίζεις κιόλας. Θέλω να πω ότι, το ότι δεν έχουμε εθνική στην Κόρινθο όπως και πολλές άλλες εθνικές οδούς είναι θέμα οργάνωσης κράτους και πολιτών. Και στην τελική οι Έλληνες έτσι πηγαίνουν και ψηφίζουν, ας βολευτω εγώ και στα ψιλοτέτοια μου για τους άλλους και στο τέλος οι πολιτικοί τους γράφουν όλους στα χοντροτέτοια τους.

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Newton
Έχεις δίκαιο και στα δύο επιχειρήματα σου και οι Έλληνες δεν έχουν παιδεία για να αντιμετωπίσουν τα ποδήλατα ή τους πεζούς και για αυτό τον λόγο ψηφίζουμε τις λέρες που μας κυβερνάνε...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Βάζω τις βοηθητικές ροδούλες μου και φύγαμεεεεεεε

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

@Ασκαρδαμυκτί
Δεν περιμένεις μέχρι τον Ιούλιο που θα μάθω ποδήλατο στον ανηψιό μου;

Ανώνυμος είπε...

成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城