Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

Οικολόγοι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο

Προς το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων ΠράσινωνΑγαπητοί φίλοι


Εύχομαι κατ’ αρχήν υγεία και προσωπική ευτυχία.

Προφανώς, στην εποχή μας και τα δύο είναι κυκλωμένα από ένα δυσοίωνα σκοτεινό νέφος που εμποδίζει τις προβλέψεις για το μέλλον του καθενός από εμάς αλλά και της κοινωνίας γενικά. Δύσκολα μπορούμε να κάνουμε τεκμηριωμένες υποθέσεις για το μέλλον της ανθρωπότητας για τα μόλις επόμενα πενήντα χρόνια.

Φαίνεται ότι για πρώτη φορά στην ιστορία, όπως την κατέγραψε ο άνθρωπος από την εμφάνιση του στον πλανήτη, είμαστε στα πρόθυρα μιας μη αναστρέψιμης, καθολικής κλίμακας αλλαγής, που μπορεί να σημάνει ακόμα και το τέλος της παρουσίας μας εδώ. Φαίνεται ακόμα, ότι για κάποια κρίσιμα μεγέθη αυτής της αλλαγής, ευθυνόμαστε εμείς και οι δραστηριότητες μας.

Η αλάτωση και η μείωση της παραγωγικότητας της γης από την ανεξέλεγκτη χρήση, η εξάντληση των ορυκτών καυσίμων, η εκπομπή αερίων που αλλάζουν τη σύσταση της ατμόσφαιρας, η συμβολή μας στη μείωση της βιοποικιλότητας είναι λόγοι, που ο καθένας από μόνος του, είναι ικανός να καταστρέψει τη ζωή μας, τουλάχιστον έτσι όπως τη γνωρίσαμε τα τελευταία είκοσι χιλιάδες χρόνια.

Είναι φανερό, κατά τη γνώμη μου, ότι το υπάρχον παγκόσμιο πολιτικό σύστημα δεν είναι πια το κατάλληλο εργαλείο με το οποίο μπορούν να παρθούν επείγουσες και δραστικές αποφάσεις, να δημιουργηθούν συναινέσεις και συμφωνίες που θα έδιναν ελπίδες για κάποια λύση. Λύση, που αναγκαστικά λόγω της πολυπλοκότητας του προβλήματος, δεν μπορεί παρά να είναι αντίστοιχα πολύπλοκη αλλά και πρωτοφανής. Λύση, που θα πρέπει, ταυτόχρονα, να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο ζούμε, σκεφτόμαστε και δρούμε.

Έχουμε ανάγκη από καινούργιες ιδέες, καινούργιους σχηματισμούς και καινούργια μέσα δράσης.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσει κανείς και την ελληνική ιδιομορφία: τις ιδεοληψίες που δέρνουν την κοινωνία μας, τη διαφθορά, την έλλειψη πίστης στην συλλογικότητα και ένα ιδιαίτερα παρακμασμένο πολιτικό σύστημα, τότε, είναι επιτακτικά επείγον να γίνει κάτι.

Η δημοκρατία και η συνεχής διεύρυνση της, η προσήλωση στα πραγματικά μεγέθη και δεδομένα, δηλαδή στην αλήθεια, είναι τα μέσα που διαθέτουμε.

Μετά από συνάντηση που είχα με τις φίλες και φίλους Κάτια Λεμπέση, Λενιώ Μυριβήλη, Μιχάλη Τρεμόπουλο και Νίκο Χρυσόγελο παίρνω το θάρρος να ζητήσω την έγκριση σας, ώστε να βρεθεί τρόπος να συμβάλλω κι εγώ στην προσπάθεια που κάνετε για να εκπροσωπηθούν και οι έλληνες Οικολόγοι Πράσινοι στην ευρωβουλή.

Νομίζω, ότι από τη συνάντηση προέκυψε πως η δική συμβολή θα μπορούσε να εκφραστεί ωραιότατα με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών σε μια μη εκλόγιμη θέση.


Ελπίζω να πετύχουμε το στόχο στις εκλογές του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, που προσδοκώ ότι θα βάλει νέες ριζοσπαστικές δυνάμεις στο πολιτικό μας σύστημα και θα ανοίξει το δρόμο για την εκλογή αντιπροσώπων και στο ελληνικό κοινοβούλιο.


Στη διάθεση σας,

σας χαιρετώ και σας ευχαριστώ θερμά για τη τιμή

Αντώνης Καφετζόπουλος

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2009

10 σχόλια:

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Ο κύριος Καφετζόπουλος τα λέει πολύ σωστά. Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε, ανέβεσα το κείμενο του.

laplace είπε...

του ευχομαι καλη του επιτυχια!

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

του; Σε εμάς τους άλλους δεν εύχεσαι; :P

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου Γιάννη.
Χαίρομαι που σε βλέπω επί των οικολογικών επάλξεων!

Psemma-me-ourá είπε...

Καλή επιτυχία κι από μένα για τον Αντώνη και τους ΟΙΚΟ-Πρ.

Στ' αλήθεια !!!

Κι ενα σχετικοάσχετον:

Καλωσασβρήκα...

Έχω φτιάξει, με την βοήθεια και άλλων μπλογκιστών και μπλογκιστριών, έναν κατάλογο από 36 κοινωνικοπολιτικά ψέμματα και παρακαλώ εσάς και τους φίλους σας να έρθετε και να τα αξιολογήσετε/ψηφίσετε για να αναδειχτούν τα 7 μεγαλύτερα: psemmatapsemmata.blogspot.com

Λαοάρεστον έργον θα είναι!
Τρέξατε, τρέξατε...
Η προθεσμία λήγει... λήγει... λήγει...
μα φυσικά... την ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ λήγει !!!
{του 2009...} στις 12 τα μεσάνυχτα.

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

@ΚΚ
Και εγώ.

@Psemma-me-ourá
Ευχαριστώ για τις ευχές.
Θα ψηφίσω όταν πάω σπίτι μου.

habilis είπε...

Μια χαρά τα λέει ο Καφετζόπουλος .
Μακάρι οι οικολόγοι να πάνε καλλά στίς ευρωεκλογές ,μακάρι να τους εμπιστευτούμε και να μην μας διαψεύσουν μετά.

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

@habilis
Είμαι σίγουρος που οι Οικολόγοι δεν θα διαψέυσουν κανένα συγκριτικά με τα άλλα κόμματα. Όχι πως είναι δύσκολο...

ikor είπε...

Κατεβαίνεις κι εσύ φίλε ΙωάννηΚ; Καλή επιτυχία!

Φαίνεται ελπιδοφόρο το εγχείρημα. Αλλά χρειάζεται λίγο μεγαλύτερη εξωστρέφεια, κατά τη γνώμη μου.

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Λίγο δύσκολο να κατέβω και εγώ μιας και είμαι μέλος του κόμματος από τον Δεκέμβριο. Ίσως στις επόμενες.