Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

Γαμώ τις διαφημίσεις Γαμώ!

Μερικά βράδυα όταν δεν βγαίνω βλέπω μερικές χαζοσειρές στο Mega, για την ακρίβεια βλέπω τους Λατρεμένους μου γείτονες, την Πολυκατοικία και καμιά φορά τον Λάκης ο Γλυκούλης (λέω καμιά φορά γιατί πολλές φορές είναι σαχλή σαν σειρά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αρχίζουν πάντα στις 21:00. Σύμφωνα με το πρόγραμμα γιατί στην πράξη...
Στην πράξη τον καιρό τον λένε μετλα τις 21:05 και τα σίριαλ αρχίζουν μετά τις 21:20.

Πρέπει όμως να σημειώσω πως όταν το Mega πρέπει να δείξει αθλητικά γεγονότα τότε είναι πάντα Εγγλέζοι και τηρούν το οράριο κανονικότατα. Όταν όμως δεν έχουν γράφουν εμάς τους ιθαγενείς στα παλιά τους τα παπούτσια για να το πω ευγενικά.

Πριν από μρικά χρόνια τα μεγαλύτερα κανάλια στη Γαλλία συμφώνησαν να διπλασιάσουν το κόστος της διαφήμισης για να μειώσουν την ποσότητα τους. Τι βλάκες που είναι οι κουτόφραγκοι! Πρέπει επίσης να σημειώσω πως στη Γαλλία υπάρχουν λίγα κανάλια εθνικής εμβέλειας, λογικό θα μου πείτε η Γαλλία είναι μία μικρή χώρα και τα Γαλλικά γλώσσα που κινδυνέυει με εξαφάνιση ενώ τα Ελληνικά είναι η lingua Franca της εποχή μας.

Ενημέρωση 16/5/2009: Ξέχασα να σημειώσω τα ψέματα που λένε. Χαρακτηιρτικότερο παράδειγμα πρέπει να είναι αυτό που λένε οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας: "κρατάτε τον παλιό αριθμό σας". Όχι μόνο αυτή η απόφαση βγήκε από την κυβέρνηση αλλά ισχύει για όλους τους πάροχους...

17 σχόλια:

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Είχα σκοπό να ανεβάσω το κείμενο σήμερα στις 21:00, αλλά έχω μία κομματική συνάντηση. Δεν θα αφήσω τον γάμο για να πάω για πουρνάρια!

doctor είπε...

Αφού βλέπεις Λάκη Γλυκούλη είσαι γλύκας!
Εγώ δεν βλέπω τίποτα, μόνο αν πετύχω κάποια επανάληψη του "Κωνσταντίνου και Ελένης" το οποίο είναι όλα τα λεφτά!

Meropi είπε...

Και τις 3 σειρές τις θεωρώ ψιλοχαζές. Ωστόσο καμιά φορά πού και πού μπορεί να παρακολουθήσω το Λάκη το γλυκούλη!!! Όσο για τις διαφημίσεις άσε καλύτερα. Στην ουσία παρακολουθούμε διαφημίσεις με διάλειμα την ταινία.

Laplace είπε...

kalhspera file
pu na deis sto radiofwno ti ginetai...

10 lepta ekpomph,50 diafhmiseis

aisxos

kalo brady

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Δημήτρη, το ξέρω ότι είμαι γλύκας :P.

Σπάνια βλέπω "Κωνσταντίνου και Ελένης" (λόγο δουλειάς) αλλά μου αρέσει πολύ.

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Μερώπη,
"Στην ουσία παρακολουθούμε διαφημίσεις με διάλειμα την ταινία."
Δυστυχώς :(

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

@Laplace
Σπάνια ακούω ραδιόφωνο, για την ακρίβεια ακούω μόνο όταν είμαι στο αυτοκίνητο του πατέρα μου.

giant13 είπε...

Ο "Λάκης" είναι πιστή αντιγραφή, μάλιστα πιστότατη, ακόμη και τα ντεκόρ των χώρων, τα κουστούμια, το στήσιμο των ηθοποιών, ως και τα γυαλιά του γλυκούλη, ολόιδια, μιάς σειράς τηλεόρασης κάποιας λατινοαμερικανής χώρας που με διαφεύγει.
Ολα αυτά τα είδα σε κουτσουμπολίστικη εκπομπή με μορφή αντιπαράθεσης σε διπλό παράθυρο από ανταγωνιστικό κανάλι.

Δεν ήμαστε δηλαδή ικανοί πλέον για κάτι δικό μας και αντιγράφουμε πιστά σειρές της λατινικής Αμερικής.

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

giant
Έχεις απόλυτο δίκαιο πως το αρχικό concept είναι από μία Λατινική χώρα και δεν είναι η μόνη σειρά. Πάντως δεν με πειράζει που δεν είμαστε καλοί σε αυτό το τομέα.

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Διευκρύνηση στο "δεν είμαστε καλοί σε αυτό το τομέα": Όταν είμαστε πάτοι σε όλα τα σημαντικά θέματα και κάνουμε κάτι τραγικά show σαν την eurovision "εθνικά θέματα" τότε η αντιγραφή είναι πταίσμα.

Άλλωστε σε πολλούς τομείς η αντιγραφή πάει σύννεφο, όπως ο κλάδος που δουλεύω: η πληροφορική.

VaD είπε...

Λογω nova (μπασκετικα και ξενες ταινίες,οι προτιμήσεις)ησυχασα από διαφημίσεις τουλαχιστον στη διάρκεια της προβολής...

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Είχαμε Nova γιατί ήθελα να βλέπω τις Γαλλικές ειδήσεις και το: kiosque. Αλλά μιας και στα δύο το σημαντικό είναι η γλώσσα και όχι η εικόνα η χιονισμένη αναμετάδωση είναι μια χαρά.

ManBlogg είπε...

Γιάννη εγώ τα τελευταία 2 μιση χρόνια δεν έχω τηλεοραση στο σπίτι. Μπορώ να πω ότι δε μου λείπει καθόλου.
Μου λείπουν μερικά βέβαια ποιοτικά κανάλια αμερικάνικης τηλεόρασης αλλά την πληροφορία την αναζητώ στο ίντερνετ έτσι και αλλιώς ό,ποτε χρειάζεται..

Α, ναι έχω εδώ και καιρό σταματήσει και τις "ειδήσεις" του mega στο ίντερνετ.
Για ταινίες, DVD βέβαια.
Ο Λάκης που συζητάτε όπως και όλες σχεδόν οι ρεάλιτι, παιχνιδο, σαπουνοπερο- σειρές της Ελλ. Τηλ. είναι κόπιες του εξωτερικού. Ο Λάκης απ'όσο έχω δει αποσπασματικά κάνει ένα είδος stand up comedy σε live κοινό με Ελληνικές προδιαγραφές βέβαια.
Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο πάντως στην Ελ. Τηλ. 1 ώρα πρωινού καφέ ή μια ώρα διαφημίσεις;

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

@ManBlogg
Πρώτον σε παραδέχωμαι που δεν έχεις τηλεόραση σπίτι. Όπως αναφέρω στο κείμενο το χαζοκούτι το χρησιμοποιώ είτε για να δω αυτές τις χαζοσειρές είτε τις Γαλλικές ειδήσεις και το Kiosque. Το λέω άλλωστε και στον VaD.

Δεν έχω δει ποτέ stand up comedy οπότε δεν μπορώ να απαντήσω.

ManBlogg είπε...

Γιάννη δε χρειάζεται να πας πολύ μακρυά. Αυτό που κάνει ο Λάκης το πρώτο έκανε σε ευρεία κλίμακα ο Χάρυ Κλυν και φυσικά ο Τζίμης Πανούσης. Αυτό είναι το stand up. Ο ΣΚΑΙ πριν από μερικά χρόνια ιδιαίτερα στην ραδιοφωνική εκπομπή του Β. Κουφόπουλου διαφήμιζε πολύ και ένα άλλο δίδυμο Ελληνικής stand up που ήταν αρκετά καλοί. Δε θυμάμαι τα ονόματά τους και βαριέμαι να ψάξω αυτή τη στιγμή :)

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

ManBlogg
Σαν καθώς πρέπει Έλληνας του εξωτερικού ήμουνα οπαδός και του Χάρυ Κλυν και του Τζίμη Πανούση τον οποίο έχω συναντήσει μία ή δύο φορές στο δρόμο.

Ανώνυμος είπε...

情趣用品,情趣,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品