Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Κορναρίσματα

Η ζωή μου κυριαρχείται από κορναρίσματα.

Δέκα μέτρα από το κρεβάτι μου είναι το πάρκινγκ μιας εταιρείας. Κάθε μα ΚΑΘΕ πρωί με ξυπνάνε οι υπάλληλοι της που μπαίνουν στο πάργκινγ. Μετά από αρκετές παρατηρήσεις στον σεκιουρητά από εμένα και στον αρχισεκιουριτά από τη μάνα μου η δικαιολογία τους ήταν πως κορνάρουν γιατί δεν έχει καλή ωρατόττα και μας είπαν πως έχει δρομολοηθεί η αίτηση τους στη διοίκηση ώστε να μπει ένας μηχανισμός. Όπως μπορείτε να φανταστείτε με το που ξυπνάω τα νεύρα μου είναι σμπαράλια.

Να ήταν μόνο αυτό θα έλεγα: δε γαμιέται.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως μετά πάω στο γραφείο το οποίο βρίσκεται δίπλα στη πλατεία Βικτωρίας και πάνω σε ένα φανάρι. Κάθε μα ΚΑΘΕ φορά που πρασινίζει οι οδηγοί κορνάρουν και το πρόβλημα είναι πως δεν κορνάρει ένας άλλα τέσσερις ή πέντε.

Αϊ Σιχτίρ!

Ένας φίλος που δουλεύει στη Δημοτική Αστυνομία μου είπε πως υπάρχει νόμος ο οποίος λέει πως το κορνάρισμα τιμωρείται με 130 ευρώ, αλλά στη χώρα μας :(

Θα κλείσω με μία, ρητορική, απορεία: Για ποιο λόγο κορνάρουν οι άνθρωποι όταν είναι πηγμένος ο δρόμος; Με τη κόρνα θα εξαφανιστεί η κίνηση;

Προσθήκη 8/7/2009: Χθες μας τηλεφώνησαν από την εταιρείας και μας είπαν ότι έβαλαν ένα σύστημα στην είσοδο τους. Πράγματι σήμερα το πρωί δεν άκουσα κορναρίσματα από αυτούς, φυσικά άκουσα από όλους τους άλλους.

26 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Και μία σημερινή προσωπική εμπείρια:
Σε μία διαστάυρωση ένας οδηγός σταμάτησε να με ρωτήσει κάτι και έκλεινε λίγο το δρόμο, όχι τόσο ώστε να μην χωράει άλλο όχημα.

Πίσω της ήταν μία κυρία και κόρναρε. Δεν κρατήθηκα και της έκανα παρατήρηση. Αυτή βγήκε από πάνω...

b|a|s|n\i/a είπε...

το χειρότερό μου και μένα τα κορναρίσματα. το τρομερό είναι ότι στο φανάρι κορνάρει και ο δέκατος ο οποίος ξέρει πολύ καλά ότι θα φύγει μετά από δύο φανάρια.
άσε στον κεντρικό δρόμο εδώ που περνάνε με τα χίλια και αντί να ελαττώνουν ταχύτητα σε κάθε στενό απλά κορνάρουν...

Laplace είπε...

καλησπερα
πωπω ρε φιλε,μεγαλο θεμα ανοιγεις..
δεν αντεχω με τπτ τις κορνες!δεν αντεχω με τπτ τον μπαχαλακια σταρχιδιστη ελληνα οδηγο..

πραγματικα ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ γιατι ζουσα σε πολυκατοικια που ειχε διπλα παρκινγκ κ ακριβως απεναντι τα φαναρια κ γραμές του τραινου..

σε νιωθω...πωπω δεν θα μπορεις να εισαι με ανοιχτα παραθυρα ΠΟΤΕ..

εχεις δικιο οτι ο ελληνας κορναρει ΠΑΝΤΟΥ..κ εγω εχω αυτη την απορία..αν εισαι ρε φιλε πισω απο 41525252 αμαξια,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΟΡΝΑΡΕΙΣ?ειναι δυνατον????

καλο απογευμα

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@b|a|s|n\i/a
Ναι αυτός παρά είναι τραγικός...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Laplace είπε...
Και εσύ έχεις απόλυτο δίκαιο και έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως όταν αρχίσω να ξαναοδηγάω και πετύχω τους ^%$^$ που κορνάρουν θα βάλω alarm και θα ανάψω ένα τσιγάρο που θα το καπνίζω με το πάσο μου και ανέριμνος.

Ας κορνάρουν οι ^$^%$^ όσο θέλουν.

Πρασινη νεραιδα είπε...

η κορνα (ή αλλιώς "πουρού" στην κυπριακήν), ειναι προεκταση του χεριου μας...

Meropi είπε...

Συνεχίζοντας την κουβέντα από εκεί που την άφησε η @πράσινη νεράιδα, η οποία απ' ότι βλέπω είναι και συμπατριώτισσα μου (Κύπρια) θα σου πω κάτι να γελάσεις. Μια μέρα με παίρνει ένας ξάδελφος του άντρα μου σκασμένος στα γέλια και μου είπε ότι βγήκε με μια συνάδελφο του Κύπρια και όταν συνάντησαν μποτιλιάρισμα στο δρόμο, με έκπληξη άκουσε τη συνάδελφο του να του λέει "Παίξε την μπουρού"! Δηλαδή κορνάρισε. Και οι Κϋπριοι λοιπόν έχουν μια εμμονή με την μπουρού, ουπς την κόρνα. Χα χα χα!!!!

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα! Ειπα να ανταποδωσω την επισκεψη!
Αυτην την απορια την εχω κι εγω! Βλεπει ο αλλος οτι ο δρομος ειναι πηγμενος στο μποτιλιαρισμα και αρχισει να κορναρει δαιμονισμενα στον μπροστινο του, να κανει τι; Να πεταξει πανω απ' τα αλλα αυτοκινητα;;; Ελεος!!!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@πράσινη νεράιδα
Ωραία έμαθα μία Κυπριακή λέξη :P

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Μερώπη, το βρήσκω 100% φυσιολογικό που και οι Κύπριοι αλλά και οι Ελλαδίτες είναι φαν του "αθλήματος" μιας και οι μεν και οι δε είμαστε Μεσογειακοί...

anima rana είπε...

Μου άρεσε που εσύ έκανες παρατήρηση στον σεκιουριτά και η μητέρα στον αρχι-σεκιουριτά!!!
Οταν ακούω κόρνα το πρώτο που σκεφτομαι είναι "ετσι να κάνει ο κώλος σου!"

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Εσύ είσαι πολύ ευγενική :)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Εσύ είσαι πολύ ευγενική :)

VAD είπε...

Ιωάννη,διάβασες τις αναρτήσεις μου για Κάιρο,αυτό θά έπρεπε να σε παρηγορεί:)))
Καλή σου μέρα,καλή εβδομάδα...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δεν έχω παει εκεί οπότε δεν ξέρω.
Σίγουρα υπάρχουν μέρη περισσότερο τριτοκοσμικά από την Ελλάδα αλλά δεν με νοιάζει μιας και εγώ ζω στην Ελλάδα.

glam είπε...

Δεν με ενοχλούν τα κορναρίσματα στα φανάρια , δεν τα ακούω καν, αυτό που μου την "βαράει" και τσακώνομαι είναι που κορνάρουν σε πεζούς και μάλιστα ηλικιωμένους όταν "αργούν" να περάσουν τον δρόμο........

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Ναι αυτό είναι χειρότερο χωρίς όμως να μειώνει το αίσχος όσων κορνάρουν στα φανάρια.

NdN είπε...

Εδώ Γιάννη όπως γνωρίζεις δεν κορνάρουν οι Αγγλοι οπότε αυτό το ζω μόνο όταν έρχομαι στην Ελλάδα. Πάντως εγώ προσωπικά δεν κόρναρα ούτε όταν ήμουν στην Ελλάδα.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Η μόνη εμπειρία από, πραγματικά, πολιτισμένη χώρα που έχω είναι το Βέλγιο οπού εκεί το κορνάρισμα είναι σπανιότατο και σίγουρα όχι όταν πρασινίζει το φανάρι...

Stefanos Max είπε...

Κορναρουν επειδη ετσι ειναι η νοοτροπια του Ελληνα οδηγου.Κορναρουν επειδη ξερουν οτι αυτο δεν τιμωρειται, κατι που γινεται για παραδειγμα στη Σαγκαη, οπου οποιος οδηγος παραβει την απαγορευση και χρησιμοποιησει το κλαξον του οχηματος του, καλειται να πληρωσει 10 ευρω προστιμο.Κορναρουν επειδη εχουν αγχος, νευρα και ετσι ξεσπανε.Κορναρουν επειδη βιαζονται να πανε στις δουλειες τους.Κορναρουν επειδη δεν τους νοιαζει και δεν ξερουν οτι ο θορυβος που προκαλουν εχει επιπτωσεις στην υγεια του ανθρωπου.

giant13 είπε...

Τι να πώ κι εγώ που κάθε καλοκαίρι, λόγω μεγαλύτερης κίνησης μάλλον,ενεργοποιούν μιά ξεχασμένη τον χειμώνα αερογραμμή προς το αεροδρόμιο "Μακεδονία" η οποία τέμνει διαγώνια μεγάλο κομμάτι της πόλης και όταν φθάνει στην Καλαμαριά, το ύψος των Airbus, δεν ξεπερνά μερικές φορές τα 150 μέτρα.
Με παραθυρα ανοικτά άντε να μη πεταχτείς στι 3 και 4 τα χαράματα.

Όσο για τα κορναρίσματα τώρα, τι να προσθέσω; Τέτοια είναι η αγωγή μας. Σε πολλούς έχει γίνει πλέον συνήθεια και κορνάρουν μηχανικά, ακόμη και αν βρίσκονται πρώτοι στο φανάρι.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@blogo
Δεν το βρίσκβ παράξενο που και στην Κίνα είναι περισσότερο πολιτισμέοι από την Ελλάδα :(

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@giant13
Αυτό που λες είναι διοαφορετικό θέμα, πάντως στις πολιτισμένες χώρες, όπως στο Βέλγιο, οι πολίτες που μένουν κοντά σε αεροδρόμια κινητοποιούται ενάντια στην ηορύπανση τν αεροπλάνων.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Το κακό παρά έγινε!
Σήμερα ξύπνησα νομίζοντας ότι κάποιος μου χτυπούσε το κουδίνι. Πάω στην εξώπορτα και δεν ήταν κανείς...
Τι ήτανε; Ρητορική ερώτηση! Οι ^&$^%$^ από την εταιρία δίπλα μου.
Είχα πει στον εαυτό μου πως θα τους δώσω διορία μέχρι την 14η Ιουλίου* αλλά δεν νομίζω πως θα αντέξω. Αρνούμαι να με τρελάνουν οι ^%&^%&*%&!

*Για δύο λόγους: πρώτον είναι τα γενέθλια του πατέρα μου και δεύτερον η εθνική γιορτή της Γαλλίας. Περισσότερα για αυτή στο ποστ που θα της αφιερώσω στις 14/7.

crispy είπε...

Υπάρχει μια ας το πούμε ορολογία το ''νανοδευτερόλεπτο'', είναι υποτίθεται εκείνο το ελάχιστο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στο μόλις εμφανισθέν πράσινο φανάρι και τα κορναρίσματα που ακολουθούν!Μιλάμε , η ταχύτητα αντίδρασης είναι απίστευτη , άξια μελέτης!
Μένω σε μια διασταύρωση χωρίς φανάρια. Οι οδηγοί αντί να σταματούν ανάλογα με τους κανονισμούς , κορνάρουν επίμονα για να ειδοποιήσουν ότι περνούν σφαίρα και δεν έχουν πρόθεση να σταματήσουν. Με ενοχλεί επίσης όταν κορνάρουν κάποιοι για να δηλώσουν την άφιξή τους. Και φυσικά όλα αυτά τα κορναρίσματα πρέπει να τα υποστούμε μέρα και δυστυχώς και νύχτα! Κι αν το καλοσκεφτεί κανείς , η χρήση της κόρνας είναι άχρηστη κι αναίτια σ'όλες σχεδόν τις περιπτώσεις.
Τεράστιο πρόβλημα η ηχορύπανση σ'αυτήν την πόλη...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Το κορνάρισμα ίσως είναι χρήσιμο για να αποφύγουμε ένα ατύχημα αλλά δεν νομίζω πως η αντίδραση του άλλου θα είναι βέλτιστη...