Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Αγάλματα αγάλματα παντού.

Το βράδυ της 6ης Οκτωβρίου 2009 ο πατέρας μου έβλεπε τις “ειδήσεις” και έτυχε να ακούσω τους “διαλόγους” των ανθρώπων που βρισκόντουσαν στα παράθυρα. Ένας βουλευτής από τη Μακεδονία διαμαρτύροταν ότι ο ΓΑΠ αντί να φτιάξει αγάλματα του Μεγάλου Αλέξανδρου όπως κάνουν οι βόρειοι “ακατανόμαστοι” γείτονες μας καταργεί το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Συγνώμη αλλά το βρίσκω πολύ παράξενο όταν το δημόσιο έλλειμα χτυπάει κόκκινο και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν το κράτος να ξοδεύει χρήματα για να φιάχνει τοτέμ... (αγάλματα ήθελα να γράψω :P), είναι αχαρακτήριστοι.

20 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Ακόμα και αν τα οικονομικά της χώρας μας ήταν σε άριστη κατάσταση πάλι δεν συμφωνώ στη κατασκυή αγαμάτων. Μερικοί λένε πως οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν την ιστορία της χώρας τους. Προφανώς και πρέπει αλλά κάποιος δεν την μαθαίνει με αγάλματα αλλά διαβάζοντας ιστορία από σοβαρές πηγές.

Meropi είπε...

Ακούω από το πρωί στα ραδιόφωνα διάφορους να ξελαρυγγίζονται τι κακό είναι που καταργήθηκε το Υπουργείο Βορείου Ελλάδας. Αν δεν κάνω λάθος, δύο νέα Υφυπουργεία θα εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη με περισσότερες αρμοδιότητες από το παλιό Υπουργείο. Μερικοί άνθρωποι είναι κολλημένοι με τον τύπο, αντί με την ουσία.
Όσο για τα αγάλματα, έχεις δίκιο. Όσο πιο υποανάπτυκτη η χώρα, τόσο πιο μεγάλα αγάλματα φτιάχνει!!

doctor είπε...

Ας μου εξηγήσει κάποιος τις αρμοδιότητες αυτού του Υπουργείου εκτός του ότι βολεύτηκαν σε αυτό 350 κηφήνες Θεσσαλονικιοί...
Είμαι από την Θράκη και δεν νομίζω ότι το εν λόγω υπουργείο βοήθησε καθόλου την περιοχή μου.
Τι θα μπορούσε δηλαδή να κάνει δεν μπορώ να καταλάβω...

αθεόφοβος είπε...

Δύο υπουργεία ,αυτό και το Αιγαίου δεν έιχαν στην ουσία κανένα ουσιαστικό αντικείμενο για να ασχολούνται.
Με την ίδια λογική θα έπρεπε να υπάρχουν Κρήτης,Ηπείρου κτλ !

VAD είπε...

Ηταν επιβεβλημενη η κατάργηση,πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει Υπουργείο με γεωγραφικούς όρους.
Τώρα για τους φίλους σου,Ιωάννη,τους Οικολόγους-Πράσινους θα σε στενοχωρήσω λίγο.Ο Παπανδρεου σας προτεινει υπουργειο περιβάλλοντος,ειστε έξω απ'τη Βουλη,άρα η κίνηση δε στοχευε σε κουκιά,ήταν ειλικρινής και σεις αρνηθήκατε!Γιάννη,συγγνώμη,χάσατε την ευκαιρία να βρεθείτε μπροστά και να πιέσετε για την υλοποίηση των στόχων σας.

Την καλημέρα μου...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Meropi
Και είδα μόλις σήμερα στη Καθημερινή ότι μερικά υπουργεία έχουν "υποκατάστημα" στη Θεσσαλονίκη.

Για τα αγάλματα συμφωνούμε.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δημήτρη, δεν είναι μόνο ότι διόριστηκαν Χ άτομα αλλά και ότι ικανοιούσε το τοπικιστικό ego των Μακεδώνων. Δεν γνωρίζω πολλούς Θρακιώτες αλλά δεν νομίζω να είστε τόσο τοπικιστές όσο οι Μακεδόνες (σημειώνω πως έχω συγγενείς και στη Μακεδονία).

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@αθεόφοβος
Και Πελοποννήσου και Ηπείρου και και και :)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@VaD
Και σε ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν υπουργεία τοπικού ενδιαφέροντος μόνο που εκεί συνήθως ικανοποιούν τις ανάγκες εθνοτικών μειονοτήτων.

Όσον αφορά τους Οικολόγους, η πρόταση ήταν μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα μιας και αν δεχόμασταν ίσως μας κατηγορούσαν πως είμαστε τα δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ και παράλληλα δεχόμαστε πως έχει περιβαλλοντικές ευαισθησίες από την άλλη η άρνηση μας ανοίγει το πεδίο για άλλες κατηγορίες. Προσωπικά δεν έχω άποψη, θα το σκεφτώ σήμερα.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Α ξέχασα να προσθέσω τα τελευταία νέα: Ο Ψωμιάδης αυτοανακυρήχτηκε δελφίνος. Λέτε η ΝΔ να πάει στα χέρια του μεγαλύτερου Μακεδονομάχου της χώρας;

glam είπε...

Ιωάννη συγνώμη, και γω για τους Ο-Π θα σου γράψω....
Το θεωρώ, αυτό που έγινε, ως την μεγαλύτερη μ@λακία!
Δεν με πείραξε τόσο το ότι αρνήθηκαν όσο για το πως το αιτιολόγησαν.....
Απλά απαράδεκτοι....και τους ψήφησα!
Πχ Θα ήταν εντελώς διαφορετικά να αρνηθούν επειδή δεν δέχτηκε ο ΓΑΠ, κάποιους λογικούς όρους (επιλογή του προσώπου από τους ίδιους, ελευθερία κινήσεων κλπ) παρά να αναφερθούν, κατά την γνώμη μου, σε αστείες δικαιολογίες αυτού του τύπου :
(Παραθέτω το κείμενο όπως το διάβασα στο site των Ο.Π, τώρα, μάλλον, έχει αντικατασταθεί από άλλο πιο γλυκό!!!
“Ενδεχόμενη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση, θα έπρεπε να στηρίζεται σε προγραμματικές συμφωνίες, σε θεματικές πλειοψηφίες στην κοινωνία, σε μια λαϊκή εντολή που θα απέκλειε αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αλλά και στην ύπαρξη μιας κοινοβουλευτικής ομάδας των Οικολόγων Πράσινων που να μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις”


Ακόμη και "φάρσα" να αποδειχθεί, επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα.

Φαντάζομαι θα έχεις μπει στο site να δεις τι γίνετε.......κρίμα.

Μετεωρίτης είπε...

ούτε κι εγώ, είναι η αλήθεια, έχω καταλήξει αν η κίνηση των οικολόγων, να αρνηθούν, ήταν τελικά σωστή. Συμφέρουσα, εννοώ. Δεν νομίζω πάντως ότι ο Παπανδρέου είχε κακό σκοπό, τρικλοποδιά δηλαδή. Ούτε γίνεσαι απαραίτητα δεκανίκι. Γιατί κυβερνάς κι εσύ μαζί, κι αυτό είναι αναμφισβήτητο: πιστεύω πως οι Οικολόγοι είχαν μια καλή ευκαιρία και πολύ σύντομα, θα φανεί αν βγει σε καλό ή όχι.

Πιστεύω πως οι περισσότεροι θεώρησαν δεδομένο ότι οι Οικολόγοι θα βγουν και... δεν τους ψήφισαν! Λογικά, στις επόμενες εκλογές, θα βγουν.

Σε χαιρετώ, Τζόνι, εύχομαι να είσαι καλά (όχι με το εκλογικό αποτέλεσμα, για άλλα, πιο σημαντικά μιλάω!)

Α, τα αγάλματα!
Ε, τι περιμένεις, να πω τη γνώμη μου;! Είναι δυνατόν να γουστάρω αγάλματα; Ποιος είμαι, ο Πουλόπουλος;!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@glam
Μου το έχουν πει και άλλοι ότι δεν καταλαβαίνουν τη θέση μας αλλά δεν μπορώ να έχω προσωπική άποψη μιας και δεν το έχω ψάξει και έχω σκούσει διαφορετικές "εκδόσεις". Θα το ψάξω και θα σου πω, κατά πρωτίμηση με ένα ποστ.

Υ.Γ. όχι πως έχει σημασία αλλά όπως γράφω και στο προφίλ μου: Μία παρατήρηση: Ιωάννη με αποκαλώ μόνο στις Λατινικές γλώσσες, στα Ελληνικά χρησιμοποιώ το Γιάννης.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Μετεωρίτης
Για τους ΟΠ όπως είπα και στον glam, θα το ψάξω και θα απαντήσω.

Ακόμα και αν πολλοί το είχαν σίγουρο ότι θα μπαίναμε στη Βουλή πιστεύω ότι θα μας ψήφιζαν, τουλάχιστον αυτό θα έκανα εγώ.

Μην αγχώνεσαι δεν είμαι τόσο φανατισμένος με τους Οικολόγους άλλωστε η μοναδική φορά που είμασταν Κοινοβουλευτικό κόμμα στην Ελλάδα ήταν πριν από 20 χρόνια. Δηλαδή σχεδόν μία γενιά.

Τι σχέση έχει ο Πουλόπουλος με τα αγάλματα;

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερο επίσημη θέση για το θέμα σας πρωτείνω να πάτε εκεί: Δήλωση του Νίκου Χρυσόγελου σχετικά με την πρόταση του Γ. Παπανδρέου

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Άλλο ένα κείμενο σχετικό με τη φάρσα: Δηλώσεις της Μ. Βασιλάκου στο tvxs.gr.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Ιωάννη
για το γ@.. θα έπρεπε η Αθήνα να είχε ένα-ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Λέω για το γ@..
Την καλημέρα μου.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Είναι πιθανόν να υπάρχει και στην Αθήνα. Ακόμα και να φτιάξουμε καμιά ντουζίνα υπάρχει περίπτωση να λυθεί το Μακεδονικό; Είμαι 100% βέβαιος πως όχι.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Ιωάννη
και φυσικά δε θα λυθεί κανένα πρόβλημα,αλλά για το φίλότιμο που λέμε.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δεν θέλω να το παίξω πνεύμα αντιλογίας αλλά τα Δημόσια Οικονομικά της Ελλάδας δεν είναι σε ιδανική κατάσταση οπότε καλύτερα να ξοδεύουμε τους περιορισμένους πόρους σε χρησιμότερα πράγματα.