Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Troll

Ως Troll στο ίντερνετ ορίζεται κάποιος που μπαίνει σε έναν ιντερνετικό χώρο, forum, blog ή οτιδήποτε άλλο και γράφει αρλούμπες (για να το θέσω πολύ ευγενικά). Δεν καταλαβαίνω τι κερδίζει κάποιος όταν μπαίνει σε ένα ξένο μέρος και γράφει αρλούμπες. Όσο και αν σιχαίνωμαι τους λεπενίσκους του ΛΑΟΣ, τους νεκρόφιλους του ΚΚΕ ή τους Ελληναράδες γενικότερα δεν πρόκειται ποτέ να μπω στους χώρους τους και να γράψω, ακόμα και σοβαρά. Ευτυχώς ζούμε σε Δημοκρατία και ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει ακόμα και αυτοί!

3 trolls έχω “γνωρίσει”: Τον dimitriszzzz, επαγγελματία άεργο, και τον “Σωστό να λέγεται” ο οποίος πάσχιζε να προσελυτήσει τους άλλους στη θρησκεία του, προφανώς δεν έχει σημασία ποια είναι αυτή. Και τα δύο βρωμίζανε τα blogs του κύριου Δήμου και υπήρξαν αιτίες για να τα σταματήσει.

Το τρίτο troll, και ο λόγος που γράφω αυτό το κείμενο είναι κάποιος parmenion ο οποίος βρωμίζει το forum, των Οικολόγων Πράσινων. Είτε σχολιάζει σε άλλα threads είτε ανεβάζει δικά του με θέματα του στυλ “Υπάρχουν 200.000 Έλληνες στη ΠΓΔΜ”. Ο ορισμός της ατυχίας είναι πως σχολιάσε ένας ξένος και ο πρώτος που απάντησε ήταν αυτός!

Κλείνω με μία ρητορική ερώτηση: Αυτοί οι χαμένοι δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν στη ζωή τους;

25 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Στο forum των Οικολόγων Πράσινων συχνάζει και άλλο troll αλλά συγκριτικά με τον parmenion είναι ... ερασιτέχνης.

Τα σπορτέξ είπε...

Λοιπον δεν ηξερα αυτον τον χαρακτηρισμο.. ο οποιος παει γαντι.

Εχω συναντισει πολλα Trolls οπως τα αναφερεις , σε sites που εχω ενεργη παρουσια.

Καλημερα.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Ξέχασα να σημειώσω κάτι, σχεδόν, αυτονόητο: Δεν υπάρχει ανωνυμία στο ίντερνετ μιας και όλοι μας έχουμε μί IP Address.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Τρεχαλάκης
Ξέρεις πως μπορώ να τα ξεφορτωθώ; Αυτό είναι το σημαντικότερο.

BUTTERFLY είπε...

Υποθετω μη δινοντας σημασια, μην απαντας καν στα σχολια τους και προετρεψε και ολους τους υπολοιπους να κανουν το ιδιο...αλλωστε το τζερτζελο και την προσοχη επιζητουν...
Διαφορετικα, αν και αυτο δεν πιασει, μολις βλεπεις την ip (πως το βρισκουν αληθεια αυτο;), διαγραφεις επι τοπου το σχολιο χωρις καν να το διαβασεις...
Ε, που θα παει, θα βαρεθει...
Καλημερα!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Την IP την βρίσκεις με κάποιο tracking tool, υπάρχουν πολλά και αρκετά είναι δωρεάν, πολύ φοβάμαι όμως ότι τα Trolls δεν ψωφάνε με τίποτα :(

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ, τα trolls δεν ψοφάνε, γιατί δυστυχώς 1) η βλακεία είναι περισσότερη απ' όση έχει υπολογιστεί και 2) συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τα αγνοήσεις και κάποια στιγμή θα σε αφήσουν αυτά. Εξάλλου η ΙΡ δεν αποδίδεται μοναδικά σε κάποιον στο διηνεκές, αλλά μπορεί να αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα (DHCP: http://en.wikipedia.org/wiki/Dynamic_Host_Configuration_Protocol).

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δυστυχώς δεν έχω υπομονή, όσον αφορά την IP αυτή πράγματι αλλάζει αλλά από όσο γνωρίζω οι ISPs κρατάνε τα στοιχεία για ένα χρονικό διάστημα.

Ανώνυμος είπε...

Όντως οι ΙSP κρατάνε τα στοιχεία για κάποιο διάστημα (6 μήνες αν δεν κάνω λάθος), αλλά πρέπει να διαπραχθεί ποινικό αδίκημα για να σου τα δώσουν, το οποίο και πάλι από μόνο του δε σημαίνει και πολλά, γιατί δεν υπάρχει απαραίτητα ταυτοπροσωπία.

Γιατί όμως να μπλέξεις σε τέτοια ψυχοφθόρα μονοπάτια;

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Προφανώς και δεν έχω καμία όρεξη αλλά δεν και έχω υπομονή, οπότε αν φτάσω στο αμήν ίσως το κάνω.

Ερατώ είπε...

Α, έτσι τους λένε.όπως κάτι ξωτικά σε αγγλικούς μύθους.

Saq είπε...

Βασικά υπάρχουν κάποια προγραμματάκια που βρίσκουν την ip αλλά υπάρχουν και άλλα που την κρύβουν. Προφανώς αυτοί ξέρουν και κρύβονται. Από την άλλη μπορεί να γράφει από ιντερνετ καφέ ή από κάποιο δίκτυο του Δήμου που βρίσκεται, με λαπτοπ. Οπότε δεν έκανες τίποτα. Αλλά και να τη βρεις την ip τι θα κάνεις; ποιος θα σου πει τα στοιχεία του; η google για παράδειγμα δεν δίνει στοιχεία! Απλά αγνόησέ τον!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Ερατώ
Μόνο που στους Μύθους είναι εντελώς άκακα.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Newton
Έχεις δίκαιο αλλά ακόμα και η google θα δώσει τα στοιχεία του χρήστη αν το απαιτήσουν οι δικαστικές αρχες των ΗΠΑ.

Saq είπε...

Βασικά το βλέπω λίγο δύσκολο κάτι τέτοιο. Για προσβολή, συκοφαντική δυσφήμιση και τέτοια υπάρχει σχετικός νόμος στο LA και καλά κάνει και υπάρχει, και δεν δίνουν. Από την άλλη να σου πω κάτι; μόνο που ακνευρίστηκες αυτός τον πέτυχε τον σκοπό του! βρείτε έναν τρόπο και κάντε διαγραφή τα μνμ του και τέλος. Πιστεύω ότι είσαι άνθρωπος με παιδεία και δεν χρειάζεται να ασχολείσαι με αυτούς. Τέλος πάντων εγώ έτσι θα έκανα΄.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Κοίτα, δεν γνωρίζω τις νομικές λεπτομέριες της Ελάδας οπότε των ΗΠΑ είναι εντελώς ξένος κόσμος για εμένα.

Όσον αφορά τα νεύρα μου έχω μία επιπλέον δικαιολογία μιας και έχω περισσότερα νεύρα λόγο του ανευρύσματος που είχα πριν από 2 χρόνια.

ManBlogg είπε...

Φίλε Γιάννη η ύπραξη των τρολλ σε τέτοιο βαθμό είναι και μια ένδειξη του πόσο "δημοκρατικό" μπορεί να είναι από τη φύση του το μέσο - ίντερνετ-, αλλά και πόσο δύσκολη δοκιμασία για τη διατήρηση της δημοκρατίας είναι η ανοχή τους. Εγώ ψηφίζω, "ψεκασμό" από το σημείο που ο λόγος σήματος/θορύβου αλλοιόνεται αισθητά.

ΥΓ. να κάνω και ένα σπαστικό σχόλιο; :P . Γιατί νομίζω ότι στο url link "thread" που έχεις στο πόστ σου, είχες στο νου σου κατά βάθος αυτό;

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Τι εννοείς με "ψεκασμό";

Σε ευχαριστώ για την παρατήρηση σου και θα αλλάξω το κείμενο μου αργότερα.

ManBlogg είπε...

Ψεκασμός=σβήσιμο σχολίων χωρίς προειδοποίηση από ένα σημείο και μετά

mahler76 είπε...

προφανώς δεν έχουν να κάνουν κάτι καλύτερο στην ζωή τους.

Υ.Γ: Υπάρχουν 200.000 ΕΛΛΗΝΕΣ στα Σκόπια


ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Σκέφτηκα να του γράψω: αν είναι σαν εσένα τότε τους λυπάμαι αλλά δεν το έγραψα μιας και είναι ανούσιο.

giant13 είπε...

Γιάννη δείξε υπομονή, μην τον απαντάς, μην γράφεις γι αυτόν, απλά αγνόησε τον.
Θυμάμαι το τι τραβούσε στα μπλογκ του ο Ν.Δήμου με δάυτους.
Οσο και να τους έκανε delete, απλά και μόνο που τους ανέφερε η σχολίαζαν αρνητικά οι υπόλοιποι τα γραφόμενα τους, αυτοί επεστρεφαν δριμύτεροι.
Αυτό εξάλλου επιδιώκουν και αυτό είναι η τροφή τους.

doctor είπε...

Γιάννη, ξέχασες και τον harry.
Βέβαια ο Χάρυ ήταν πιο χαριτωμένος και απλώς είχε εμμονές.
Μάλιστα, όπως έγραψε ο Δήμου, ο harry τον ενοχλεί εδώ και δεκαετίες, πρώτα γράφοντάς του γράμματα και έπειτα στα blogs του.
Μάλιστα, του στέλνει ακόμη και σήμερα σχόλια τα οποία γνωρίζει πως λόγω της moderation δεν πρόκειται να δημοσιευτούν ποτέ.
Ο dimitriszzz είναι ο μεγαλύτερος μαλάκας που έχει υπάρξει ποτέ στο ελληνικό διαδίκτυο.
Ο σωστός είχε επίπεδο,και νομίζω ότι το ιεραποστολικό του έργο -να κάνει θρησκευόμενο τον Δήμου και όλους τους σχολιαστές του- το είχε πάρει στα σοβαρά, άσχετα αν επετύγχανε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επεδίωκε.
Πιο εύκολα κάνεις μια τραβεστί Γκουσγκούνη...

Καλησπέρα!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@giant13
Προφανώς και θυμάμαι τι τραβούσε ο κύριος Δήμου αλλά δυστυχώς δεν έχω την υπομονη του και σε τελική ανάλυση δεν είναι η δουλειά μου να συμμορφώνω τον κάθε ψυχανόμαλο. Άλλωστε υπάρχουν ειδικά ιδρύματα για αυτό :)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Δημήτρη
Μία παρατήρηση: τα συγκεκριμένα trolls δεν μπαίνουν στο δίκο μου μπλογκ αλλά στο forum των Οικολόγων Πράσινων.

Ας μου στέλνουν γράμματα μιας και μπορώ να τα πεταω στον κάδο ανακυκλωσης. Ο dimitriszzz ήταν ένας αποτυχημένος που δεν ήξερε τι του έφταιγε άλλωστε είναι "επαγγελματίας" άεργος, πράγματι ο σωστός είχε παιδεία αλλά και ψήχωση με τη θρησκεία του οπότε ας χέσω την παιδεία του :)