Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Οι εκλογές για Αρχηγό στη Νέα Δημοκρατία.

Σημειώνω ότι αυτό το ποστ είναι Οδύσσεια ας είναι καλά ο όμιλος του ΟΤΕ για αυτό τον λόγο δεν υπάρχει συνοχή στον χρόνο.

Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι δεν είμαι μέλος αυτού του κόμματος αλλά μιας και είναι ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα που κυβερνάνε την Ελλάδα η εκλογή του αρχηγού της με αφορά άμεσα.

Δυστυχώς τα στελέχη της Νέα Δημοκρατίας δεν είχαν το θάρρος του ΓΑΠ ώστε να κάνουν ανοιχτή εκλογή σε όλους τους Έλληνες πολίτες και έκαναν μία κλειστή μόνο για τα μέλη τους. Προφανώς είναι δικαίωμα τους.

Όταν γράφω το ποστ οι υποψήφιοι είναι αντικειμενικά δύο: ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη. Υπάρχει και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αλλά αυτός δεν έχει καμία ελπίδα νίκης. Στα μέσα Νοεμβρίου από την κούρσα αποχώρησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δηλώνοντας ότι υποστηρίζει τον Σαμαρά.

Το Σάββατο πριν τις εκλογές άκουσα λίγο την συνέντευσξη του Σαμαρά στην τηλεόραση και εκεί τόλμησε να αναφέρει το γεγονός ότι η γιαγιά του, η Πηνελόπη Δέλτα, αυτοκτόνησε όταν η Σβάστικα αντικατέστησε την Ελληνική σημαία στην Ακρόπολη των Αθηνών.

Η επιλογή μου είναι πάρα πολύ απλή: Ντόρα Μπακογιάννη, την εκτιμάω σαν πολιτικό αλλά δεν θέλω να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός ένας λαϊκιστής σαν τον Σαμαρά. Μην ξεχνάμε ότι χάρη, με ή χωρίς εισαγωγικά το λεκτικό χάρη, στον Εθνικισμό του όλη η ανθρωπότητα αποκαλεί τους ακατανόμαστους Βόρειους γειτονές μας Μακεδονία σκέτο. Αν είχαμε δεχτεί την πρόταση του Πινέιρο τότε οι γείτονες μας θα είχαν για ονομασία ένα σύνθετο λεκτικό. Κάποιος τότε πουλούσε Λαϊκισμο, όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι αυτός. Πέρα από αυτό η Ελλάδα σίγουρα έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από την ονομασία μιας χώρας, έστω και γειτονικής.

Δεν σχολιάζω το γεγονός ότι πριν από μερικά χρόνια την είχε δει σωτήρας της Ελλάδας και έφτιαξε δικό του κόμμα. Αυτό αφορά περισσότερο τα μέλη της Νέα Δημοκρατία που τον δέχτηκαν πίσω. Φυσικά τώρα που εκλέχτηκε πρόεδρος της είναι ο ορισμός της ειρωνίας.

Ο κύριος Δήμου είχε γράψει ένα έξοχο κείμενο για το θέμα: Ο επόμενος της Ν. Δ..
Εκτιμάω πάρα πολύ τον κύριο Μάνο αλλά ο Κωστάκης τον διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες. Λογικότατο, τι σχέση έχει ένας φιλελεύθερος με την Δεξιά του Κυρίου;

Αυτό που είναι πράγματι χοντρό είναι ότι όλοι οι υποψήφιοι δηλώνουν συνεχιστές του Καραμανλισμού. Θέλω να πιστεύω του αυθεντικού Καραμανλή και όχι του Κωστάκη ο οποίος έχει κερδίσει με άνεση τον τίτλο: ο χειρότερος Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Στις 24/11/2009 ο κύριος Δήμας δήλωσε ότι υποστηρίζει Σαμαρά για αρχηγό της Νέα Δημοκρατία. Κρίμα γιατί η θητεία του κυριού Δήμα σαν επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν πολύ πετυχημένη.

Την Δευτέρα 30/11/2009 το πρωί καθώς πήγαινα στο γραφείο έμαθα τον νικητή των εκλογών από μία Κυρτσιάδα* και όταν είδα ότι είναι ο Αντώνης Σαμαράς φώναξα. Στην συνέχεια ένας κύριος κάποιας ηλικείας που κρατούσε μία από αυτές μου έκανε μία παρατήρηση ότι είμαι πολύ μικρός για να γνωρίζω μερικά πράγματα. Θέλησα να του απαντήσω ότι προφανώς και δεν έχω την ηλικιά του αλλά είμαι και ενήλικας και έχω και παιδεία αλλά το έκρινα άσκοπο.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά αποδείχτηκε ότι ο φιλελευθερισμός στην Ελλάδα είναι συνώνυμος του Σατανά. Τα σχόλια του Σαμαρά ότι αντιπροσωπεύει το κέντρο είναι προσβλητικά για τους ανθρώπους με παιδεία.

Υ.Γ. Αρχικά είχα σκοπό να ανεβάσω το κείμενο το βράδυ των εκλογών αλλά η Cosmote και ο ΟΤΕ είχαν κάνει το “θαύμα” τους και όχι μονο δεν είχα σταθερό ίντερνετ σπίτι μου αλλά ούτε και mobile. Κανονικά δεν θα με πείραζε τόσο πολύ μιας και ακόμα και η Νέα Δημοκρατία είχε προβλήματα με το ίντερνετ αλλά μόλις είχα αγοράσει τα windows 7 και μιας και για πρώτη φορά είχα αυθεντικά windows ήθελα να τα δοκιμάσω. Άλλη μία ημί-γκρίνια που θα κάνω σχετίζεται με το customer service της που μπορεί να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα και 12 μήνες τον χρόνο αλλά είναι της υπομονής.

Υ.Γ. 2 Όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα η σοβαρότερη εφημερίδα είναι η Καθημερινή την οποία και διαβάζω αλλά δυστυχώς υποστηρίζει Σαμαρά και δεν αναφέρομαι μόνο στα γεράκια σαν τον Ιορδανίδη ή την Γιαννάρα αλλά και σε όλα τα άρθρα της.


* Ως Κυρτσιάδες αποκαλώ τις δωρέαν φυλλάδες του Κύρτσου.

30 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Ένα από τα πολλά τραγικά της νίκης Σαμαρά είναι ότι το παίζει παιδί του λαού. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι την οικογενιακή του βίλα στο Στροφύλι Κηφισιάς θα την ζήλευε και ο Πατέρας. Δυστυχώς την Ελλάδα την κυβερνάει η αυτοαποκαλούμενη λαϊκή Δεξιά δηλαδή ο λαϊκισμός.

kariatida62 είπε...

Τώρα δεν κατάλαβα βρε Γιάννη ότι θα προτιμούσες το Μητσοτακέικο απο τον τζακάτο Σαμαρά?
Επειδή τόλμησε να πάρει θέση εναντίον της ονομασίας της Μακεδονίας για το γειτονικό κράτος?
Δηλαδή τον μπαμπάκα της που με θράσος δήλωσε τότε ότι σε 10 χρόνια θάχουμε ξεχάσει το θέμα της ονομασίας, το επιβραβεύεις?
Θα τρελαθούμε εντελώς? Επιβραβεύουμε τους αναίσχηντους προδότες και όλο τους το σόι και απομακρύνουμε όσους τέλος πάντων έστω και τυπικά υποστηρίζουν τα συμφέροντα της χώρας μας???
Δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω!
Με το θέμα το Μακεδονικό έχεις μία εμμονή που πραγματικά αναρωτιέμαι για την καταγωγή σου!!!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Η καταγωγή μου είναι και από την Μακεδονία και έχω πολύ σόι στην Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά την "εμμονή" μου με το Μακεδονικό είναι απλή: είναι ένα θέμα που έχει λυθεί και ακόμα το ταλανίζουμε.

Μία από τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας είναι ότι οι άνθρωποι είμαστε ανεξάρτητα νομικά όντα από τους γονείς μας, δηλαδή δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τα παιδιά για τυχόν εγκλήματα των γονιών τους ούτε και τα παιδιά να υπερηφανεύονται για τυχόν επιτυχίες τους άρα το τι έκανε ο πατέρας της Ντόρας δεν μου λέει τίποτα.

Πράγματι το Μακεδονικό δεν ξεχάστηκε μετά από 10 χρόνια και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα ξεχαστεί ούτε σε 100 μιας και πολλοί ζούνε από αυτό, αν θέλεις ένα παράδειγμα: Αντώνης Σαμαράς.

Η Ελλάδα έχει πολύ σημαντικότερα προβλήματα από την ονομασία ενός μικρού κράτους ακόμα και αν αυτό σφαιτερίζεται την ιστορία μας. Ένα απλό παράδειγμα: τα Δημόσια Οικονομικά μας τα οποία είναι τραγικά.

kariatida62 είπε...

Σταμάτα να κοιτάζεις κοντόφθαλμα την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας!
Η δε Ντορίτσα δυστυχώς έχει πάρει όλο το dna του μπαμπάκα της και δεν είναι τυχαίο ότι απο το 1980 είχε δημιουργήσει μηχανισμούς μέσα στην ΔΑΠ (Ντοράκηδες τους αποκαλούσαν)και στην συνέχεια μέσα στο κόμμα.
Ακολουθεί τα χνάρια του πατερούλη της κατά γράμμα!
Τώρα όσο για τα προβλήματα τα μεγάλα της Ελλάδας, βεβαίως και υπάρχουν, ασχολήσου μ'αυτα΄και άσε την εξωτερική πολιτική που είναι πολύ ευαίσθητα πράγματα
Καλό μεσημέρι!

αντωνης είπε...

Θεωρω οτι και οι δυο υποψηφιοι αρχηγοι της ΝΔ (η κορη του Μητσοτακη και ο Σαμαρας) ειναι χάλια, αλλά απο τη Ντορα προτιμοτερος ειναι ο Σαμαρας.

(Θεωρω οτι η Ντορα ειναι μια πολιτικος η οποια βρισκεται στο προσκηνιο μονο λογω του ονοματος της. Κατα τη γνωμη μου ειναι ενα αοσμο, αχρωμο και αγευστο πολιτικο ον το οποιο δεν εχει προσφερει απολυτως τιποτα απο οποια θεση εχει περασει)

Το ασχημο ειναι οτι ολοι αυτοι οι πολιτικαντηδες της ΝΔ (που κατα τη γνωμη μου ειναι παρ' τον εναν και χτυπα τον αλλο) μας κυβερνουσαν για 5μιση χρονια.

Με τις υγειες μας...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@kariatida62
Σταμάτα να κοιτάζεις κοντόφθαλμα την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας!
Μπορείς να μου το εξηγήσεις; Εννοώ που ακριβώς είναι κοντόφθαλμη η κριτική μου.

Δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν τόσο τραγική όσο λένε οι περισσότεροι. Μην ξεχνάμε ότι κυβέρνησε μόνο 3 χρόνια είχε κάποιους μέσα στο κόμμα του που τον περίμαναν στην γωνία και το διεθνές περιβάλλον ήταν πολύ άσχημο.

Μην ανυσηχείς θα ασχοληθώ και με τα άλλα προβλήματα της χώρας μας άλλωστε αν κοιτάξεις και αυτό αλλά και το παλιό μου μπλογκ (ioannisk) θα δεις ότι ασχολούμαι και με αυτά. Κάνε μου ένα χατήρι, αν σχολιάσεις στο παλιό μου μπλογκ πες μου γιατί δυστυχώς δεν έχω πλέον άλλο τρόπο για να γνωρίζω αν σχολίασε κάποιος.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δεν φταίνε τόσο πολλοί οι πολικάντιδες της ΝΔ αλλά οι βλάκες που τους ψήφισαν ειδικά το 2007. Είχε καεί η μισή Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα μέλη της Κυβερνήσης μιλούσε για ασύμμετρες απειλές και τον στρατηγό άνεμο. Ευτυχώς το 2009 διασύρθηκαν.

Πράγματι το μεγαλύτερο προσόν της Μπακογιάννη είναι ο πατέρας της αλλά δεν πιστεύω ότι είναι τόσο άχρηστη μιας και δεν είναι Κώστας Καραμανλής.

jf είπε...

Κατ'εμέ το λάθος της Ντόρας στην προεκλογική της εκστρατεία είναι ότι ασπάστηκε δημοσίως τις απόψεις του πατρός της για τον Σαμαρά. Θα μπορούσε να μην είχε αναφερθεί καθόλου...

Dormammu είπε...

Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης...

Between the hammer & the anvil...

akrat είπε...

ε εντάξει κάνε υπομονή θα δούμε πολλά

Saq είπε...

Και ο δύο τα χάλια τους έχουν και δεν μπορώ να μπω στη λογική να επιλέξω κάποιον. Να πάνε να γκρεμοτσακιστούν και αυτοί και ολόκληρο το κόμμα. Ειλικρινά μηδενισμός στα άκρα του.

giant13 είπε...

Μετά από τόσα χρόνια, αφού όλοι ακούσαμε, διαβάσαμε, μάθαμε, κρίνουμε την απόφαση εκείνη του Σαμαρά σαν λανθασμένη.
Νομίζω πως δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα.
Ποιός πολιτικός εκείνης της εποχής σε υπεύθυνη θέση όπως ήταν ο Σαμαράς, θα είχε το σθένος να αποδεχτεί νέτα- σκέτα τον όρο Μακεδονία που είχε προκύψει σαν κεραυνός εν αιθρία;
Πόσο μάλλον που η Πηνελόπη Δέλτα με τα "Μυστικά του κάμπου" απέδωσε όλους τους αγώνες για την ανεξαρτησία της Μακεδονίας.
Κανένας δε σύγχρονος ευρωπαιστής, εκσυγχρονιστής και όπως άλλιως γουστάρει να λέγεται, δεν μπορεί να με επιβάλει την γνώμη του πως δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος απ τους Σκοπιανούς, έστω και μακροπρόθεσμος.
Η καραμέλα και η ταμπέλα του εθνικισμού είναι φρούτο της παγκοσμοιοποίησης και φορέται εύκολα σε κάποιον που εκφέρει μιά άλλη γνώμη.
Εθνικιστές και ρατσιστές λοιπόν και οι ευγενείς Ελβετοι που ψήφισαν έναντίον τωμ μιναρέδων.
Αραγε απειλούνται από Τούρκους και μουσουλμάνους;
Μήπως τους δημιουργούν γκρίζες ζώνες η έχουν αλύτρωτους αδελφούς στην Ελβετία;
Ο έγκριτος πιστεύω Παπαχελάς έχει παρουσιάσει δυό εκπομπές μέχρι τώρα στους "φακέλους" του και εστιάζει μέσα από συνεντεύξεις πολιτικών, εκπαιδευτικών της γείτονος χώρας το πως βλέπουν και το τι νοιώθουν με τον όρο Μακεδονία.
Τέλος αν και δεν με ενδιαφέρει η Ν.Δ, είμαι υπέρ του Σαμαρά.
Ποτέ μου δεν μου άρεσε η Ντόρα με το χαμόγελο της ύαινας που έφτασε εκει που είναι εξ αιτίας της άνανδρης δολοφονίας του υπέροχου Μπακογιάννη.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@JamanFou
Πιθανόν

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Dormammu
Κέρδισε ο αρχισκύλος... :P

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@akrat
Σαν; Το μόνο που βλέπω και είναι αυτονόητο είναι το γεγονός ότι η ΝΔ του Σαμαρά πάει (και άλλο) προς τα Δεξιά.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Newton
Ίσως αλλά η ΝΔ θα μας ξανακυβερνήσει είτε μας αρέσει είτε όχι οπότε δεν πολυ κολάει ο μηδενισμός.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@giant13
Έθεσες πολλά θέματα οπότε θα σου απαντήσω μετά το διάλειμμα για φαί που θα κάνω.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@giant13
Δεν υπεκφέυγω αλλά μόλις έμαθα ότι έχασα την δουλειά μου και όπως όλοι γνωρίζουμε την ανεργεία δεν πρόκειται να την γνωρίσει ούτε η Μπακογιάννη αλλά ούτε και ο Σαμαράς. Την Δευτέρω που θα έχω ηρεμήσει θα σου απαντήσω.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@giant13
Ώρες-ώρες μου αρέσει να αντιφάσκω οπότε θέλω να σου πω ότι ο Σαμαράς είναι στο εξώφυλο του Down-Town και σίγουρα η θέση ενός πολιτικού δεν είναι στα περιοδικά για το life-style...

giant13 είπε...

Ο Γιάννης είπε,

"Δεν υπεκφέυγω αλλά μόλις έμαθα ότι έχασα την δουλειά μου και όπως όλοι γνωρίζουμε την ανεργεία δεν πρόκειται να την γνωρίσει ούτε η Μπακογιάννη αλλά ούτε και ο Σαμαράς."

Φίλε μου Γιάννη αυτό που αναφέρεις είναι οριστικό;
Αν και προσωπικά δεν γνωριζόμαστε, απλά σε γνωρίζω ιντερνετικά πάνω από 2 χρόνια, ειλικρινά πίστεψε με, με λυπεί πολύ αυτό που γράφεις.
Τι μπορώ να πώ τώρα;
Απλά σου εύχομαι να έρθουν γρήγορα όλα βολικά.
Είμαι βέβαιος πως σαν άξιος επιστήμονας που είσαι, όλα θα φτιάξουν πολύ σύντομα.

Υ.Γ. Και να χέσω Σαμαράδες και Μητσοτακέικο.

Ανώνυμος είπε...

Καλά λέει ο giant13, εσύ να είσαι καλά και ποιος τους χ...τους αρχηγούς της ΝΔ.

Ελπίζω να ισχύσει στην περίπτωση σου το κάθε εμπόδιο για καλό και να βρεθεί κάτι σούπερ στη ζωή σου τώρα.

Unknown είπε...

Για τις εκλογές στη Νέα Δημοκρατία δεν θα ήθελα να προσθέσω κάτι. Ειλικρινά, το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΝΔ είναι η "φαγωμάρα". Διχόνοιες υπήρξαν (και υπάρχουν φυσικά) και στο ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτοί προς το παρόν έθαψαν το τσεκούρι και προχωρούν...
Όσο για την εκλογή του Σαμαρά, το γεγονός ότι ήταν συγκάτοικοι και φίλοι με τον ΓΑΠ απλά και μόνο αποδεικνύει ότι κάποια πράγματα ίσως δεν είναι τόσο "τυχαία" όσο φαντάζουν...

Αυτό που θα ήθελα μόνο να πω Γιάννη, είναι ότι τα πάντα διορθώνονται. [Αν και πρόσφατη αναγνώστρια σας, διάβασα για την περιπέτεια που περάσατε πριν από αρκετό καιρό και δεν έχω λόγια...]
Η δουλειά είναι πράγματι σημαντικό κομμάτι και οι καιροί είναι χαλεποί, αλλά τα κυριότερα είναι η υγεία μας και η αγάpη των προσώπων που νοιάζονται για μας. Και αυτά τα δυο θα σας βοηθήσουν να γιατρέψετε όλα τα υπόλοιπα.

Καλό Σ/Κ και πολλές ευχές!

kariatida62 είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΓΙΑΝΝΗ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΕΧΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ...
ΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@giant13
Συμφωνώ με το υστερόγραφο σου και προφανώς συγκρικτικά με τα προβλήματα υγείας μου οι Σαμαράδες και οι Μπακογιάννηδες να πάνε να...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@zoi20
Συμφωνώ απόλυτα με εσένα.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Léna
Όσον αφορά την υγεία μου σε μεγάλο ποσοστό είναι στο χέρι μου να επανέλθω.
Υπάρχει μία τεράστια ποιοτική διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Οι πρώτοι είναι ομάδα οπότε αν εμφανιστεί κάποιος εχθρός (με ή χωρίς εισαγωγικά) θα μονιάσουν οι άλλοι είναι ικανοί να μαλώνουν μεταξύ τους ενώ κινδυνεύει το κόμμα τους με χρεωκοπία...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@kariatida62
Σε ευχαριστώ θα έρθω να το πάρω αργότερα.

mtryfo είπε...

Γιάννη μου καλημέρα,

Μόλις τώρα διάβασα αυτό το ποστ...
δεν θα σταθώ στην καθ αυτό ουσία της ανάρτησής σου... γιατί απλούστατα έχω τεκμηριωμένη άποψη για τον Σαμαρά... (η οποία παρεμπιπτόντως ειναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του γείτονά μου τον Γίγαντα)...
ακόμη και ο θείος Καραμανλής ζήτησε απο τον Μητσοτάκη να τον εξωπετάξει γιατί τον εκνεύριζε με τις θεωρίες και τις υπερβολές του...
οσον αφορά στο όνομα κανείς δε του είχε ζητήσει να δεχθεί σκέτο το ονομα Μακεδονία... τότε οι fyromίτες πρότειναν και ξαναπρότειναν (προφανώς γιατί δεν είχαν τοτε τον Γκρουέφσκι αλλά τον Γκλιγκόροφ που ηταν έμπειρος πολιτικός) κάποια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό την οποία δεν δεχόταν ο Σαμαράς...
εν πάση περιπτώσει την ξαναβρίσκει μπροστά του, να δούμε τώρα τι θα κάνει με τα τετελεσμένα...

Ωστόσο για να επανέρθω στα ουσιαστικά... σου εύχομαι να βρεις πολύ γρήγορα μια δουλειά που να σου ταιριάζει, γιατί εισαι αξιόλογος άνθρωπος και σου αξίζει...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@mtryfo
Αρχίζω από το τέλος μιας και με αφορά άμεσα. Πράγματι είμαι αξιόλογος άνθρωπος (και δεν είμαι ψώνιο) αλλά δυστυχώς έχω πολλά προβλήματα εξ'άιτίας του ενευρύσματος μου.

Δεν γνώριζα ότι και ο Κωσταντίνος Καραμανλής είχε πρόβλημα με τον Σαμαρά. Δεν το βρίσκω παράξενο μιας και ήταν αξιόλογος πολιτικός :P

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Σχετικό-άσχετο αν δεν κάνω λάθος και ο Σαμαράς έλεγε ότι αντιπροσωπεύει τον Καραμανλισμό. Αν εννοούσε τον αυθεντικό Καραμανλή τότε το θράσος του είναι απερίγραπτο.