Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Το Βαλκανικό Ισλαμικό τόξο που απειλεί την Ελλάδα.

Πρέπει να παραδεχτώ ότι είχα καιρό να ακούσω και αυτή την απειλή εις βάρος της χώρας μας. Την διάβασα από ένα από τα γερακια που αρθογραφούν στην Καθημερινή. Για όσους το αγνοούν αυτή η απειλή είχε γεννηθεί στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας με τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας και των Κομμουνιστικών καθεστώτων της Βαλκανικής γενικότερα. Μπορεί στην χώρα μας να υπάρχουν βουλευτίνες τους ΚΚΕ που εμφανίζονται στα τηλεοπτικά πάνελς με Χριστιανκούς Σταυρούς αλλά στα κομμουνιστικά καθεστώτα όλες οι Θρησκείας καταπιεζόντουσαν. Η αποτελεσματικότερη καταπίεση, με ή χωρίς εισαγωγικά, ήταν στην Αλβανία του Χότζα και για αυτό τον λόγο οι Αλβανοί της Αλβανίας είναι σε γενικές γραμμές άθρησκοι. Για όσους το αγνοούν στην Αλβανία κυριαρχούν 3 Θρησκείες: η ΕλληνοΟρθόδοξία στην οποία ανήκει περίπου το 30% του πληθυσμού και βρίσκεται στον Νότο, ο Καθολικισμός ο οποίος βρίσκεται στον Βορρά και στον οποίο ανήκει περίπου το 10% του πληθυσμού και οι Μουσουλμανισμός στον οποίο ανήκει περίπου το 60% και κυριαρχεί στο κέντρο της χώρας. Στην ΠΓΔΜ η Αλβανική μειονότητα η οποία αποτελεί το 25-30% του πληθυσμού είναι περισσότερο φανατισμένη Θρησκευτικά από ότι είναι τα ξαδέλφια τους που ζουν στην Αλβανία. Στην Νότια Βουλγαρία υπάρχει μία συμπαγής Μουσουλμανική μειονότητα, την οποία οι Τούρκοι θεωρούν ότι είναι μέρος του Τουρκικού Έθνους και έχει άμεση σχέση με την Μουσουλμανική μειονότητα που ζει στην Ελληνική Θράκη. Όπως όλοι γνωρίζουμε η Μουσουλμανική Μειονότητα της Ελλάδας είναι πολύ ήρεμη και δεν έχουν γίνει επεισόδια τα τελευταία χρόνια.

Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από την πτώση των Κομμουνιστικών καθεστώτων και δεν έχω δει καμία ιμπεριαλιστική κίνηση των Βόρειων Μουσουλμάνων γειτόνων μας και είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μιας και όχι μόνο η Ελλάδα είναι οπλισμένη σαν αστακός αλλά και γιατί αυτοί οι πληθυσμοί έχουν άλλες προτεραιότητες, όπως ανάπτυξη της Οικονομίας τους.

Πολλοί θα μου πουν ότι τα γεράκια είναι γεράκια και ότι ζούμε σε Δημοκρατία οπότε κυριαρχεί η ελευθερία του λόγου. Θα απαντήσω ότι πράγματι ζούμε σε Δημοκρατία άρα το κάθε γεράκι έχει την ελευθερία του λόγου του αλλά όταν διαβάζω αυτές τις μπούρδες στην σοβαρότερη Ελληνική εφημερίδα τότε έχω μία ένσταση.

Ξέχασα να σημειώσω και το σχετικό παραμύθι της παραεγνατίας οδού. Οσο ανασφάλεις και αν είμαστε σαν Έθνος αυτό το παραμύθι είναι υπερβολικό μιας και η συγκεκριμένη οδός θα πρέπει να περνάει από 3 χώρες οι σχέσεις των οποίων δεν είναι βέλτιστες και δεν έχουν την Οικονομική Επιφάνεια μιας και μόνο η Βουλγαρία είναι μέλος της Ε.Ε. άρα έχει πρόσβαση σε εξωτερική Οικονομική Βοήθεια.

20 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Νυσάφι ποια με τον Εθνικισμό του ...

mahler76 είπε...

κοίτα για τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, όμως και το να ζούμε με το φόβο είναι καταδίκη.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Προφανώς και για τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αλλά αν είναι τόσο μπάχαλο ο ΕΣ ώστε να χάσει ένα πόλεμο από τους φτωχούς γείτονες μας ζήτω που χαθήκαμε.

Όσον αφορά την κοινωνία του φόβου, που είναι πλέον η Ελληνική έχω σκοπό να γράψω ποστ. Δεν εννοώ ξένους "εχθρούς" αλλά εγχώριους,

mahler76 είπε...

καλά ο ΕΣ είναι ακόμη πιο μπάχαλο. Αλλά αν γίνει θέμα δεν θα γίνει πολεμικά αλλά πολιτικά με ανακίνηση θέματος μειονοτήτων κλπ.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Αν γίνει πολεμικά και αν είναι πράγμματι τόσο μπάχαλο ο ΕΣ θα μας σώσουν οι Αμερικάνοι όπως το 1996. Όσον αφορά τις μειονότηες είμαι πεποισμένος ότι αν δεν τις καταπιέζουμε δεν θα αντιδράσουν μιας και για παράδειγμα οι Τούρκοι της Ελληνικής Θράκης ζούνε καλύτερα από τον μέσο Τούρκο της Τουρκίας.

KitsosMitsos είπε...

Μήπως ψάχνουμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν;

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Χαλαρά :)

giant13 είπε...

Μη το πατατραβάμε με τις εθνοφοβίες μας, αλλά απ την άλλη δεν είμαστε και Ελβετία η Καναδάς, όσο αφορά τους γείτονες μας.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Σίγουρα δεν είμαστε αλλά από την άλλη είμαστε η μοναδική χώρα των Βαλκανίων που είναι μέλος της Ε.Ε. εδώ και τόσα πολλά χρόνια. Πρέπει να σημειώσω ότι συμμετοχή μας στην Ε.Ε. δεν σημαίνει μόνο ότι εισπράτουμε χρήματα αλλά και ότι αλλάζουμε σαν λαός προς το καλύτερο.

Άλλη μία σημαντική παρατήρηση σχετική με την Ε.Ε. είναι ότι η ΕΟΚ φτιάχτηκε για να μην ξαναπολεμήσουν η Γαλλία με τη Γερμανία οι σχέσεις των οποίων μέχρι την ίδρυση της ΕΟΚ ήταν όπως είναι της Ελλάδας με την Τουρκία, δηλαδή καθόλου φιλικές και με πολλούς πολέμους.

akrat είπε...

καλημέρα
στην Αλβανία υπάρχει και μια άλλη θρησκεία ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ
η Δερβίσηκη θρησκεία

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@akrat
Δεν ξέρω αν γράφεις σοβαρά αλλά αγνοώ την ύπαρξη αυτής της θρησκείας, μπορείς να μου πεις τι ακριβώς υποστηρίζει;

Astero είπε...

Εγώ πάντως δερβίσιδες ξέρω μόνο αυτούς που κάνουν φούρλες και μετά αντί να σωριαστούν σε κανένα τοίχο όπως θα συνέβαινε σε εμάς τους κοινούς θνητούς παθαίνουν έκσταση και επικοιννούν με το Θείο. Με κεφαλαίο "Θ".

Μπαρδόν, σαχλαμαρίζω. Ήθελα να πω μια καλησπέρα, που είχα καιρό!

Side21 είπε...

Όπως τα λες φίλε μου ...
Παραμύθια ανόητων Εθνικιστών !!!
Καλές Απόκρηες εύχομαι ...
κι ανέμελη Καθαρή Δευτέρα !!!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Astero
Καλησπέρα και σε εσένα :)
Το θα πει η λέξη φούρλες ;

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Η Καθαρή Δευτέρα μου ήταν πολύ ανέμελη και ελπίζω να ήταν και η δικιά σου.

Όσον αφορά τους Εθνικιστές, τι να πω; Αν δεν ήταν τόσοι πολλοί στην χώρα μας θα έλεγα ότι τους λυπάμαι αλλά μιας και είναι είμαι "αναγκασμένος" να πω ότι λυπάμε εμάς τους μη Εθνικιστές...

Astero είπε...

φούρλα η [fúrla] Ο25 : (λαϊκότρ.) η στροφή προσώπου (ιδ. χορευτή, κατά την εκτέλεση χορευτικών κινήσεων) ή πράγματος γύρω από τον εαυτό του: Kάνω φούρλες. Kάνε μια ~.

ιταλ. frulla προστ. του frullo περιστρέφομαι γρήγορα με μετάθ. του [r]

(Πού τα βρίσκω η άτιμη!!)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ. Όπως κατάλαβες δεν τα πάω καλά με την Ελληνική αργκό.

Ανώνυμος είπε...

Την Ελλάδα την απειλεί μόνον το νεοελληνικό τόξο της βλακείας και της αρπαχτής.

Ανώνυμος είπε...

Την Ελλάδα την απειλεί μόνον το νεοελληνικό τόξο της βλακείας και της αρπαχτής.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Έχεις δίκαιο.