Κυριακή 9 Μαΐου 2010

9 Μαΐου

Πέρυσι είχα γραψει ένα ποστ για την 9η Μαΐου η οποία είναι η “εθνική” γιορτή της Ευρωπαϊκή Ένωση. Βάζω σε παρενθέσεις το λεκτικό εθνική μιας και δυστυχώς δεν φαίνεται να δημιουργείται σύντομα Ευρωπαϊκό έθνος. Δεν είναι το θέμα του ποστ οπότε σταματάω εδώ.

Θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι θα παραδεχτείτε ότι το έγκλημα του Ναζισμού είναι το μεγαλύτερο που έχουμε κάνει σαν ανθρωπότητα. Γράφω ότι θέλω να πιστεύω γιατί φοβάμαι ότι η Ελλάδα είναι εξαίρεση. Οποιος με αμφισβητεί μπορώ να του δώσω αρκετά παραδείγματα με πρώτο και κυριότερο τα εμμετικά συνθήματα που φώναζαν οι επίλεκτες δυνάμεις του Ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της παρέλασης τη 25ης Μαρτίού μπροστά στην ηγεσία της χώρας και σε live αναμετάδοση από την τηλερόραση. Υπάρχει και σχετικό group στο facebook:
ΕΔΕ για τους ΟΥΚάφρους του Λιμενικού αλλά διαφωνώ με το επίθετο Κάφρος μιας και είναι συνώνυμο με το λεκτικό γκιαούρης δηλαδή σημαίνει άπιστος και οι ΟΥΚαδες είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Ενα άλλο παράδειγμα είναι ο κύριος Πλευρής. Οχι ο πατέρας που είναι βουλευτής του ΛΑΟΣ αλλά ο γιος του ο οποίος σε διάφορα βιβλία του κάνει πάρτι Negationism.

Το περισσότερο κρυγαλέο παράδειγμα πρέπει να ήταν το “Ελληνικό καλοκαίρι” του 2004 όπου μετά την νίκης της Εθνικής Ελλάδας στο euro 2004 ο όχλος κραύγαζε: “Δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ Αλβανέ” και δυστυχώς δεν το γαύγιζαν μόνο τα μέλη της Ελληνικής Στρατιάς οι οποίοι είναι σεσημασμένοι ακροδεξιοί...

Ενα ακόμα κραυγαλέο παράδειγμα είναι η “αθλήτρια” Χαλκιά η οποία κέρδισε από το πουθενά το χρυσό μετάλιο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας δηλώνοντας ότι είναι στο DNA των Ελλήνων να είναι πρότοι και στους επόμενους πιάστηκε ντοπαρισμένη. Ναι Χαλκιά μου και εγω αν βουτήξω στην χύτρα με την ντόπα κερδίζω ότι μετάλλιο θέλω.

Ειδική μνεία πρέπει να κάνω και στον μακαριστό Χριστόδουλο ο οποίος σε κάθε ευκαιρία, και ήταν πολλές..., έδινε ρεσιτάλ ρατσισμού. Το τραγικό με αυτόν ήταν ότι ήταν πάρα πολύ δημοφιλής. Ας είναι καλή η τηλεόραση που τον έγλειφε.

Ειδική μνεία πρέπει επίσης να κάνω και στον μουσικοσυνθέτη Θεοδωράκη ο οποίος λόγο ηλικίας έχει αρχίσει να τα χάνει και βλέπει παντου εχθρούς του εθνούς καθώς και στον Καζαντζίδη.

Το Σάββατο 8/5/2010 η τηλεόραση του Σκάι είχε αφιέρωμα στον Νίκο Γκάλη και μίλησε ο άνθρωπος που τον έφερε από τις ΗΠΑ. Σε κάποια φάση δήλωσε: χάρηκα που τον έφερα γιατί κέρδισα κάποιον που ήταν και αμερικάνος αλλά και Εβραίος. Ναι ο άνθρωπος που το είπε ζει στην Salonica ή αλλιώς στην πρώην Magna Israel...

Πριν με κατηγορήσετε για την αυστηρή μου κριτική στους Ελληνες θέλω να σημειώσω μερικά σημαντικά πράγματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση: ιδρύθηκε ώστε να μην ξαναπολεμήσουν οι Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ τους και πέτυχε. Εξαιρώ τα αίσχη της αποικιοκρατίας μιας και αυτά έγιναν σε άλλες ηπείρους και ο Β'ΠΠ δεν είχε άμεση σχέση με αυτό το αίσχος.

Μιας και πήγα στο Ευρωπαϊκο Σχολείο Βρυξελλών 1 έγινα Ευρωπαϊστής και στο μάθημα της ιστορίας μας έμαθαν το: “Plus jamais ça”, δηλαδή να μην ξαναγνωρίσει η ανθρωπότητα τη φρίκη του Β' ΠΠ. Δυστυχώς πολλές χώρες δεν το διδάχτηκαν. Για παράδειγμα: τα Ευρωπαϊκά κομμουνιστικά καθεστώτα, όταν υπήρχαν, την 9η Μαίου γιόρταζαν την νίκη ενάντια στο Ναζισμό αλλά δεν έκαναν αναφορές στο γεγονός ότι η ΕΣΣΔ και η Ναζιστική Γερμανία ήταν σύμμαχοι στην αρχή το πολέμου... Είχα γράψει και σχετικό ποστ: 23 Αυγούστου..

Μία απόδειξη είναι ο ύμνος της Ενωσης: η 9η συμφωνία του Μπετόβεν, “ο Υύμνος στη Χαρά”

Σχετικο video: .

Ενα σχετικό sits: ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

13 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Η πολιτική εννοποίηση της Ευρώπης πέθανε την 1/1/2004 με την μεγάλη διεύρυσνση μιας και είναι σχεδόν αδύνατον να συμφωνήσουν 25, και πλέον 27, κράτη...

ΗΩΣ είπε...

Εγώ πάλι γιατί είχα την εντύπωση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε όχι για τον ευγενή σκοπό της Ευρωπαϊκής ειρήνης, αλλά για την δημιουργία μιας νέας υπερδύναμης; Εξ ου φαντάζομαι και οι συνθήκες ΕΚΑΧ, ΕΟΚ & ΕΚΑΕ.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Κάνεις λάθος μιας και όταν ιδρύθηκε η ΕΟΚ η Ευρώπη ήταν καταστραμμένη από τον Β'ΠΠ οπότε δεν νομίζω να υπήρχαν πολλοί Ευρωπαίοι που να πίστευαν ότι η Ευρώπη θα γινότανε σύντομα υπερδύναμη.

Το πρώτο βήμα ήταν η ίδρυση της ΕΚΑΧ η οποία στη συνέχεια έγινε η ΕΟΚ και πλέον είναι η Ε.Ε..

Τι είναι το ΕΚΑΕ;

Ανώνυμος είπε...

νομίζω ότι ουσιαστική ενοποίηση της Ε.Ε. θα μπορέσει μόνο με τις εντός της μετακινήσεις των εθνικών ομάδων ώστε τα κράτη να έχουν "νομαρχιακό" χαρακτήρα. δεν νομίζω ότι έχει πεθάνει το όλο εγχείρημα αφού κάθε τέτοια προσπάθεια θα πρέπει να αντιμετωπίσει αρκετά εμπόδια

ManBlogg είπε...

Νομίζω στο έχω ξαναγράψει και παλιότερα αλλά πιστεύω ότι το καλύτερο που μπορεί να ελπίζει η Ευρώπη σε επίπεδο πολιτικής ένωσης θα ήταν κάτι σαν το ομοσπονδιακό σύστημα της Ελβετίας όπου κάτω από ένα ομόσπονδο κράτος συμφωνούν παρ΄όλες τις διαφορές τους στην κουλτούρα, 3 κύρια έθνη.
Ως οικονομική ένωση δε, η κρίση που περνάει τώρα δείχνει τις τρομακτικές αδυναμίες του συστήματος. Πιστεύω ότι όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τα PIIGS και τους υπόλοιπους, πάρα πολλά πράγματα θα αλλάξουν και δεν θεωρώ καθόλου απίθανο σα σενάριο οι αλλαγές να είναι τόσο θεμελιώδεις που να βάλει χώρες σαν την Ελλάδα σε χαλαρότερη νομισματική ένωση με προοπτική υποτίμησης της συναλλαγματικής της μονάδας κάθε περίοδο που οι διεφθαρμένοι πολιτικοί μας αποφασίζουν να διαλύουν την οικονομία.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@sakidio
Αυτό που λες προσπαθεί να το κάνει η Ε.Ε. με προγράμματα σαν το erasmus αλλά δυστυχώς οι εθνικισμοί δεν πεθαίνουν εύκολα.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@ManBlogg
Η Ελβετία εννοποιήθηκε πριν από πολλούς αιώνες άρα δεν μπορεί να γίνει σύγκριση.

Δεν ξέρω το θα γίνει στο μέλλον με τα PIGS αλλά καμία συνθήκη της Ε.Ε. δεν ορίζει πως μπορεί μία χώρα να φύγει από την ΟΝΕ πόσο μάλλον από την ίδια την Ε.Ε..

Θέλω να σημειώσω ότ η οικονομική κατάσταση της Ιρλανδίας είναι χειρότερη από τη δικια μας.

mtryfo είπε...

παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, δε θα σταματήσω να πιστεύω και να ελπίζω σε μια καλύτερη Ευρώπη...

(ίσως φταίει η 9η του Μπετόβεν που είναι και η αγαπημένη μου απο τις συμφωνίες του)...

ΗΩΣ είπε...

Η ΕΚΑΕ είναι συνθήκη Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ατομικής Ενέργειας, άρχισε να ισχύει ταυτόχρονα με την ΕΟΚ. Πάντως εξακολουθώ να νομίζω ότι ήταν κίνηση οικονομικής και πολιτικής ισχύος η ίδρυση της ΕΕ.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@mtryfo
Οπως ίσως γωρίζεις είχα ένα βαρβάτο πρόβλημα υγείας αλλά επέζησα οπότε είμαι αισιόδοξος για εμένα. Για την Ε.Ε. δυστυχώς όχι..

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@ΗΟΣ
Σώστά για την ΕΚΑΕ γνώριζα τον όρο στα Αγγλικά.

Συμφωνώ για την Ε.Ε. αλλά όχι για την ΕΟΚ μιας και όταν ιδρύθηκε οι Ευρωπαϊκές χώρες ήταν διαλυμένες οπότε θα ήταν τρελοί όσοι Ευρωπαίοι νόμιζαν κάτι τέτοιο πόσο μάλλον που οι αποικίες τους είχαν αρχίσει να επαναστατούν άρα οι αυτοκρατορίες τους έτριζαν και μάλιστα αρκετά δυνατά.

KitsosMitsos είπε...

Πιστεύω ότι και πριν τον ΒΠΠ είχαμε και άλλες ανάλογες ενέργειες. Κάποιες είχανε και μεγαλύτερο χαρακτήρα όπως πχ οι Σταυροφορίες και ούτω καθεξής. Ο ΒΠΠ είναι ο πιο πρόσφατος.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@KitsosMitsos
Δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση μιας και οι εποχές είναι εντελώς διαφορετικές.

Ο μέσος Ευρωπαίους την εποχή των Σταυροφοριών ήταν αντικειμενικά σκλάβος μιας και δεν είχει δικαίωμα ψήφου.