Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

500,000 απολύσεις στην Κούβα.

Διάβασα το εξής άρθρο σχετικά με αυτή τη χώρα: Καπιταλιστικός τυφώνας πάνω από την Κούβα.

Μπορεί, θεωρητικά, το βασίλειο* των Κάστρο να μην έχει πολλές σχέσεις με τις καπιταλιστικές κοινωνίες, τον διάβολο για αυτούς, αλλά η οικονομική κρίση χτύπησε και αυτό το απομονωμένο νησί...

Δεν ξέρω αν είναι θεία τιμωρία μιας και ο πολύς Φιντέλ Κάστρο είχε δηλώσει με πολύ έπαρση πως: “τουλάχιστον στην χώρα μου οι πουτάνες έχουν πτυχίο πανεπιστημίου”. Ευτυχώς δεν έχω καμία συγγενή μου που να εξασκεί αυτό το επάγγελμα μιας και “δυστυχώς” ζω στον Δυτικό κόσμο και σε γενικές γραμμές οι γυναίκες που εξασκούν αυτό το επάγγελμα έρχονται από πρώην Κομμουνιστικές χώρες...

Ευτυχώς που ο Che Guevara δεν ζει πλέον γιατί θα είχε φρικάρει με την κατάντια της χώρας που τον λάτρεψε και τον υιοθέτησε.
* έτσι χαρακτηρίζεται ένα καθεστώς που αρχηγός του κράτους αναλαμβάνει ένας άμεσος συγγενής του προηγούμενου αρχηγού, βλέπε Ραούλ στην θέση του Φιντέλ...

13 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Θα μπορούσα να είχα βάλει στο κείμενο το γεγονός ότι ο ημιδικτάτορας της Βενεζουέλας προμηθεύει τη χώρα, σε πολύ καλές τιμές, μαύρο χρυσό, οπότε μειώνεται κάπως η οικονομική κρίση που μαστίζει την Κούβα, αλλά ίσως είναι καλύτερα να γράψω ένα ποστ για τον γραφικό Hugo Chavez...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Λέτε η οικονομική κρίση που μαστίζει την Δύση να μειώσει τον αριθμό των Δυτικών που κάνουν τουρισμό στην Κούβα;

Πωα να το κάνουμε τους καπιταλιστές πολλοί μίσησαν, τα χρηματά τους ουδείς.

:P

KANTHAR0S είπε...

Η Κούβα ζει από τον τουρισμό. Αν μειωθεί κάηκε!

Καλησπέρες!

Βάσσια είπε...

Ο Κάστρο είναι κάτι σαν τα "απομεινάρια μιας ιδεολογίας".

Ο λαός τι φταίει όμως.

Γιατί και η Κίνα, κομμουνισιτκή είναι.. (τύποις).

Καλησπέρα
:-)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@KANTHAR0S
Σεξετουρισμό θέλεις να πεις; P

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Βάσσια
Δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στις 2 χώρες, η Κούβα το παίζει επαναστάτης και Κομμουνισμός ενώ στην πράξη ο Φιντέλ Κάστρο έχει δημιουργήσει ένα βασιλικό πολίτευμα.

Οι Κινέζοι δεν τα κάνουν αυτά.

Ισως έχω πρόβλημα με αυτή την χώρα μιας και είναι πολύ της μόδας στην Ελλάδα...

Ο λαός και φταίει και δεν φταίει, θα ήθελα να γράψω ότι φταίει επειδή δεν επαναστατεί αλλά δεν έχει πρόσβαση στον έξω κόσμο οπότε αγνοεί πολλά πράγματα άρα δεν μπορώ να έχω μία τέτοια απαίτηση..

Ανώνυμος είπε...

και γιατί δεν γράφεις ένα για τον γραφικό μπερλουσκόνι; ή για τον γραφικό καντάφι; ημιδικτάτορας όταν έχουν προσπαθήσει ήδη με πραξικόπημα να τον βγάλουν εκτός, και μάλιστα με βούλα ΗΠΑ, νομίζω ότι είναι άδικος χαρακτηρισμός για ένα εκλεγμένο ηγέτη. με αυτή την λογική και οι μπους τι ήταν; ο ρίγκαν;

δεν λέω ότι είναι άγιος αλλά κοίτα κάποια παραπάνω πράγματα που έχει προσφέρει στον λαό του όπως υγεία και προγράμματα καταπολέμησης του αναλφαβητισμού και ύστερα ξεκίνα την κριτική. γιατί έτσι θα αδικήσεις τον εαυτό σου.

για το καθεστώς της κούβας ευθύνη έχουν και οι ΗΠΑ. χωρίς τον μπαμπούλα του εμπάργκο δεν θα ήταν τόσα χρόνια πάνω ο κάστρο.

είναι πολύ σύνθετα τα πράγματα στην λατινική αμερική για να τα κρίνουμε με ατάκες.

σκέψου να είχε επιτεθεί κάποιος επί επταετίας στην ελλάδα. πιστεύεις ότι ο παπαδόπουλος θα είχε φύγει; και να μην τον γουστάρεις , πολύ περισσότερο δεν γουστάρεις ένας τρίτος να κάνει κουμάντο στον τόπο σου. (αναφορά στην κούβα)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@sakidio
Συμφωνώ εν μέρη μαζί σου.

Φυσικά και η πολιτική των ΗΠΑ με αυτή την χώρα δεν είναι ιδανική αλλά είναι ένα πάρα πολύ καλό πάτημα για τον Κάστρο. Συγνώμη αλλά πότε έγινα Δημοκρατικές εκλογές στη Κούβα, υπάρχει άλλο κόμμα πέρα από το Κομμουνιστικό;

Πράγματι το καθεστώς προσφέρει πολλές υπηρεσίες στους Κουβανούς.

Πράγματι, ξανά, η δεύτερη εκλογική νίκη του Bush δεν ήταν απόλυτα δίκαιη αλλά δεν γνωρίζω κάτι σχετικό για τον Ρίγκαν, αν έχεις κάποοιο στοιχεία σε παρακαλώ να μου το δώσεις.

Ο Καντάφι ανήκει και αυτός στην ίδια κατηγορία με τους Κάστρο μόνο που έχει πρώτες ύλες και η Δύση του συγχωρεί πολλά...

Ο Μπερλουσκόνι είναι τραγικός και ένας βασικός λόγος που κυβερνάει είναι ο έλεγχος των ΜΜΕ αλλά δεν είναι δικτάτορας. Η Ιταλία είναι δημοκρατία οπότε οι Ιταλοί πολίτες μπορουν και γραφουν ότι θέλουν για αυτόν. Αν έπρεπε να γράψω κάτι θα έπρεπε γιατί η Ιταλία είναι μέλος της Ε.Ε., άρα λαμβάνει και αυτή αποφάσεις για την Ελλάδα μέσω της Ε.Ε..

Οσον αφορά τη χούντα, πράγματι είχε τις πλάτες των ΗΠΑ αλλά ο Ελληνικός λαός δεν έκανε και πολλά για να τη ρίξει...

Σε κάθε περίπτωση ώρες-ώρες είμαι αντιδραστικός και ζω σε μία κοινωνία που είναι πάρα πολύ ενάντια των ΗΠΑ, δεν λέω αν κάνει σωστά ή όχι, αλλά από την άλλη υπάρχει μία λατρεία, ίσως υπερβάλλω με τη λέξη, για τα Κομμουνιστικά καθεστώτα.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@sakidio
Συμφωνώ εν μέρη μαζί σου.

Φυσικά και η πολιτική των ΗΠΑ έναντι αυτής της χώρας δεν είναι ιδανική αλλά είναι ένα πάρα πολύ καλό πάτημα για τον Κάστρο.

Πράγματι το καθεστώς προσφέρει πολλές υπηρεσίες στους Κουβανούς.

Πράγματι, ξανά, η δεύτερη εκλογική νίκη του Bush δεν ήταν απόλυτα δημοκρατική αλλά δεν γνωρίζω κάτι σχετικό για τον Ρίγκαν, αν έχεις κάποοιο στοιχεία σε παρακαλώ να μου το δώσεις.

Ο Καντάφι ανήκει και αυτός στην ίδια κατηγορία με τους Κάστρο μόνο που έχει πρώτες ύλες και η Δύση του συγχωρεί πολλά...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Ο Μπερλουσκόνι είναι τραγικός και ένας βασικός λόγος που κυβερνάει είναι ο έλεγχος των ΜΜΕ αλλά δεν είναι δικτάτορας. Η Ιταλία είναι δημοκρατία οπότε οι Ιταλοί πολίτες μπορουν και γραφουν ότι θέλουν για αυτόν.
Αν έπρεπε να γράψω κάτι για αυτόν θα ήταν γιατί η Ιταλία είναι μέλος της Ε.Ε., άρα λαμβάνει και αυτή αποφάσεις για την Ελλάδα μέσω της Ε.Ε..

Οσον αφορά τη χούντα, πράγματι είχε τις πλάτες των ΗΠΑ αλλά ο Ελληνικός λαός δεν έκανε και πολλά για να τη ρίξει...

Σε κάθε περίπτωση ώρες-ώρες είμαι αντιδραστικός και ζω σε μία κοινωνία που είναι πάρα πολύ ενάντια των ΗΠΑ, δεν λέω αν κάνει σωστά ή όχι, και από την άλλη υπάρχει μία λατρεία, ίσως υπερβάλω, για τα Κομμουντισκά καθεστώτα.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Σε κάθε περίπτωση το καθεστώς της Κούβας δηλώνει ότι νοιάζεται για τους πολίτες του. Η ανεργία και η πώληχη λευκής σάρκας ανήκουν σε αυτά; Δεν νομίζω...

Dormammu είπε...

Πως είναι δυνατόν ένα καθεστώς να δηλώνει πωςε νοιάζεται για τους πολίτες του κι αυτοί να εκπορνεύονται αντί λίγων δολαρίων για να επιβιώσουν...?

Και γιατί το καθεστώς δεν αφήνει αυτούς που δεν τους αρέσει ο "παράδεισος" να σηκωθούν και να φύγουν ?? ?? ??

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Ελα μου ντε...