Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Sakis δήμαρχος.

Το ποιο πρόσφατο κουσούρι που απέκτησα τον τελευταίο χρόνο που πηγαίνω με την κούρσα στην δουλειά είναι να χαζεύω τις (παράνομες, ρυπαρές και αντιαισθητικές) αφίσες που είναι κρεμασμένες στις κολόνες κατά μήκος της Κηφισίας. 

Από τα μέσα του καλοκαιριού η τελευταία μόδα στις αφίσες είναι αυτές των υποψηφίων δημάρχων Αμαρουσίου. Σε κάθε (ε μα σε κάθε!) κολόνα από τα Ανάβρυτα μέχρι τα σίδερα Χαλανδρίου, υπάρχουν οι φάτσες των μελλοντικών σωτήρων του Ολυμπιακού δήμου της χώρας μας. Τις περισσότερες φορές μία κολόνα έχει την τιμή και την τύχη να φιλοξενεί 2 και 3 και 4 δημαρχο-φατσό-αφίσες!. Εδώ κάνω μία παρένθεση για να στιγματίσω τους ξεδιάντροπους που κατηγορούν τους πολιτικούς μας ότι δεν δουλεύουν οργανωμένα και ότι δεν διαθέτουν μακροχρόνια σχέδια. Ανεβάζουν αφίσες κάθε μέρα από τον Ιούλιο!



Τις προάλλες μετά από μία (μικρή) κραιπάλη και με το κεφάλι που φαντάζεστε ότι είχα, κατέβαινα την Κηφισίας. Περνάω δίπλα από μία κολόνα και διακρίνω φευγαλέα μία νέα δημαρχο-φατσό-αφίσα. "Οπς αυτός άργησε να μπει στο κόλπο, για να δω ποιος είναι" λέω στον εαυτό μου (το κουσούρι της συζήτησης με τον εαυτό μου το έχω χρόνια και δεν σχετίζεται με τις δημαρχο-φατσό-αφίσες). Άρχισα με αγωνία να ψάχνω για κολόνες που είχαν στολιστεί με την νέα δημαρχο-φατσό-αφίσα. Κόλλησα στην κίνηση και ευτυχώς σχετικά κοντά μου υπήρχε μία κολόνα με την νέα δημαρχο-φατσό-αφίσα. Από μακριά η φάτσα του μου φαινόταν γνωστή και όπως το φόντο ήταν ένα απαλό ροζάκι (αντί για το συνηθισμένο ξεβαμμένο μπλε) η αγωνία μου κορυφώθηκε. Μετά από λίγο ο δρόμος ξεμπλόκαρε, ξεκίνησα και επιτέλους περνάω μπροστά της! Και βλέπω την φάτσα του Sakis Kouvas με το σλόγκαν: Sakis on the Waves.

Εεεε;

Ο Sakis πολιτεύεται; Πότε έγινε (και) αυτό; Waves στο Μαρούσι; 



Όχι ο Sakis δεν πολιτεύεται απλώς στολίζει την επικράτεια με τις αφίσες για το νέο του show. Πάντως εδώ που έχουμε φτάσει ο Sakis ίσως να είναι ποιο αποτελεσματικός από τους πραγματικούς υποψήφιους, οπότε: Sakis on the Waves for mayor! 

Ερωτήσεις: 
- Η "ανακύκλωση" των αφισών γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο: τις αφήνουμε στις κολόνες και με τον καιρό θα τις διαλύσουν τα στοιχεία της φύσης; Άλλωστε όπως λένε και οι οικολόγοι: Nature knows best.
- Υπάρχει "κώδικας τιμής" στους αφισοκολλητές; Αν κάποιος θέλει να κρεμάσει αφίσες αλλά του έχουν πάρει την καβάτζα, κατεβάζει τις προηγούμενες ή πηγαίνει σαν gentleman στην επόμενη κολόνα;

28 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Το συγκεκριμένο ποστ το είχα ανεβάσει πριν από 4 χρόνια στο πρώτο μου μπλογκ και παρόλο που ο Sakis δεν πολιτεύεται, δεν ακολουθάει τα χνάρια άλλων επώνυμων, μιας και έχουμε προεκλογική περίοδο είναι επίκαιρο...

Meropi είπε...

Γιάννη μου,
πάντως γι' αυτές τις εκλογές δεν έχω δει ακόμα αφίσες σε κολόνες. Και φυσικά ελπίζω να μη δώ. Έχω την εντύπωση ότι η αφισοκόλληση έχει ξεθυμάνει τα τελευταία χρόνια.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Ούτε και εγώ έχω δει και μακάρι να μην γυρίσουμε στον παλιό "καλό" καιρό...

Λες να είναι εξ' αιτίας της κρίσης;

Ανώνυμος είπε...

υπάρχει το φατσοβιβλίο πια βρε γιάννη. φατσομπούκι

akrat είπε...

πότε γίνονται εκλογές???

τι είναι εκλογές??? χαχα

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Για να γράψω σοβαρά: έπρεπε να σημειώσω ότι συγκριτικά με τις εκλογές του 2006 υπάρχει η τεράστια ποιοτική διαφορά του νομοσχεδίου Καλλικράτης το οποίο έδωσε πολλές εξουσίες στην Τ.Α. και παράλληλα είναι πολύ απαιτητικό όσον αφορά τους συνδυασμούς. Ενα απλό παράδειγμα: για να κατέβει ένας συνδυασμός στον Δήμο μου (Κηφισιά-Εκάλη-Νέα Ευθραία) πρέπει να έχει 93 υποψήφιους εκ των οποίων το 1/3 πρέπει να είναι γυναίκες... Αυτό σημαίνει ότι πολά κόμματα δεν μπορούν να κατέβουν αυτόνομα.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@sakidio
Τι εννοείς με τις λέξεις φατσοβιβλίο και φατσομπούκι;

Ανώνυμος είπε...

facebook

Βάσσια είπε...

Προσωπικά απεχθανόμουν πάντα τις αφίσες, αλλά και γενικά και τις διαφημιστικές πινακίδες.

Αν και τελευταία, οι αφίσες έχουν χάσει την αίγλη τους :-)

Αλήθεια όμως, κάποιο σκοπό εξυπηρετούν. την πλύση εγκεφάλου με οπτικά μέσα;

Καλησπέρα

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@sakidio
:)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Βάσσια
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχω με αυτές είναι ότι πλέον είναι περισσότερο ρύπανση παρά πληροφόρηση αλλά για να υπάρχουν τόσες πολλές θα είναι αποτελεσματικές...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Σχετικά με τις αφίσες: Εκστρατεία Οικολόγων-Πράσινων για τις εκλογικές αφίσες.

KitsosMitsos είπε...

Αυτοί οι δήμοι είναι που υποτίθεται θα κυνηγήσουν τις παράνομες πινακίδες από τις οποίες τρεφόντουσαν χρόνια τώρα; Α χμμμμμ...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@KitsosMitsos
Δεν σε κατάλαβα, πως γίνονται να τρέφονται οι Δήμοι όταν οι πινακίδες είναι παράνομες; Αν δεν κάνω λάθος οι διαφημιζόμενοι τις ανεβάζουν χωρίς άδεια και χωρίς να πληρώνουν τίποτα.

R2-D2 είπε...

Το τι γίνεται με τις αφίσες, ειδικά κάθε που έχουμε εκλογές, είναι κάτι το οποίο πάντα με έθλιβε. Περίμενα αν θα έρθει μια μέρα που, όπως δραστηριοποίηθηκαν να τις βάλουν, έτσι θα ασχοληθούν και να τις βγάλουν. Αμ δε... Άμα λυθεί το ζήτημα "καρέκλα" και το ερώτημα "την πήρα/δεν την πήρα", τα άλλα είναι ψιλά γράμματα. Ακόμα κι εκεί κερδάει ο Σάκης: εκείνος θα αντικατασταθεί από το επόμενο σόου του τάδε ή της τάδε, δεν θα μείνει να ρυπαίνει.

Την καλησπέρα μου. Μετά από πολύ καιρό, το γνωρίζω!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@R2-D2
Προφανώς και δεν πειράζει που είχες καιρό να περάσεις πόσο μάλλον που δεν περνουσα και εγώ από το μπλογκ σου.

Περίμενα αν θα έρθει μια μέρα που, όπως δραστηριοποίηθηκαν να τις βάλουν, έτσι θα ασχοληθούν και να τις βγάλουν.
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Για ποιο λόγο να τις μαζεψουν; Υπάρχει αντίδραση από τον μέσο ψηφοφόρο;
Ισως είμαι κυνικός αλλά (και αυτό) το χάλι πρέπει να σταματήσει και αν δεν αντιδράσει ο μέσος πολίτης τότε δεν πρόκειται.

Τα σπορτέξ είπε...

δε μπορω να καταλαβω γιατι δεν υπαρχει νομος που να υποχρεωνει αυτον που διαφημιζεται σε μια αφισα , να ειναι και υπευθυνος για την απομακρυνση της...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Μπορεί να υπάρχει αλλά να μην εφαρμόζεται...

Φοβάμαι, και ίσως είναι το χειρότερο, ότι αν κάνουμε καταγγελία στις αρχές θα μας γειώσουν...

R2-D2 είπε...

Δυστυχώς ο μέσος πολίτης δεν αντιδρά ποτέ. Δεν είμαι ακριβής: αντιδρά όταν πια είναι πολύ αργά (οπότε είναι σαν να μην αντέδρασε ποτέ). Φοβάμαι ότι πάει μαζί με την ιδιότητά του ως "μέσου"

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Και πολλές φορές η αντιδρασή του είναι λανθασμένη :(

Side21 είπε...

Αυτή η αηδία ...
να επιδεικνύει καθένας ...
τη φάτσα του πρέπει να σταματήσει !!!
Καλύτερα να βγούν στις γειτονιές να
συζητήσουν για τα προβλήματα να βρουνε
λύσεις με τη βοήθεια του κόσμου ...
ΤΕΛΟΣ στην Αφισσορύπανση !!!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Side21
Μαζί σου αλλά είμαστε χαμένοι από χερι :(

glam είπε...

Είχα δει τελευταία μέχρι και το ΚΚΕ να πληρώνει μεροκάματα σε αφισοκολλητές .... όλοι οι άλλοι πληρώνουν εδώ και χρόνια.!

Αυτό σημαίνει ότι παρά το υψηλό κόστος, αποδίδει και συνεχίζετε...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Καλύτερα να μην σχολιάσω το ΚΚΕ...

"συνεχίζετε" αδικείς τους Οικολόγους Πράσινους μιας και δεν τις χρησιμοποιούμε :)

konstantinos είπε...

Διαφορά με τότε: Πλέον έχει διατυπωθεί η άποψη ότι "το νόμιμον είναι και ηθικόν" και επομένως - αντίστροφα- το ηθικόν δικαίωμα του να γνωρίζει ο κόσμος τον υποψήφιο δήμαρχό του είναι και νόμιμη (λέμε τώρα) υποχρέωση του δεύτερου...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@konstantinos
Τι σχέση έχουν τα τσιτάτα του Βουλγαράκη με τη ρύπανση; Μήπως δεν καταλάβα κάτι;

konstantinos είπε...

Καμία. Απλώς βρήκα μια ευκαιρία να αναφέρω την ανεκδιήγητη φράση του και να δω αν με αυτήν είναι δυνατόν κάποιος να δικαιολογήσει τις αφίσες. Αυτήν την αερολογία θα μπορούσες να ακούσεις από έναν πολιτικό!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δυστυχώς έχεις δίκαιο...