Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο Θεόδωρος Γ. Πάγκαλος είναι ένας Ελληνας πολιτικός και τον τελευταίο καιρό μονοπωλεί, σχεδόν, την επικαιρότητα με τις δηλώσεις του.

Ο Πάγκαλος είναι αυτό που αποκαλούμε παλιά καραβάνα μιας και εκλέγεται Βουλευτής από το 1981 και έχει διατελέσει υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και σε βαρβάτα υπουργεία.

Ενα από τα χαρακτηριστικά του είναι η αλαζονεία και αυτός είναι ένας παράγοντας που τον κάνει να λέει χοντράδες.

Ενα από τα αγαπημένα του “χόμπι” είναι να εξαπολύει μύδρους ενάντια στο ΚΚΕ, κάτι που προσωπικά δεν με ενοχλεί μιας και το συγκεκριμένο κόμμα δεν σέβεται πολύ το Σύνταγμα της χώρας μας...

Πριν από λίγο καιρό δήλωσε ότι οι άνθρωποι των ενόπλων δυνάμεων της χώρας δεν ανήκουν στις παραγωγικά τάξεις της κοινωνίας και πολλοί αντέδρασαν. Στο συγκεκριμένο θέμα συμφωνώ απόλυτα μιας και οι ένοπλες δυνάμεις είναι παραγωγικές μόνο σε καιρό πολέμου και ευτυχώς η χώρα μας είναι σχεδόν αδύνατον να μπει σε μία τέτοια διαδικασία. Η τελευταία φορά που πολεμήσαμε ήταν για την Κύπρο το 1974. Το 1996 παρά λίγο να μπούμε σε πόλεμο με την Κρίση των Ιμίων αλλά αυτό δεν έγινε μιας και επενέβησαν οι ΗΠΑ και σταμάτησε η κρίση. Υπουργός εξωτερικών εκείνη την εποχή ήταν ο Πάγκαλος και αυτή είναι μία από τις “κατηγορίες” που του προσάπτουν. Προσωπικά διαφωνώ γιατί ο πόλεμος είναι κάτι πάρα πολύ καταστροφικό.

Αντιθέτος τον κατηγορώ για την υπόθεση Αμπντουλάχ Οτζαλάν μιας και τον “πούλησε” πολύ φθηνά στους Τούρκους. Παραδόξως αυτή η υπόθεση έχει ξεχαστεί... Ενημέρωση 26 Απριλίου 2016, το κείμενο σε μεγάλο βαθμό τον αδικεί πράγματι ήταν ο Υπουργος όταν "πουλήσαμε" τον Οτσαλάν στου Τούρκους αλλά η αρθρογραφία του τα σπάει!!!

5 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Σκεφτόμουνα να γράψω αυτό το ποστ εδώ και αρκετό καιρό να περιέχω το επίθετο μπουλντόζας αλλά ευτό το επίθετο το έχω συνδέσει με τον Μιλτιάδη Έβερτ αλλά μιας και βρίσκεται σε μία ΜΕΘ θα πολύ ήταν χοντρό να το έβαζα στο κύριο κείμενο μου.

Dormammu είπε...

Ειδικά πάντως το σχόλιό του για τους κοπρίτες που διορίσθηκαν στο δημόσιο, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Βεβαίως, το γεγονός ότι περίμενε 30 χρόνια για να το κάνει (μια και συμφωνούμε, πιστεύω, ότι η μεγάλη λαίλαπα ξεκίνησε περί το 1981 και συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι τώρα), δεν μου αρέσει καθόλου. Θα ήθελα να το ακούσω γύρω στο 1996-1998, αλλά τότε όλα ήταν ανθηρά και τέτοιες φωνές δεν υπήρχαν.

kopria είπε...

Φίλε Γιάννη γειά σου.
Σχετικά με το πόστ σου έχω κάποιες παρατηρήσεις:
1. Ότι δεν συμφωνείς εσύ με το ΚΚΕ δεν έχει να κάνει με το ποιόν του Πάγκαλου. Άλλωστε το ΚΚΕ είναι ειλικρινέστατο με το τι θέλει να επιφέρει ενώ ο Πάγκαλος όχι.
2. Όλοι είμαστε ενάντια στον πόλεμο δυστυχώς αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε την πολυτέλεια να μην έχουμε στρατό, όπως αποδεικνύει και η εμπειρία του '74 και του '96. Ο ρόλος του στρατού είναι πιο ουσιώδης όταν αποτρέπει τον πόλεμο, καμιά φορά ακόμη και από να τον κερδίζει (βλέπε Πύρρειος νίκη)
3.Το βράδυ που οι Τούρκοι ετοιμαζόταν να πατήσουν τη μια βραχονισίδα των Ιμίων και ενώ τους έδειχνε η Τουρκική τηλεόραση ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας έδινε συνέντευξη σε πάνελ στο MEGA και, σαν τώρα το θυμάμαι, τον κάλεσαν να φύγει.
4.Καπάκι μετά τα Ίμια, που ναι μεν οι αμερικανοί απέτρεψαν τον πόλεμο αλλά οι Τούρκοι έφεραν στο διεθνή χώρο τον όρο-διεκδίκηση γκρίζα ζώνη, ο ογκόλιθος αυτός της πολιτικής δίνει τον Οτσαλάν στους Τούρκους.
5. Σήμερα το πολιτικό ανάστημα του κ. Πάγκαλου εξαντλήται σε άσκοπα νταηλίκια και στυγνή προπαγάνδα και το πραγματικό του πολιτικό ανάστημα είναι εκθετικά αντίστροφο του όγκου του
6. Ο ίδιος, σε κάθε ευκαιρία που κατηγορεί όλους και όλα, δηλώνει ότι διόριζε για να πάρει ψήφους και δεν έχει εφαρμοστεί εναντίον του κανενός είδους δίωξη (το ότι του ζητούσαν να τους διορίσει κάποιοι με αφήνει αδιάφορο αφού ο καθένας μπορεί να ζητά οτιδήποτε ΑΛΛΑ ο Πάγκαλος ψηφίστηκε εκεί για να διαχειρίζεται και να έχει την ΕΥΘΥΝΗ και ΟΧΙ να εξαγοράζει ψήφους)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Dormammu
Πιστεύω ότι ο χαρακτηρισμός είναι υπερβολικός μιας και δεν είναι όλοι οι ΔΥ κοπρίτες, τουλάχιστον αυτό μου λέει η προσωπική μου εμπειρία.

Συμφωνώ ότι το 1981 είναι ημερομηνία ορόσημο μιας και τότε έγινε Πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου που ήταν μανούλα στον λαϊκισμό.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Polykarpos
1. Πράγματι είναι ειλικρινέστατο αλλά και αντιδημοκρατικό.
2. Συμφωνώ
3. Δεν το γνώριζα, δηλαδή είναι κάτι σαν ο Ελληνάς George W Bush;
4. Συμφωνώ απόλυτα με το δεύτερο μέρος, άλλωστε το γράφω και στο κειμενό μου.
5. :)
6. Συμφωνώ και μακάρι να γίνει εξεταστική επιτροπή εις βάρους του.