Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Βρυξέλλες και Seattle

Σήμερα αναχωρώ για τις Βρυξέλλες οι οποίες είναι μία στάση για τον τελικό προορισμό μου που είναι το Seattle.

Στο Seattle πάω για να παντρέψω τον παιδικό μου φίλο Εκτωρα Αλκίνοο Βαγιανό.

Μιας και έχω μεγαλώσει στις Βρυξέλλες και πηγαίνω συχνά έχω γράψει αρκετά ποστς, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εκεί: καινούργιο,
παλιό.

Χαίρομαι για πολλούς λόγους μερικοί από τους οποίους είναι ότι για λίγες μέρες θα ζήσω σε χώρες που χαρακτηρίζονται από πολιτισμό και Δημοκρατία :)

Σίγουρα δεν θα μου λείψουν, αναφέρω μερικά μιας και η λίστα είναι σχεδόν ατελείωτη..., τα Suvs, οι Harley Davidson, η ηχορύπανση, οι νεοναζί στα Δημοτικά συμβούλια, οι παπάδες που κυβερνάνε και ο λαϊκισμός πολλών ανθρώπων ειδικά πολιτικών όπως ο Αντώνης Σαμαράς ή ο Μίκης Θεοδοράκης.

20 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Φοβάμαι ότι δεν θα έχωπ ρόσβαση σε υπολογιστή με Ελληνικά οπότε θα διαβάζω τα σχολιά σας αλλά θα σας απαντήσω όταν γυρίσω στην Ελλάδα.

nosdi είπε...

Αν θεωρείς ότι οι Η.Π.Α χαρακτηρίζονται από τις δημοκρατικές τους λειτουργίες και διαδικασίες, νομίζω ότι θα μου επιτρέψεις να πω ότι είσαι βαθιά νυχτωμένος Γιάννη!
Αυτά! Καλά να περάσεις πάντως!!!

nosdi είπε...

Για το δε πολιτισμό τι να πεις?? Ας το καλύτερα!!! Πολιτισμός χαμπουργκερ!!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Γιατί δεν είναι; Οι ΗΠΑ είναι η πλέον Δημοκρατική χώρα αν μη τι άλλο όλοι μπορούν γίνουν πρόεδροι.

Σε ευχαριστώ και θα περάσω :)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Προφανώς και υπάρχει πάρα πολύ junk πολιτισμός αλλά η ποιότητα ζωής δεν παίζεται και είναι βασικό στοιχείο μιας πολιτισμένης χώρας. Εκτός αν είναι πολιτισμός το γεγονός ότι τα βράδια οι μαγαζάτορες-νταβατζήδες στο Κεφαλάρι παρκάρουν τα οχήματα των πελατών τους στους ποδηλατοδρόμους.

Το ανέφερα για διάφορους λόγους: πρώτον κινδυνεύω σωματικά μιας και αναγκάζομαι να περπατάω στον δρόμο και γιατί πριν σχολιάσουμε τους άλλους πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική :)

CsLaKoNaS είπε...

Ζώντας 3 χρόνια στις ΗΠΑ δηλώνω με βεβαιότητα ότι οι δημοκρατικές κατακτήσεις των Αμερικάνων πολιτών δε συγκρίνονται με αυτές τις Ελλάδας. Απλά στην Ελλάδα μας έχουν ταϊσει τον αντι-αμερικανισμό με το φτυάρι και δε μπορούμε με τίποτα να δούμε τα θετικά αυτής της χώρας.

Πάντως στο Seattle θα βαρεθείς να βλέπεις suv. Απλά δε σου κάνουν κακή εντύπωση γιατί εδώ όλα είναι άλλης τάξης μεγέθους.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@CsLaKoNaS
Για την πρώτη σου πρόταση συμφωνώ απόλυτα, όσον αφορά τη δεύτερη είμαι σίγουρος μιας και είναι η χώρα τους αλλά οι αμερικάνοι είναι ειλικρινής και σε αυτό το θέμα, ο μέσος Ελληνα είναι αντιαμερικάνος αλλά αντιγράφει όλα τα αρνητικά αυτής της χώρας όπως αυτά τα οχήματα, πρέπει να προσθέσω ότι στις ΗΠΑ οι δρόμοι είναι μεγαλύτεροι από ότι στην Ελλάδα άρα το πρόβλημα δημιουργούν είναι μικρότερο...

nosdi είπε...

Ρε συ Γιάννη? Το γκουαντάναμο Αμερικάνικη κυβέρνηση δεν το επινόησε? Η Αμερικανικές κυβερνήσεις δεν είναι αυτές που εισβάλουν σε χώρες, βομβαρδίζουν και αφανίζουν τα πάντα παρεμβαίνουν στα πολιτικά δρώμενα πάντα προς όφελος τους – βλέπε κατασκευαστικές εταιρείες που ξαναχτίζουν ότι ισοπέδωσε πριν ο στρατός τους – Κυριαρχούν σε όλη τη μέση ανατολή μαζί με το Ισραήλ.Για να μη μιλήσω για τα εσωτερικά της χώρας... CIA,FBI,NSA και αμέτρητες μυστικές υπηρεσίες...
Τέλος πάτων...για άλλη μα φορά διαφωνώ μαζί σου! Εγώ δεν νομίζω ότι όλα αυτά μπορούν να αποδοθούν σε κυβερνήσεις-χώρες ππου θέλουν να λέγονται δημοκρατικές!!!

Dormammu είπε...

Το Seattle είναι υπέροχο. Αφου θα έχεις καλή παρέα, ζήτησέ τους να σε περπατήσουν γύρω και θα το απολαύσεις. Καλή διασκέδαση.

Όσο γι' αυτούς που βρίσκουν να προσάψουν στις ΗΠΑ μόνο αρνητικά, ας κάνουν μια βολτα απο τα αμερικανικά Πανεπιστήμια πρώτα και μετά τα ξαναλέμε.
"θέλω να ζήσω σαν αμερικάνος, μ' αρέσει στα κρυφά κι ο Μητροπάνος..."

KitsosMitsos είπε...

Ανταποκρίσεις θα περιμένουμε πάντως, έτσι;

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Η πόλη του Seattle όπως και η πολιτεία της Washington είναι απίστευτες!!! Μέχρι να πάω έλεγα ότι έχω επισκευτεί 3 Υπερπόλεις, σχετικό link: http://ioanniskaramitros2.blogspot.com/2010/01/blog-post.html αλλά καμία δεν συγκρίνεται με το Seattle, δυστυχώς είχε μερικά αρνητικά: πολλές Harley Davinson και κάγκουρες...

Παρόλο που έχω μεγαλώσει στις Βρυξέλλες, οι οποίες είναι καταπράσινες, έμεινα άφωνος από το πράσινο.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@CsLaKoNaS
Συμφωνώ μαζί σου αλλά υπάρχει μία τεράστια ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις 2 χώρες: εκεί δεν "σνομπάρουν" αυτά τα οχήματα όπως λένε ότι κάνουν πολλοί Ελληνες.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Dormammu
Εχεις απόλυτο δίκαιο και ευτυχώς γυρίσαμε την πόλη και την περιοχή αρκετά.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@KitsosMitsos
Σας απογοήτευσα μιας και δεν είχα PC με Ελληνικά :(

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Κώστα, προφανώς και οι ΗΠΑ έχουν πολλά αρνητικά αλλά τα θετικά τους υπερισχύουν.

Ενα απλό παράδειγμα: αν δεν είχαν πολεμήσει μαζί μας στον εμφύλιο θα ζούσαμε για 40 χρόνια σαν δορυφόροι της Σοβιετικής Ενωσης και στη πτώση της θα σφαζόμασταν για τη Μακεδονία, για να παραφράσω τον Καραμανλή, τον αυθεντικό: χάρη σε αυτές ανήκουμε στη Δύση.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Παλαιότερα είχα γράψει αυτο το ποστ με τα κοινά που έχουν οι 2 χώρες: http://ioanniskaramitros2.blogspot.com/2009/12/blog-post_21.html, δυστυχώς αντιγράφουμε μόνο τα αρνητικά της.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δυστυχώς δεν κάναμε αρκετό Shopping το οποίο στις ΗΠΑ είναι απίστευτο, τα καλά της φιλελεύθερης οικονομίας :)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Ξέχασα να σημειώσω ότι ο μέγας Jimmy Hendrix γεννήθηκε στο Seattle.

KitsosMitsos είπε...

Φωτογραφίες προλαβαίνεις να ανεβάσεις όμως, ε;

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Λίγο δύσκολο μιας και δεν έχω φωτογραφική μηχανή :))

Αν ψάξεις στο ίντερνετ θα βρεις άπειρες.