Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Για τα ταξί...

Το σίριαλ, και τηλεοπτικό φυσικά, αυτής της περιόδου είναι οι απεργίες και οι δράσεις των ιδιοκτητών ταξί. Ολοι έχουμε τηλεοράσεις οπότε έχουμε δει τις πράξεις τους, ευτυχώς η πλειοψηφία των Ελλήνων τους καταδικάζουν παρόλο που αυτοί συνεχίζουν το χαβά τους.

Η Αττική είναι όμηρος τους, τι τραβάει ο “άμαχος” πληθυσμός για να εκλεγεί Βουλευτής ο κύριος Λυμπερόπουλος...

Δεν έχω σκοπό να σχολιάσω περισσότερο μιας και ανήκω στα κορόιδα που πληρώνουν τα διόδια οπότε μπορεί να γίνω και εγώ αγανακτησμένος, μόνο που θα έχω απόλυτο δίκαιο :)

Θα θα σας μία ιστορία που μου συνέβει στο Tromsø της Νορβηγίας, υποθέτω ότι δεν γνωρίζετε που βρίσκεται αυτή η πόλη οπότε μπορείτε να το μάθετε επιλέγοντας τον σύνδεσμο της wikipedia. Στη συγκεκριμένη πόλη είχα πάει το καλοκαίρι του 2004 με ένα φίλο και θελήσαμε να νοικιάσουμε ένα όχημα για να γυρίσουμε τη περιοχή. Ζητήσαμε από το ξενοδοχείο να μας εκτυπώσουν σε ένα χαρτί τα car rentals της πόλης.

Μπήκαμε σε ένα ταξί, το οποίο ήταν σε άριστη κατάσταση και πεντακάθαρο, και είπαμε στον οδηγό ότι θέλουμε να πάμε εκεί. Τα Αγγλικά του οδηγού ήταν τέλεια. Φτάσαμε στον προορισμό μας και καταλάβαμε ότι μας είχε πάει σε λάθος μέρος, του το είπαμε και μας απάντησε: συγνώμη έκανα λάθος, ενώ φταίγαμε εμείς, θα σας πάω στο σωστό μέρος και θα σας πάρω λιγότερα χρήματα, πράγματι μας πήγε στο σωστό μέρος και μας πήρε λιγότερα χρήματα. Πριν αποβιβαστούμε μας ρώτησε αν θα πληρώσουμε με μετρητά ή με πιστωτική. Όταν κατεβήκαμε μας φώναξε επειδή δεν είχαμε πάρει την απόδειξη.

Αυτός είναι ένας σοβαρός επαγγελματίας όχι οι τραμπούκοι του Λυμπερόπουλου.

Το τραγικό είναι ότι σε λίγα χρόνια ο Λυμπερόπουλος θα “στολίζει” το κοινοβουλιό μας ενώ ο σωστός επαγγελματίας θα είναι ένας ταξιτζής στα πέρατα του κόσμου.

Ενα από τα θετικά της κρίσης είναι ότι οι ταξιτζήδες δεν είναι πλέον επιλεκτικοί στη πελατεία τους αλλά αυτό προυποθέτει να μην απεργούν.

6 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Σε λίγο θα περάσω από τα διόδια της Αττικής Οδού αλλά είμαι "άτυχος", οι ταξιτζήδες σήμερα δεν έχουν δράση άρα θα πρέπει να πληρώσω το νόμιμο κόμιστρο.

giant13 είπε...

Η απεργία τους ανεστάλη Γιάννη.
Αυτή είναι η ατυχία σου.

Τα σπορτέξ είπε...

Δυστυχως η πλειοψηφια τους ευθυνεται για την ασχημη γνωμη που εχουμε ολοι γι αυτους. Αναμεσα τους υπαρχουν εξαιρεσεις που περνανε απαρατηρητες...

Οπως ενα βραδυ που ημουν τοσο μεθυσμενος που δεν μπορουσα να περπατησω, ενας ταξιτζης μου ειπε, φιλε αν μενεις εδω κοντα , να σε παω σπιτι σου και αν δεν εχεις λεφτα δεν πειραζει...

η ενας αλλος που μου χαρισε τη κουρσα επειδη δεν ειχε ρεστα.. αντι να με τρεχει χαραματα σε περιπτερα και φαστφουνταδικα να χαλασω...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Διάβασα χθες στην εφημερίδα ότι 83% των οδηγών ταξί είναι ανασφάλιστοι και ότι οι ιδιοκτήτες χρωστάνε 63 εκατομμύρια στο ΙΚΑ...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@giant13
Ανεστάλη είναι η λέξη κλειδί φίλε μου, σε λίγο καιρό θα έχουμε πάλι τα ίδια :(

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@ΤΡΕΧΑΛΑΚΗΣ
Προφανώς και υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά είναι εξαιρέσεις όχι ο κανόνας :(

Φυσικά χαμένοι είναι και οι σωστοί επαγγελματίες.