Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Είμαι Εθνικιστής!

Τις προάλλες είδα έναν περαστικό που κρατούσε την εφημερίδα “Το Παρόν” και μιας και αγνοούσα σε ποιο πολιτικό φάσμα ανήκει των ρώτησα. Εκείνος γεμάτος υπερηφάνεια μου απάντησε: “Είναι Εθνικιστική!”. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσω ότι με ξεπερνάει το γεγονός που στην Ελλάδα κυκλοφορούν τόσες πολλές εφημερίδες όταν το αναγνωστικό κοινό είναι τόσο μικρό.

Ώρες-ώρες είμαι Μαζόχας οπότε προσπάθησα να του εξηγήσω ότι ο Εθνικισμός στην εποχή μας μόνο δεινά φέρνει στην Ανθρωπότηταμιας και αν μη τι άλλο είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι χώρες ή οι άνθρωποι γενικότερα ξεκινάνε πολέμους. Επίσης προσπάθησα να του εξηγήσω ότι από όλα τα Ελληνικά κόμματα μόνο οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΣΥΝ\ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Εθνικιστικά κόμματα και ότι είναι τραγικό να υπάρχουν Έλληνες στην εποχή μας που να υπερηφανεύονται επειδή είναι Εθνικιστές. Οι βασικοί λόγοι είναι δύο: πρώτον είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο λόγος που ιδρύθηκε ήταν να μην ξαναγίνουν πόλεμοι ανάμεσα στα κράτη μέλη της και αυτόν τον στόχο τον έχει πετύχει. Δεύτερον ότι όλη την δεκατεία του 90 στην γειτονική μας πρώην Γιουγκοσλαβία μενόντουσαν εθνικιστικοί πόλεμοι με το λογικό και τραγικό αποτέλεσμα να έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και πάρα πολλοί από αυτούς να είναι ωμά θύματα εγκλημάτων πολέμου.

Χθες το απόγευμα είδα στο TV5 Monde την αγαπημένη μου εκπομπή το: Kiosque και στο πάνελ ήταν μία Τουρκάλα και ένας Ρώσος δημοσιογράφος και όπως πάντα έκαναν κριτική στην πολιτική της χώρας τους.

Σαν υστερόγραφο θέλωνα τονίσω ότι όταν εφευρέθηκαν τα Έθνη ήταν κάτι θετικό για την Ανθρωπότητα μιας και ο σκοπός τους ήταν η απελευθέρωση των Ανθρώπων από τη Βασιλεία και από την νομιμοποίηση της την (όποια) Θρησκεία. Έξοχα ποστς σχετικά με τον Εθνικισμό μπορείτε να διαβάσετε στο μπλογκ του Δημήτρη (doctor): μία δε κλίνη κενή φέρεται εστρωμένη των αφανών.

11 σχόλια:

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Το αρχικό ποστ το είχα ανεβάσει στις 7/12/2009 αλλά δυστυχώς έγινε τραγικά επίκαιρο μιας και πλέον μας κυβερνάνε ακροδεξιά "μπουμπούκια"...

Michalis Melidonis είπε...

όχι και λεπενιστές

λαϊκό ανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ

με μια λέξη "Αυριανή"

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Θα έλεγα δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης αλλά στη Γαλλία δεν είναι ανεκτικοί στους ακροδεξιούς σαν εμάς :(

Meropi είπε...

To "Παρόν" εκδίδει ο Μάκης Κουρής, παλαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ!!!!

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

@Meropi
Να υποθέσω ότι ανήκει στους οπαδούς του Ανδρέα;

konstantinos είπε...

Τα πιο πολλά μυαλά έχουν αλεστεί από νεαρή ηλικία στο μύλο του εθνικισμού και της θρησκείας. Τοποθετήθηκαν μόνιμες παρωπίδες κι ένα καρότο μπροστά για να το κυνηγάει ο κάθε "...ιστής"...
Παρόλα αυτά, καλά κάνεις και συνεχίζεις να τους μιλάς, με την ελπίδα να τους αφυπνίσεις!

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

@konstantinos
Δεν μασάω εύκολα αλλά υπάρχουν και τρελοί...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Όντως είσαι μαζόχας. Τα λένε αυτά δε έναν εθνικιστή; Σα να θες να πείσεις ένα μέλος του ΚΚΕ ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα.

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις άρα όπως ο Καρατζφέρης και τα μπουμπούκια του θεωρούνται Λεντροδεξιά έτσι θεωρούνται Αριστερά το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, μπορεί να είμαι μαζόχας αλλά δεν είμαι παπαρολόγος :)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ιωάννη, δεν κατάλαβα το σχόλιο... Εγώ πάντως σε πείραζα, υπό την έννοια ότι μυαλό δε βάζει κάποιος που ήδη έχει επιλέξει το δικό του αυτοπροσδιορισμό. Δεν ήθελα να προσβάλω, ίσως δεν έγινα κατανοητός.

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Ίσως δεν σε κατάλαβα εγώ :)