Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Ο δικαιωμένος;

Το παρόν ποστ είναι αφιερωμένο στον επόμενο Πρωθυπουργό μας τον Αντώνη Σαμαρά.

Είμαι σίγουρός ότι όλοι γνωρίζετε τα βασικά στοιχεία του βιογραφικού αλλά μπορείτε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας διαβάζοντας το σχετικό λήμμα της Βικιπαίδεια: Αντώνης Σαμαράς.

Η πολιτική του πορεία θα ήταν ήταν πράγματι αξιοθαύμαστη μιας και ένα διάστημα είχε εξαφανιστεί από το προσκήνιο της πολιτικής μας ζωής αλλά διαφωνώ κάθετα μιας και ο μόνος υπεύθυνος είναι ο ίδιος και οι φιλοδοξίες του, προφανώς αναφέρομαι στην εποχή που συνειδητοποίησε ότι το κόμμα που είχε ιδρύσει, τη πάλαι ποτέ Πολιτική Άνοιξη, δεν είχε κανένα μέλλον σαν κόμμα, εκτός αν επιζούσε σαν ένα μικρό κόμμα της Δεξιάς, μάλλον Ακροδεξιάς :)

Στη Νέα Δημοκρατία επέστρεψε το 2007 και δύο χρόνια μετά εκλέχτηκε πρόεδρος της.

Μέχρι εδώ θα μπορούσα να έλεγα, εντάξει είναι ένας πολιτικός που ψωνίστηκε λιγάκι από τις δημοσκοπήσεις αλλά δεν θέλω. Είναι ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που έριξε μία Δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση στην ιστορία της μεταπολίτευσης.

Στο κόμμα του δεν είναι ο μόνος “δικαιωμένος” μιας και αντιπρόεδρος είναι ο κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος εν αντιθέση όμως με τον προεδρό του αυτός την είχε δει μόνο απλώς εθνοσωτήρας και έφτιαξε ένα κόμμα το οποίο είχε την ίδια κατάληξη με τη Πολιτική Άνοιξη.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι πολύ έξυπνος μιας και όταν είδε ότι η εξουσία είναι κοντά ξέκοψε με τα “σταγονίδια” και έφτιαξε ένα προφίλ σοβαρού πολιτικού, σε αυτό βοήθησαν οι πιέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Εκείνη την εποχή η έπαρση του κύριού Μιχελάκη, εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, θύμιζε τον Σπηλιοτόπουλο μετά τις εκλογές του 2000.

Δυστυχώς, για την Ελλάδα, μερικές κακές συνήθειες παραμένουν μιας και κάνει αντιπολίτευση στη κυβέρνηση που συμμετέχει παρόλο που τα υπουργεία που ανήκουν στα στελέχη του δεν έχουν πολιτικό κόστος και είναι η πηγή δυσφήμησης προς τον Πρωθυπουργό μας Λουκά Παπαδήμο, τύφλα να έχει ο Λαλιώτης :P

Ο λαίκισμός του είναι φθηνός μιας και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι με τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας εμφανίστηκε ένα κράτος που σφετερίζονταν την Αρχαία Μακεδονία, δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι ο βασικός υπαίτιος της ήττας μας σε αυτό το θέμα είναι εκείνος.

16 σχόλια:

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα έχουμε κυβέρνσηση συνεργασίας ΝΔ με ΛΑΟΣ οπότε θέλω να κάνω μία ερώτηση η οποία δεν είναι εντελώς ρητορική: σε αυτή τη περίπτωση ο κύριος Σπηλιοτόπουλος, Σαλώμη κατά τον κύριο Καρατζαφέρη, θα γίνει υπουργός;

Meropi είπε...

Όταν λες ότι ο Σαμαράς έρριξε μια δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση, φαντάζομαι ότι εννοείς την Κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Βέβαια, δεν την έριξε μόνος του, συνέβαλαν και άλλοι βουλευτές της ΝΔ τότε.

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Ναι αυτή λέω, αυτονόητο δεν είναι;

Κάνεις λάθος μιας και αρχηγός τους ήταν ο Σαμαράς, πράγματι ο Βουλευτής που την έριξε δεν ήταν αυτός αλλά δεν θυμάμαι το όνομα του.

CsLaKoNaS είπε...

Ο βουλευτής που την έριξε τότε ήταν ο Κατσίκης, ο οποίος έγινε μετά μέλος (και νομίζω εκλέχθηκε) με την ΠΟΛ.ΑΝ. στις επόμενες εκλογές.

Η "ανεξαρτητοποίηση" Κατσίκη ήταν η πολιτική πράξη που εισήγαγε τη λέξη διαπλοκή στη δημόσια ζωή της χώρας.

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

@CsLaKoNaS
Σε ευχαριστώ που μας θύμησες το ονομά του αλλά νομίζω ότι ως διαπλοκή χαρακτήρησε ο Μητσοτάκης την πορεία του Σαμαρά, ίσως κάνω λάθος...

Πιγκουίνος είπε...

Έφθασε η ώρα του Σαμαρά! (και δυστυχώς ουχί του Τρύφωνα, αλλά του Αντώνη)

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

@Πιγκουίνος
Ναι αλλά θα έχει "παρέα" τον Καρατζαφέρη και τα "μπουμπούκια" του...

glam είπε...

Έχω την εντύπωση, πως κάθε απερχόμενος πολιτικός αρχηγός, δίνει το δακτυλίδι στον πλέον άχρηστο, από τους υποψηφίους....

Προφανώς για να μας εκδικηθεί.

ΠΧ Σημίτης - Γιωργάκης
Κωστάκης - Σαμαράς κλπ

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

@glam
Ο Σημίτης δεν ήταν άχρηστος και ο Κωστάκης δεν έδωσε κάποιο δακτυλίδι μιας και ο Σαμαράς έγινε πρόεδρος με εκλογές, σίγουρα ο Κωστάκης ήταν ο ορισμός του άχρηστου :)

Ο Σαμαράς δεν είναι άχρηστος, θα μου πεις δεν τον έχουμε δει να κυβερνάει... Αν κυβερνήσει μάκαρι για εμάς να μην είναι :), αλλά λαϊκιστής :P

giant13 είπε...

Έχει δουλέψει ποτέ του ρε παιδιά αυτός?

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

@giant13
Μάλλον όχι, όπως οι περισσότεροι πολιτικοί...

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε ρε! Εχει δουλεψει κόσμο και κοσμάκη κι αυτός!

Ακου δω, ρεμάλια! "Καθάρματα!"

... τη "γράνα" μου!


υ.γ: Για να μην ξεχνάμε ούτε τα Κατσίκια, ούτε και τα πετυχημένα! Αντε μην πω τίποτα για την "ασύμμετρή" μου!

Ανώνυμος είπε...

υ.γ#2: Γειά σου ρε γίγαντα!

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

@Reactor69
Έβαλες μία νέα διάσταση στη συζήτηση: τον κύριο Πολύδωρα.

Αν δεν είχαν καταστρέψει την Ελλάδα θα έλεγα ας τους αφήσουμε αλλά δεν μπορώ μιας και για εμένα το "Δεν ξεχνώ" δεν είναι ένα απλό σύνθημα :)

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

3 χρόνια μέτα ο κύριος Σαμαράς πέτυχε τον στόχο της ζωής του: έγινε Πρωθυπουργός μιας και μας "κυβέρνησε" 2.5 χρόνια αλλά δεν έκανε τίποτα το ουσιαστικό, οι προσλήψεις στο Δημόσιο Μεσσήνιων δεν είναι ουσιαστική πολιτική, πάντως μάθαμε κάτι: το πόσο ψωνισμένος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος, τις μοναδικές φορές που πήγε στη Βουλή είναι για να εμψυχώσει τους Βουλευτές του, δεν κάλεσε ποτέ ή σχεδόν ποτέ του υπουργικό συμβούλιο και το χειρότερο δεν καταδέχτηκε να παραδώσει αυτοπροσώπως την εξουσία στον επόμενο Πρωθυπυργό, για να κάνω μία αυτοκριτική, είχα προβλέψει ότι τη μονδαική φορά που θα δεχόταν να συναντήσει τον κύριο Τσίπρα θα ήταν όταν θα του παρέδιδε την εξουσία, έπεσα έξω...

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

4 μήνες μετά το τελευταίο μου σχόλιο ο κύριος Σαμαράς παραμένει πρόεδρος της ΝΔ, κατά πάσα πιθανότητα δεν του έχει πει να παραιτηθεί ο Κωστάκης εκτός αν περιμένει να πέσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να κερδίσει τις εκλογές που θα ακολουθήσουν και τότε θα έχει την απόλυτη "δικαίωση"... Το μείζον θέμα φυσικά είναι αν θα υπάρχει Ελλάδα μετά την προκύρηξη των εκλογών.