Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

Και ξανά προς τη δόξα τραβούν;

Το σημερινό ποστ είναι αφιερωμένο στις κινητοποίησες υποδοχής που θα γίνουν για την επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ στην Ελλάδα. Όπως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι η Γερμανία παίζει τον ρόλο του «σατανά» για πολλούς Έλληνες και είναι μία θέση που την υποστηρίζουν αρκετά κοινοβουλευτικά κόμματα, συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑνΕλ, και η Χ.Α.. Ο κύριος Δήμου έχει γράψει ένα πολύ εύστοχο άρθρο σχετικά με αυτή την αντίληψη: http://www.lifo.gr/mag/columns/5165, όσον αφορά τα μέλη του τελευταίου κόμματος τα έχουν ικανά να κατηγορούν τη κυρία Μέρκελ για ναζισμό… Για αύριο Δευτέρα 8-10-2012 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κανονίσει ένα Πανεργατικό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας, πρέπει να παραδεχτώ ότι αγνοώ πόσοι εργάτες είναι μέλη σε αυτά τα σωμάτια. Το πρώτο, που θεωρητικά εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα στη πράξη εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ και στις Τράπεζες. Όσον αφορά την ΑΔΕΔΥ η Ελλάδα δεν είναι, ευτυχώς, 100% Κουμουνιστική χώρα άρα δεν υπάρχουν κρατικά εργοστάσια. Είμαι σίγουρος ότι θα ακούσαμε τα συνηθισμένα συνθήματα, το πλέον κραυγαλέο πρέπει να είναι αυτό που λέει: απεργούμε για να βρούμε την αξιοπρέπεια μας, πως μπορεί να έχει αξιοπρέπεια κάποιος που είναι καταχρεωμένος με ξεπερνάει. Ο πρώτος που ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις ήταν ο γνωστός και μη εξαιρετέος Νίκος Φωτόπουλος ο οποίος την έχει δει τσιφλικάς της ΔΕΗ, σχετικό άρθρο: http://www.pheme.gr/article.aspx?id=5485. Είναι ανούσιο να γράψω στο κείμενο τα αιτήματα των απεργών. Ο λόγος είναι απλός μιας και είναι ουτοπικά για να το θέσω ευγενικά, το σίγουρο είναι ότι δεν θα κάνουν μία τρύπα στο νερό αλλά θα χειροτερεύσουν την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Λυπάμαι όσους εργαζόμενους θα πρέπει να πάνε στο κέντρο της Αθήνας για να δουλέψουν. Είμαι περίεργος να μάθω πόσο κοστίζουν στην Ελληνική οικονομία οι απεργίες.

5 σχόλια:

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

θα μπορούσα να είχα γράψει σεντόνι αλλά θα περιοριστώ να σχολιάσω:
Πάλι καλά που δεν δουλεύω στο κέντρο..

Dormammu είπε...

Ας ελπίσουμε να μην συμβεί τίποτα άσχημο.....

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Αν τελείωσε η επιχείρηση Ξένιος Ζευς ίσως υπάρχει αρκετή αστυνομία αλλιώς...

Dormammu είπε...

Τελικά δεν έγινε τίποτα σοβαρό, αν εξαιρέσεις τον ξεβράκωτο τύπο που έτρεχε εν μέσω των χημικών και των "αγανακτισμένων" διαδηλωτών.

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Υπήρχαν και άλλοι γραφικοί όπως αυτοί ντυμένοι ναζί αλλά για τα Ελληνικά δεδομένα δεν έγιναν πολλά έκτροπα :)

Αν δεν πάγωνε η οικονομική δραστηρίότητα του κέντρο της Αθήνας και τη δωρεάν διαφήμιση στον ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑνΕλ οι διαδηλώσεις θα ήταν μία τρύπα στο νερό.