Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Αδέσποτα...

Σήμερα το πρωί άκουσα μία κυρία στο περίπτερο να λέει ότι σιχάθηκε που κολυμπούσε δίπλα της ένα σκυλί. Την ενημέρωσα ότι τα σκυλιά απαγορεύεται να βρίσκονται στις παραλίες, πόσο μάλλον να κολυμπάνε. Στη συνέχεια αναφέρθηκα στα αδέσποτα σκυλία, για όσους το αγνοούν οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τα μαζεύουν και να τα στειρώνουν. Επίσης η νομοθεσία υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες των σκυλιών να τους τοποθετούν τσιπάκι και να τους φοράνε κολάρο όταν τα βγάζουν βόλτα. Για το πρώτο δεν μπορώ να γνωρίζω τι γίνεται αλλά για το δεύτερο μάλλον θα ζω σε άλλη χώρα μιας και τα μόνα σκυλιά με κολάρα που έχω συναντήσει είναι αυτά της ΕΛΑΣ. Προσωπικά έχω δεχτεί επίθεση από αδέσποτο σε έναν από τους πλέον κεντρικούς δρόμους της Κηφισιάς, αυτό συνέβει πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας και το «καημένο» πρέπει να το μάζεψαν οι αρχές πριν αρχίσουν, μην καταλάβει η ανθρωπότητα ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική χώρα. Τα χειρότερα σκυλιά πρέπει να είναι αυτά που αποκαλώ ημιαδέσποτα και τα συναντάω έξω από βιλάρες στο Κεφαλάρι, μάλλον τα αφεντικά τους βαριούνται να τα βγάλουν βόλτα και τα αφήνουν έξω από τα σπίτια τους... Η ύπαρξη τους είναι αποτέλεσμα του ελλείματος παιδείας που υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στη χώρα μας, δεν νομίζω να είναι τυχαίο ότι μπροστάρης στις διαδηλώσεις των αγανακτισμένων*, ήταν το αδέσποτο Λουκάνικος... Προσωπικά έχω γυρίσει σχεδόν όλη τη «παλιά» Ευρώπη, έχω πάει στις ΗΠΑ αλλά αδέσποτα έχω δει μόνο στη Τουρκία και στη Ταϊλάνδη, χώρες που δεν είναι προς μίμηση.
*Επιτρέψτε μου να έχω χείριστη άποψη για αυτούς, μιας και πολλοί από αυτούς μούτζωναν τη Βουλή και γαύγιζαν, δεν ξέρω αν το έκανε και ο Λουκάνικος :P, να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή...

3 σχόλια:

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Μερικοί συμπολίτες μας πήραν πρωτοβουλίες και έφτιαξαν οργανώσεις που φροντίζουν τα αδέσποτα, μία από αυτές είναι η: ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ-ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, παρόλο που είναι δουλειά του κράτους τους βγάζω το καπέλο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που συμβαίνει με τα αδέσποτα είναι τραγικό.
Πρέπει να είναι εντελώς καραγκιόζης όποιος παρατάει σκύλο στο δρόμο.
Όπως και όποιος ζευγαρώνει το σκύλο του, χωρίς να ξέρει τι θα κάνει 10 κουτάβια μετά.

Τα χειρότερα περιστατικά επίσης τα έχω δει στα βόρεια προάστια. Δεμένα σκυλιά με αλυσίδες ένα μέτρο, όλη μέρα. Τα παρατάνε στο δρόμο όταν τα βαρεθούν. Τα χτυπάνε ενώ είναι δεμένα. Ο θρίαμβος του χωριάτη που έβγαλε πέντε φράγκα.

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Long time no see :)

Συμφωνώ μαζί σου.