Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009

Και αν οι ΟΠ καθόριζαν την πολιτική ατζέντα της χώρας μας;

Ξέρω πολύ καλά πως τελευταία έχω ανεβάσει πολλά απαισιόδοξα κείμενα και έχω στο μυαλό μου μερικά ακόμα αλλά βρήκα κάτι πολύ αισιόδοξο.

Σε ένα παλαιότερο ποστ μου (Όταν το ΛΑΟΣ καθορίζει την πολιτική ατζέντα της χώρας μας.) αναρωτιόμουνα αν το κόμμα του Καρατζαφέρ καθορίζει την πολιτική ατζέντα της χώρας μας. Παρόλο που πολύ φοβάμαι πως η απάντηση είναι ναι, στο Πανελλαδικό Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων (ΟΠ) που έγινε στις 26-28 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη είδα κάτι πολύ θετικό και ευχάριστο.

Την πρώτη μέρα έγινε ο χαιρετισμός από τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων. Όλοι, και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και το ΚΚΕ, έλεγαν πως το περιβάλλον είναι από τις βασικές τους θέσεις.

Όπως γνωρίζουμε όλοι η Ελλάδα είναι ο καλύτερος “πελάτης” στο Ευρωδικαστήριο για τη μη τήρηση των Περιβαλλοντικών κανονισμών της Ε.Ε. Οπότε πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως μπορούν ως και τα δύο κόμματα εξουσίας να δηλώνουν πως οι πολιτικες τους είναι Οικολογικές..

Λέτε να γίνει κανά θαύμα και τα υπόλοιπα κόμματα να γίνουν οικολογικά;

Μακάρι.

5 σχόλια:

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Πολύ φοβάμαι πως η απάντηση είναι όχι και τα κόμματα το έλεγαν αυτό επειδή ήταν το συνέδριο μας.

Φυσικά αν σε συνέδριο του ΛΑΟΣ κάποιος εκπρόσωπος των Οικολόγων έλεγε πως συμφωνεί με τη ξενοφοβία ή κάποια άλλη θέση μπορεί και να έφευγα από το κόμμα μας...

Meropi είπε...

Να μαι κι εμένα πίσω στην Ελλάδα. Ήρθα από δω για να σου απαντήσω σ' ένα ερώτημα που μου έθεσες στο δικό μου ιστολόγιο. Αν είσαι συνομήλικος με το γιο μου. Ο γιος μου είναι 29 χρόνων. Εσύ, απ' ότι είδα από το προφίλ σου, είσαι λίγο μεγαλύτερος.
Τώρα στο θέμα του ποστ σου. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είδε να στρέφονται πιθανοί ψηφοφόροι του προς το κόμμα των ΟΠ, άρχισε να δίνει έμφαση στο οικολογικό του πρόγραμμα. Δεν ξέρω όμως αν το κάνει ειλικρινά ή όχι. Θα φανεί.

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Μερώπη, εγώ είμαι 36 χρονών.

Δεν πιστεύω πως το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται για το περιβάλλον, αν πράγματι ενδιαφερότανε η Ελλάδα δεν θα ήταν νούμερο 1 "πελάτης" της Ε.Ε. για τη μη εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Μην ξεχνάμε πως κυβερνούσαν για πάρα πολλά χρόνια και στα περισσότερα υπουργός περιβάλλοντος ήταν ο κωλλητός των κατασκευαστών Λαλιώτης...

Meropi είπε...

Κι εγώ έχω μια επιφύλαξη αν είναι ειλικρινές το ΠΑΣΟΚ ως προς το οικολογικό του πρόγραμμα. Γι' αυτό λέω θα φανεί.

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Εγώ δεν έχω καμία! Ένα απλό παράδειγμα: σου λέει τίποτα ο Λαλιώτης σαν ΥΠΕΧΩΔΕ;