Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Γαμώ τον ΟΤΕ σας και γαμω της γραμμές σας!

Ποτέ δεν πίστευα ότι ο κύριος Κακουλίδης* θα ήταν επίκαιρος 25 χρόνια μετά!

Την Πέμπτη 6/8/2009 χάλασε η σταθερή γραμμή μου του ΟΤΕ και ήταν η τρίτη φορά σε ένα μήνα. Για να ακριβωλογήσω η γραμμή μου δουλεύει όταν θέλω να τηλεφωνήσω αλλά δεν δουλεύει όταν συνδέω το καλώδιο του ADSL στη μπρίζα. Το ξέρω πολύ καλά πως όλα τα μηχανήματα χαλάνε αλλά τριτη φορά σε ένα μήνα παρά είναι πολύ!

Το τραγικό και οξύμωρο είναι πως η δεύτερη φορά που μου χάλασε η γραμμή ήταν μερικές ώρες μετά που μου την είχε φτιάξει ένας τεχνίτης του ΟΤΕ! Το χειρότερο από όλα είναι πως όταν πήγα τη δεύτερη φορά στο OTEShop της γειτονιάς μου να δηλωσώ πως μου χάλασε η τηλεφωνική γραμμή, οι πωλητές με ειρωνεύτηκαν! Δυστυχώς(;) δεν έχω εγκληματιστεί ακόμα 100% στην Ελληνική νοοτροπία οπότε υπήρξα ευγενκός μαζί τους πόσο μάλλον που γνωρίζω πολύ καλά πως αν κάνω πολλές “βλακείες” στην δουλειά μου με περιμένει η απόλυση και το βρίσκω 100% λογικό.

* Ο κύριος Κακουλίδης ήταν ο άνθρωπος που έγραφε τα κείμενα του Χάρρυ Κλυνν.

15 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Στην Help line του ΟΤΕ μου είπαν ότι δεν μπορούν να με ενημερώσουν όταν φτιαχτεί η γραμμή μου και θα πρέπει να την ελέγχω μόνος μου.

Meropi είπε...

Γιάννη μου, υπομονή Ελλάδα είναι αυτή.
Ήθελα να σου πω ότι κι εγώ όταν ήλθα εδώ στην Ανατολική Αττική, πριν 3 περίπου χρόνια, χαλούσε σχετικά συχνά η γραμμή και καλούσα τον ΟΤΕ. Μέχρι που αντιλήφθηκα ότι αν έκλεινα το ρεύμα για λίγο από το μηχανάκι (μόντεμ) που μου δώσαν για το ADSL και το άνοιγα σε λίγο, η γραμμή επανερχόταν μόνη της. Χωρίς επισκευή. Έτσι εδώ και πολλούς μήνες δεν ξανακάλεσα για βοήθεια τον ΟΤΕ. Έλυσα το πρόβλημα μου έτσι. Δοκίμασε το κι εσύ.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Μερώπη,
Έχεις απόλυτο δίκαιο για το μπάχαλο που είναι η χώρα μας αλλά δεν θέλω να κάνω αλχημίες για να έχω κάτι το οποίο θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο το 2009: μία απλή πρόσβαση στο ίντερνετ!

jf είπε...

Δε θάπρεπε να μας θυμίσεις πώς εμπλέκεται ο Κακουλίδης? :)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Νόμιζα πως ήταν γνωστό. ο κύριος Κακουλίδης έγραφε τα κείμενα του Χάρρυ Κλυνν.

jf είπε...

Αυτό μού είναι γνωστό, απλώς δεν έρχεται στο νου μου ο τρόπος εμπλοκής του με τον... ΟΤΕ. Υποθέτω θα έγραψε κάποιους στίχους...

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη, ειλικρινά γίνομαι έξω φρενών όταν ακούω για την "αξιοπιστία του ΟΤΕ". Δεν πάνε πολλά χρόνια που για να βάλεις τηλέφωνο έπρεπε να περιμένεις μήνες και η πρόσβαση στο Internet με ταχύτητες χελώνας κόστιζε μια περιουσία. Αν και οι εναλλακτικές εταιρίες έχουν τα χάλια τους έχω επιλέξει να μην υποστηρίξω ξανά αυτό τον άθλιο οργανισμό. Στο κάτω κάτω χάρη στον ανταγωνισμό των εταιρειών αυτών αναγκάστηκε ο ΟΤΕ να προσφέρει και κάποιες υπηρεσίες που αλλού είναι από χρόνια αυτονόητες.

Πριν από αρκετά χρόνια έλεγαν:
ΔΕΗ = Δεν Έχουμε Ηλεκτρικό
ΟΤΕ = Ούτε Τηλέφωνο Έχουμε
Μάλλον ισχύει ακόμα...

mahler76 είπε...

άσε κι εμένα μου έκαναν αναβάθμιση γραμμής στα 8mbps άλλα μάλλον δεν το σηκώνει η υποδομή τους και πέφτει συνέχεια η σύνδεση...κουράγιο.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Μία ρητορική ερώτηση, η γραμμή στο σπίτι μου είναι ακόμα χαλασμένη και είμαι σε ίντερνετ καφέ. Ο πΟ.Τ.Ε. θα μου πληρώσει το έξοδο του καφέ και θα μου χαρίσει τη περίοδο που δεν έχω ίντερνετ;

Ειρωνεύομαι για να μην αρχίσω να σφάζω κόσμο...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@apogonos
ΔΕΗ = Δεν Έχουμε Ηλεκτρικό
ΟΤΕ = Ούτε Τηλέφωνο Έχουμε

Πολύ πετυχημένο, θα το υιοθετήσω.

Έχεις απόλυτο δίκαιο πως συγκρτικά με το τι γινότανε πριν από λίγα χρόνια ο πΟ.Τ.Ε. έχει κάνει άλματα προόδου. Όχι πως είναι δύσκολο φυσικά.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@mahler76
Τουλάχιστον έχεις γραμμή :P

island είπε...

Είχα ένα ίδιο πρόβλημα. Πρέπει να είναι δικό σου τα λάθος πάντως και όχι του ΟΤΕ. Σε ένα τέτοιο πρόβλημα καλό θα ήταν να κοιτάξεις τις συνδέσεις που έχεις κάνει στο ρούτερ. Αν είναι λάθος συνδεσμολογία, κάποιες φορές, το ρούτερ, ακυρώνει την γραμμή του τηλεφώνου.

Odysseas είπε...

Εγώ πάλι θυμάμαι τη δεκαετία του 1980 που περιμέναμε 8-9 χρόνια(!) για τηλέφωνο σε περιοχή της Αττικής μία ώρα από την Αθήνα!

Παρόμοια προβλήματα είχα με την HOL στο παλιό σπίτι. Μετακόμισα, άλλαξα εταιρεία και τώρα είμαι σχεδόν ΟΚ. Σχεδόν...

Δυστυχώς στις υπηρεσίες είμαστε Ουγκάντα... Έχουμε όμως see, sun, souvlaki, tzatziki, etc. :-)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@island
Δεν φταίω εγώ μιας και από τον ΟΤΕ μου είπαν πως έχει πρόβλημα η γραμμήμου.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Γράφω από ίντερνετ καφέ,το πληκτρολόγιο είναι χάλια κλπ...