Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

DNN ή αλλιώς DotNetNuke

Σήμερα θα ανεβάσω ένα ποστ σχετικά με την δουλειά μου. Πριν από λίγες ημέρες μου ανέθεσαν να στήσω ένα site επάνω στην πλατφόρμα του DNN. Η σύμπτωση είναι ότι στην προηγούμενη δουλειά μου είχα δουλέψει επάνω στο DNN αλλά έκανα απλώς Data Entry στα υπο-sites των Ελλήνων Βουλευτών. Μιας και είμαι πολιτικοποιημένο Ων εκεί έμαθα τον κύριο Τραγάκη που τότε ήταν αντιπρόεδρος της Βουλής, για την ακρίβεια ανέβασα μία συνέντευξη που είχε δώσει στην Espresso. Στην αρχή παραξενεύτηκα αλλά στην συνέχεια κατάλαβα πως η συγκεκριμένη φυλλάδα είναι το στοιχείο του μιας και ανήκει στην Λαϊκή Δεξιά δηλαδή την Λαϊκιστική Δεξιά.

Προφανώς ο σκοπός του ποστ μου δεν είναι η Πολιτική οπότε γυρνάω στο αρχικό θέμα μου το DNN.

Το DNN είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα, όποιος θέλει μπορεί να το καταβάσει από εκεί: DotNetNuke - The Leading Open Source Web Content Management, και είναι γραμμένο σε Visual Basic .Net αλλά μιας και βασίζεται στο .net framework της Microsoft υποστηρίζει components τα οποία είναι γραμμένα και στις άλλες γλώσσες του framework. Αυτό με βολεύει πάρα πολύ μιας και γνωρίζω C#. Έφτιαξα ένα component το οποίο φέρνει όλες τις χώρες του κόσμου. Μπορεί να ακούγεται μπανάλ ή τετριμμένο αλλά είναι πάρα πολύ χρήσιμο. Μπορούσα να διαλέξω διάφορους τρόπους για να αποθηκεύσω τα δεδομένω των χωρών, η Βάση Δεδομένων είναι επικρατέστερη για πολλούς αλλά πρωτίμησα να τα αποθηκεύσω σε ένα αρχείο XML.

6 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Λέτε να μάθω και τώρα κάποιον εκπρόσωπο του Έθνους; :P

kikop80 είπε...

Θέλει προσοχή, φαίνεται επικίνδυνο!!!
:-D

Natassa είπε...

αυτό μου φανηκε εντελώς κινέζικο .... καλησπέρα !

Meropi είπε...

Γιάννη μου,
ξέρεις τι κατάλαβα από το δεύτερο σκέλος του ποστ σου? Ότι "από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα"! Δηλαδή τίποτε. Χα χα χα!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Natassa
Εϊναι λογικό αν δεν έχεις σχέση με προγραμματισμο υπολογιστών.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Meropi
Ισχύει ότι έγραψα στην Νατάσσα :)