Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας!

Υποθέτω πως θα έχετε ακούσει πολλές φορές αυτή τη πρόταση, μιας και προσωπικά την έχω ακούσει πάρα πολλές φορές. Τελευταία φορά που την άκουσα ήταν από έναν ταρίφα. Γνωρίζω πολύ καλά ότι η συγκεκριμένη ταξική ομάδα “φημίζεται” για τις παπαρολογίες της μιας και σε αυτό το θέμα υπάρχει μία σχεδόν καθολικη συμφωνία από την πλειοψηφία των Ελλήνων. Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι δεν την έχω πει την τελευταία δεκαετία που ζω στην Ελλάδα. Παλαιότερα ίσως να την είχα πει.

Η πρόταση από μόνη της είναι ηλίθια μιας και αυτός που τη λέει κοκορεύται για ένα εντελώς τυχαίο γεγονός σαν το μέρος που γεννήθηκε. Μερικά πράγματα είναι απλά: δύο άνθρωποι κάνουν έρωτα και μετά από περίπου 9 μήνες γεννιέται ένας άνθρωπος. Παρεμφερές θέμα είναι κάποιος που κοκορεύεται για την επαγγελματική ιδιότητα των γονιών του. Θα μπορούσα να το κάνω μιας και ήμουνα τυχερός και οι 2 γονείς μου είχαν πολύ καλά επαγγέλματα αλλά το σημαντικότερο είναι να κοκορεύεται κάποιος για τα δικά του επιτεύγματα αλλά και πάλι είμαι οπαδός της Προτεσταντικής νοοτροπίας και είμαι πεπεισμένος ότι κάποιος πρέπει να είναι ταπεινός.

Ας γυρίσω στο αρχικό μου θέμα δηλαδή αν κάποιος πρέπει να είναι υπερήφανος που γεννήθηκε στην Ελλάδα. Διαφωνώ κάθετα. Για ποιο λόγο κάποιος να είναι υπερήφανος που γεννήθηκε στη χώρα μας; Για την παντελή έλλειψη ΠΕΖΟδρομίων; Για την αγένεια των ανθρώπων; για το χρυσό μετάλλιο στο ντόπινγκ που κερδίσαμε στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου; για την τραγική και τρισάθλεια τηλεόραση; (σημειώνω γνωρίζω ότι σε καμία χώρα του κόσμου η τηλεόραση δεν φημίζεται για την ποιότητα αλλά ένα χάσμα χωρίζει το BBC με τα Ελληνικά Κανάλια), για τις εφημεριδες τύπου Espresso ή Πρωταθλητή; Θα σας παρακαλούσα να μου δώσετε λόγους για να είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας.

53 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Θέλω να πιστεύω ότι θα έλεγα το ίδιο πράγμα σε όποια χώρα και αν είχα γεννηθεί μιας και μερικά πράγματα είναι τυχαία και δεν εξαρτουνται από τον εαυτό μας.

kopria είπε...

έκανα χθες μια παρόμοια ανάρτηση
http://kopria.blogspot.com/2010/01/blog-post_1103.html

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Θα το διαβάσω αργότερα.

Odysseas είπε...

1. τζατζίκι
2. σουβλάκι
3. μπουζούκια
κλπ, κλπ, κλπ. Ελπίζω να σε έπεισα. :-)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

:)))
Προφανώς και όχι, άλλωστε αυτά υπάρχουν σε όλες τις χώρες του κόσμου :P

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα Ιωαννη!
Σεβαστη η αποψη σου, αλλα δεν τη συμμεριζομαι. Θα τη συμμεριζομουν αν ελεγες τη φραση "ειμαι περηφανος που ειμαι Νεοελληνας"...
Καταρχας, κατ' εμε, τιποτα σχεδον δεν ειναι τυχαιο.
Κατα δευτερον, δεν προκειται για το μερος που γεννιεσαι, γιατι τοτε θα λεγαμε "ειμαι περηφανος που γεννηθηκα στην Ελλαδα"...αυτο ως γνωστον δεν σε καθιστα αυτοματως και Ελληνα, αντιθετα μπορει να εχεις γεννηθει απο Ελληνες σε αλλο κρατος, αλλα εισαι Ελληνας, εστω στην καταγωγη.
Το να εισαι Ελληνας λοιπον, για μενα παντα, συνισταται-οπως νομιζω καθε εθνικη ταυτοτητα- στο να μοιραζεσαι την ελληνικη ιστορια, την ελληνικη γλωσσα, την ελληνικη παραδοση, ολα οσα χαρακτηριζουν την εθνικη ταυτοτητα καποιου, ανεξαρτητα με το που ζει...
Ειμαι περηφανη που ειμαι Ελληνιδα, γιατι εχω μια τεραστια πολιτιστικη κληρονομια, εναν απιστευτο φυσικο πλουτο, μια σεβαστη σε ολο τον κοσμο ιστορια, την τιμη να εχουν γεννηθει στη χωρα μου ιδεες και αξιες οπως η Ελευθερια, η Δημοκρατια, η Φιλοσοφια και καποιες επιστημες, γιατι εχω προγονους που αγωνιστηκαν ηρωικα για να εχω εγω τη δυνατοτητα σημερα να μιλαω ελευθερα μαζι σου, γιατι ειμαι μερος ενος λαου ελευθερου, ανεξαρτητου, φιλοτιμου, γιατι η γλωσσα μου εχει ανεξαντλητο πλουτο, γιατι η παραδοση μου εχει ανεξαντλητη ομορφια και για απειρους ακομα λογους, που ειναι χαραγμενοι στο αιμα μου...
Δεν ειμαι περηφανη που ειμαι νεοελληνιδα, γιατι με τη σημερινη σταση ζωης, με την καταντια του λαου και της πανεμορφης χωρας μου, με το βολεμα και την αδιαφορια μου, με τη ζηλοφθονια και την απραξια μου, με τις επιλογες μου εν γενει δεν τιμω ολα τα παραπανω!

kariatida62 είπε...

Kατ'αρχάς έχεις μια ρατσιστική και υποτιμητική αντιμετώπιση για έναν κλάδο εργαζομένων, εκφράζοντας τέτοιου είδους απόψεις για μια εργατική θα την ονόμαζα ομάδα:"φημίζονται για την παπαρολογία τους..." Δεν σε τιμούν τέτοιες εκφράσεις!
Δεύτερον δηλώνεις ότι είσαι περήφανος για το ότι είσαι πολίτης του κόσμου..μάθε λοιπόν ότι και αυτό πρωτοακούστηκε απο το στόμα ενός μεγάλου ΕΛΛΗΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ! του ΣΩΚΡΑΤΗ...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@BUTTERFLY
Διαφωνώ με τον διαχωρισμό νεο και παλαιο έλληνας αλλά αυτό είναι θέμα για ποστ, παρόλα αυτά την πρόταση την έχω ακούσει παρά πολλές φορές έτσι όπως είναι ο τιτλος του ποστς μου

Μου λες ότι είσαι περήφανη για πράγματα που έχουν κάνει κάποιοι που έτυχε να ζήσουν στον γεωγραφικό χώρο τον οποίον έτυχε να ζούμε και εμείς. Το βρήσκεις λογικό να είναι κάποιος περήφανος για την τύχη; Όπως λέω ξεκάθαρα στο κείμενο μου "είμαι οπαδός της Προτεσταντικής νοοτροπίας", να το θέσω αλλιώς: humans must be hummble.

Σημειώνω ξανά ότι θα μπορούσα πάρα πολύ εύκολα να την είχα ψωνίσει με την επαγγελματική ιδιότητα των γονιών μου αλλά αρνούμε.

Πάνω από όλα σημασία έχει τι κάνουμε εμείς σήμερα (και στο μέλλον) και όχι τι έκαναν κάποιοι που έτυχε να ζουν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο με εμάς.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Ναι είμαι και εγώ ρατσιστπής και ειδικαά με τους ταρίφες και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος, αν κάνω λάθος, δηλαδή τους έχω παρεξηγήσει, διόρθωσε με.

Όπως έγραψα και πριν δεν με νοιάζει, μιας και δεν έχει σηασία ποιος έζησε στον γεωγραφικό μας χώρο και τι μεγάλα έργα έκαναν. Σε καμία περίπτωση δεν αρνούμε ότι ο Πολιτισμός των Αρχαίων Ελλήνων ήταν από τους σημαντικότερους που γνώρισε η ανθρωπότητα.

kariatida62 είπε...

Ομολογώντας τις ρατσιστικές τάσεις σου, καταλαβαίνεις ότι κανείς δεν μπορεί να σ'εμπιστευτεί για ένα αντικειμενικό και επιπέδου διάλογο!

BUTTERFLY είπε...

Η διαφωνια μας εγκειται σε δυο σημεια.
Πρωτον, δεν θεωρω τυχαιο το γεγονος οτι τοσες πολλες φυσιογνωμιες της ιστοριας προηλθαν απο τον Ελλαδικο χωρο...τον πολιτισμο δεν τον κανει ο χωρος αλλα οι ανθρωποι και ο πολιτισμος των Ελληνων και της ελληνικης παραδοσης εχει μεγαλο πλουτο και πολλους αξιους ανθρωπους να επιδειξει!
Δευτερον, για μενα υπαρχει σαφης διαχωρισμος παλαιων και νεων Ελληνων, γιατι ο πολιτισμος ειναι μεν κατι που κληροδοτειται, αλλα η συνεχεια του και η νοοτροπια ειναι κατι που αλλαζει με βαση τις συνθηκες καθε εποχης και με βαση τα βιωματα καθε γενιας.
Δεν μπορω σε καμια περιπτωση να συγκρινω τους Ελληνες των Θερμοπυλων η τους αγωνιστες του 1821 με τον νεοελληνα καφρο που θεωρει πως το αν θα κερδισει ο ολυμπιακος η αν θα παει για καφε στο Κολωνακι ειναι μειζον κοινωνικο ζητημα ζωτικης για τον ιδιο σημασιας!
Φυσικα, σε καθε εποχη υπηρχαν γλειφτες, προδοτες και ζηλοφθονες ανθρωποι, αλλα αυτο το χαλι το σημερινο ειναι απιστευτο!
Βεβαια, υπαρχουν απειροι λογοι για αυτο, αλλα η αναλυση τους αποτελει οχι απλα μια αναρτηση, πληθος αναρτησεων...
Οσο για την ταπεινοτητα, συμφωνω μαζι σου, οφειλουμε να ειμαστε και σεμνοι κα ταπεινοι ως ανθρωποι, απλα δεν βλεπω γιατι η περηφανεια για την καταγωγη και την ιστορια μας ερχεται σε αντιθεση με αυτο...

αθεόφοβος είπε...

Έχω στο παρελθόν δημοσιεύσει σχετικό ποστ μετά από ένα αλλο του π.

ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!!
http://atheofobos2.blogspot.com/2007/12/blog-post_11.html

Ανώνυμος είπε...

Οι ταρίφες είναι καθρέφτης όλης της κοινωνίας, απλά με αυτούς ερχόμαστε όλοι σε επαφή και έτσι τους ξέρουμε όλοι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το 95% όλου του πληθυσμού στην Ελλαδα λένε παπάρες:)

Side21 είπε...

Το βασικό είναι να
είσαι περήφανος ...
γι' αυτό που είσαι ...
γι' αυτά που κάνεις ...
γιατί αυτά σε καθορίζουν ...
και σε κατατάσσουν ...
Από κει και πέρα το που γεννήθηκες,
το τι χρώμα ή τι επάγγελμα είχαν οι γονείς σου ποσώς με ενδιαφέρει !!!
Την καλημέρα μου ...

habilis είπε...

Είμαστε κουτοπόνηροι , είμαστε διεφθαρμένοι,πολιτικά,ποδοσφαιρικά κλπ οπαδοί χούλιγκαν του κερατά,έχουμε χόμπι να φιλάμε κατουρημένες ποδιές .
Εχουμε την γλώσσα μας που έχει καταντίσει αγγλοτουρκική και βάλε.

Κατά τα άλλα πατριώτης μου είναι ο Μάνος Χατζιδάκις ,ο Γιάννης Ρίτσος,ο Ελύτης κλπ....

kopria είπε...

Γιατί δεν γουστάρω που είμαι Έλληνας, @αθεόφοβος
http://kopria.blogspot.com/2008/10/blog-post_5420.html

και το ποστ που έκανα μια μέρα πριν τον Ιωάννη
...θα ήθελα να ξέρω όσοι αισθάνονται περήφανοι για τον Παρθενώνα,

1. να πουν τι ξέρουν πράγματι για το συγκεκριμένο μνημείο
2. να πουν τι γνωρίζουν από την πραγματική ιστορία του τόπου
3. να δηλώσουν γιατί αισθάνονται περήφανοι για κάτι στο οποιό δεν συμμετείχαν με κανέναν τρόπο
4. τι έκαναν ώστε να είναι αντάξιοι αυτού που αισθάνονται περήφανοι (ο ξυλοδαρμός μεταναστών δεν μετράει)

Η ιστορία των προγόνων δεν είναι περηφάνια. Είναι ευθύνη να συνεχίσεις το δρόμο, αν κρίνεις ότι θα πρέπει να τον συνεχίσεις. Περήφανος μπορείς να είσαι σε κάτι που συμμετέχεις εσύ και η αδιαφορία των Ελλήνων είναι στην πραγματικότητα αποχή...

Locus Publicus είπε...

Συμφωνώ, υπερήφανοι μπορούμε να είμαστε μόνον για όσα δημιουργούμε οι ίδιοι. Αυτά φίλε Γιάννη όμως, υπάρχουνε παντού. Κάποτε, ο προπονητής της Γερμανίας Μπεκενπάουερ, όταν η Γερμανία είχε πάρει το παγκόσμιο κύπελλο, είχε δηλώσει πως αισθάνεται λύπη για όσους δεν έχουν γεννηθεί Γερμανοί!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Μερικοί συμφωνούν μαζί μου :)
Θα απαντήσω σε όλους σας αύριο.

KitsosMitsos είπε...

Το θέμα είναι να είμαστε περήφανοι που είμαστε άνθρωποι για αρχή ;-)
Τα άλλα είναι ταμπέλες που βοηθούν στην προβατοποίηση...εεε... ομαδοποίηση ήθελα να πω.

VAD είπε...

Ειπώθηκε παλιά και ισχυει:-Ελληνες εσμέν οι της ελληνικής παιδειας μετέχοντες.

mahler76 είπε...

είναι μωρέ από τις φράσεις που λές για να ακολουθήσει το "λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα".

Dormammu είπε...

Συντάσσομαι με τον ισχυρισμό ότι λίγοι ταξιτζίδες έχουν πραγματικά επαγγελματική συμπεριφορά και ότι ακόμα λιγότεροι σέβονται τον πελάτη. Ελπίζω με το καλό να ανοίξει και αυτό το επάγγελμα ώστε να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι "πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος".

Για το θέμα των Ελλήνων, αυτοπροσδιορίζομαι ως πολίτης του κόσμου.

mtryfo είπε...

Γιάννη μου νομίζω οτι δεν είναι θέμα περηφάνειας αλλα θέμα τύχης καθαρά...
Αυτά που σε άλλες χώρες ειναι αυτονόητα (συμπεριλαμβανομένης και της συμπεριφοράς των απανταχού ταξιτζήδων) στη χώρα μας ειναι ακόμη "ζητούμενα"... τι περιμένεις?

Καλημέρα και καλό μήνα!

Artemis είπε...

Όλοι έχετε ένα μέρος δίκιου.
Συνοπτικά έχει δίκιο η mtryfo.
Ωραία τα έκαναν οι πρόγονοί μας, αλλά εμείς οι... Νεοέλληνες τι έχουμε να επιδείξουμε?
Ίσως πολλά περισσότερα εκτός Ελλάδας παρά εντός.
Γιατί άραγε???
Όχι , δεν τρώει η Ελλάδα τα παιδιά της αλλά οι Νεοέλληνες. Που δυστυχώς είναι η πλειοψηφία, αυτή που ψηφίζει, αυτή που αποφασίζει, αυτή που κυβερνά.
Ας παραδεχτούμε ότι τα 400 χρόνια σκλαβιάς μας τσάκισαν. Αποροφήσαμε τη νοοτροπία του Καραγκιόζη, που απορώ γιατί ακόμη τον δίχνουμε στα παιδιά. Η φτώχια, η υλική και πνευματική ένδεια έγιναν κουτοπονηριά, τεμπελιά και μικροαπατεωνιά για να τα βγάλουμε πέρα. Ίσως τότε να ήταν η ανάγκη όμως τώρα πια δεν έχουμε δικαολογία για να ήμαστε ...... Καραγκιόζηδες, που δεν θυμίζουν σε τίποτα τους Αρχαίους ημών προγόνους!

δ.σ είπε...

Καλό το πόστ, καθώς και το σχόλιο της ΘΕΑΣ..

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δεν περίμενα ότι θα συναντούσα κάποιον που να υποστηρίζει τη Μαφία με τα κίτρινα αυτοκίνητα. Δεν υπεκφεύγω αλλά θα σας απαντήσω αναλυτικά αύριο.

akrat είπε...

μωρέ το σκεύτηκα από εδώ και από εκεί
και πίστεψέ με μπέσα να σου πω κάτι?
με αγάπη ΠΑΝΤΩΣ
γιατί μωρέ δεν φεύγεις?
άσε μας εμάς μια χαρά θα την βγάλουμε πέρα
φύγε εσύ
μια χαρά θα είσε μούρλια

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Πρέπει να κάνω την, αυτονόητη, παρατήρηση: όλοι οι άνθρωποι είμαστε ρατσιστές μιας και ο ορισμός του ρατσισμού είναι η ενόχληση στον διαφορετικό τρόπο ζωής, σκέψης κλπ. Άρα και εγώ είμαι ρατσιστής.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Μιας και το θέμα κατέληξε στους ταρίφες θα αναφέρω ένα πολιτισμικό σοκ. Πριν από λίγα χρόνια είχα πάει στο Tromsø το οποίο βρίσκεται στην Βόρεια Νορβηγία, δηλαδή στο τέρμα κόσμου. Θέλαμε να νοικιάσουμε ένα αυτοκίνητο οπότε τυπώσαμε τη λίστα με τα σχετικά μαγαζιά. Μπαίνουμε σε ένα, πεντακάθαρο, ταξί. Ο οδηγός μιλήσουε άπταιστα Αγγλικά. Ο οδηγός δεν κατάλαβε που θέλαμε να πάμε και μας πήγε αλλού. Όταν καταλάβαμε το λάθος μας αυτός μας ζήτησε συγνώμη και μας είπε ότι θα μας χρεώσει λιγότερο από ότι θα γράψει η ταρίφα. Όταν φτάσαμε στον προορισμό μας μας ρώτησε αν θα πληρώσουμε με πιστοτική ή με μετρητά. Εμείς απαντήσαμε με μετρητά. Όταν κατεβήκαμε μας είπε ότι ξεχάσαμε την απόδειξη μας. Αυτοί είναι οι σωστοί ταξιτζήδες.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@kariatida62
Ομολογώντας τις ρατσιστικές τάσεις σου, καταλαβαίνεις ότι κανείς δεν μπορεί να σ'εμπιστευτεί για ένα αντικειμενικό και επιπέδου διάλογο!

Αν η ειλικρίνια είναι μειονέκτημα τότε δέχομαι ευχαρίστως τον χαρακτηρισμό :)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@BUTTERFLY
Δεν με νοιάζει τι έκαναν κάποιοι που έτυχε να ζήσουν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο που γεννήθηκα και ζω εγώ. Δεν αμφισβητώ ότι ο Πολιτισμός των Αρχαίων Ελλήνων ήταν από τους σημαντικότερους της Ανθρωπότητας αλλά σημασία έχει τι κάνουμε εμείς τώρα. Βλέπεις πολλά πράγματα που να σε κάνουν να νοιώθεις περήφανο; Εγώ όχι.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@αθεόφοβος
Όπως έγραψα και στο μπλογκ σου:
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το ποστ σου παρόλο που πολλά από αυτά που αναφέρεις είναι στερεότυπα.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@zoi20
Πράγματι 95% όλου του πληθυσμού στην Ελλαδα λένε παπαριές :) Όμως στην φάρα των ταξιτζήδων το ποσοστό τείνει προς το 100% :P

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Side21
Είμαι οπαδός της σχολής ότι οι Ανθρωποι πρέπει να είμαστε ταπεινοί.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@habilis
Συμφωνώ μαζί σου ειδικά που ξεχωρίζεις τον Πατριώτη από τον ΕΘνικιστή. Προσωπικά είμαι Πατριώτης

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Polykarpos
Πολύ φοβάμαι ότι πολλοί Έλληνες θα γνωρίζουν 5-10 πράγματα για τα Αρχαία μνημεία αλλά θα είναι η επίσημη "γνώση" και όχι η πραγματική.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Locus Publicus
Δεν ήξερα τη ρήση του Μπεκενπάουερ αλλά οι Γερμανοί ίσως να είναι το μόνο ΈΘνος που έχει κάνει την ιστορική αυτοκριτική του. Φυσικά πρέπει να σημειώσω ότι το έγκλημα των Ναζί είναι το χειρότερο στην ιστορία της Ανθρωπότητας.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@KitsosMitsos
Συμφωνώ.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@VAD
Ναι αλλά ποια είναι αυτή η Ελληνική παιδεία; Η επίσημη των σχολείων ή κάποια άλλη;

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@mahler76
Υπάρχουν φράσεις και φράσεις. Η συγκεκριμένη είναι ο ορισμός του ΕΘνικισμού άρα κατακριτέα.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Dormammu
Συμφωνώ με τον αυτοπροσδιορίσμό σου αλλά δεν νομίζω ότι η φάρα των ταξιτζήδων μπορεί να βελτιωθεί.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@mtryfo
Η μοναδική φορά που πίστεψα στην τύχη είναι που επέζησα από το ανεύρυσμα μου. Όσον αφορά τους ταρίφες είναι θέμα έλλειψης παιδείας.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Artemis
Γράφεις πολλά Εθνικά στερεότυπα. Πράγματι είμασταν υπό τον Οθωμανικό ζυγό για αιώνες αλλά είμαστε ελεύθεροι εδώ και σχεδόν 200 χρόνια. Τι κάναμε αυτά τα χρόνια; Δεν πρέπει να κατηγορούμε πάντα τους άλλους αλλά να κάνουμε και την αυτοκριτική μας.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Μιας και δεν έχω άδεια να οδηγάω χρησιμοποιώ πολύ τα ταξί. Θα σας δώσω μία συμβουλή: να ζητάτε πάντα απόδειξη. Μία απόδειξη του πόσο παπαρολόγοι είναι ένας ταρίφας μου είπε ότι οι αποδείξεις από τα ταξι δεν ισχύουν για την εφορία...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Άλλο ένα κακό που έχει η μαφία με τα κίτρινα οχήματα είναι ο σεξισμός της. Μου έχει τύχει πάρα πολλές φορές να μην σταματάνε να με πάρουν ενώ αν δουν ωραία κοπέλα σταματάνε αμέσως.

Περισσότερα θα γράψω στο ποστ που θα τους το "αφιερώσω".

Artemis είπε...

Ιωάννη: Τα στερεότυπα δεν είναι λάθος κατ'ανάγκη και δεν μένω μόνο σ' αυτά. Στην ουσία λέμε το ίδιο πράγμα. Δεν έχουμε καταφέρει και πολλά εμείς οι Νεοέλληνες. Αυτό που λέω είναι να αποτάξουμε πια τη ραγιάδικη νοοτροπία και την ψευτομαγκιά, καθώς και τη μονομερή υπερηφάνια μας για τους Αρχαίους ΈλΛηνες,και επιτέλους να βάλουμε τις βάσεις για να είμαστε και για παρτη μας υπερήφανοι

Artemis είπε...

Ιωάννη: Τα στερεότυπα δεν είναι λάθος κατ'ανάγκη και δεν μένω μόνο σ' αυτά. Στην ουσία λέμε το ίδιο πράγμα. Δεν έχουμε καταφέρει και πολλά εμείς οι Νεοέλληνες. Αυτό που λέω είναι να αποτάξουμε πια τη ραγιάδικη νοοτροπία και την ψευτομαγκιά, καθώς και τη μονομερή υπερηφάνια μας για τους Αρχαίους ΈλΛηνες,και επιτέλους να βάλουμε τις βάσεις για να είμαστε και για παρτη μας υπερήφανοι

Artemis είπε...

Ιωάννη: Τα στερεότυπα δεν είναι λάθος κατ'ανάγκη και δεν μένω μόνο σ' αυτά. Στην ουσία λέμε το ίδιο πράγμα. Δεν έχουμε καταφέρει και πολλά εμείς οι Νεοέλληνες. Αυτό που λέω είναι να αποτάξουμε πια τη ραγιάδικη νοοτροπία και την ψευτομαγκιά, καθώς και τη μονομερή υπερηφάνια μας για τους Αρχαίους ΈλΛηνες,και επιτέλους να βάλουμε τις βάσεις για να είμαστε και για παρτη μας υπερήφανοι

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Artemis
Συμφωνώ μαζί σου αλλά διαφωνώ στον διαχωρισμό νεο και παλαιο-Έλληνες μιας και είμαι μετεθνικστής και πιστεύω οτι όλα τα έθνη είναι εφευρέσεις της νεοτερικότητας.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Σήμερα το πρωί είχα μία κλασική εμπειρία με ταρίφες: "χυλόπιτα", δηλαδή δεν μας πήρε σε κούρσα.

Ο επόμενος ταρίφας που μας πήρε τον δικαιολόγησε. Παράξενο;

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Μία άλλη μπαρούφα που μου είπε ο ταρίφας είναι ότι στην Θάσο υπάρχει πολύ πετρέλαιο αλλά οι ξένες δυνάμεις μας ζηλεύουν και δεν θέλουν να το εκμεταλευτούμε.

Αυτή την μπούρδα την έχω ακούσει και από άλλους και μιας και έχω σκοπό να "αφιερώσω" ένα ποστ σε αυτή τη τάξη σταματάω εδώ.

Matriga είπε...

Γιάννη, καλησπέρα.
Αναμένω την ανάρτηση για το πετρέλαιο. Καλό βράδυ :)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δεν νομίζω ότι θα κάνω ανάρτηση για το πετρέλαιο μιας και είμαι άσχετος με το θέμα :)