Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Η Οδύσσεια με μία απλή τηλεφωνική γραμμή του ΟΤΕ

Στο συγκεκριμένο ποστ δεν πρόκειται να αναφερθώ στο μυθικό ταξίδι του Οδυσσέα που είναι παγκοσμίως γνωστό σαν η Οδύσσεια, αλλά στην περιπέτεια που είχα με τη σταθερή γραμμή τηλεφώνου στο σπίτι μου.

Η ιστορία έχει ως εξής: Την Άνοιξη αποφάσισα να σταματήσω τις τηλεπικοινωνιακές μου συνδέσεις με τον όμιλο πΟΤΕ και να περάσω σε αυτόν της Wind/Tellas. Τεράστιο λάθος, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα του ποστ μου. Η Ελληνική νομοθεσία ορίζει ότι ο πάροχος του Ίντερνετ πρέπει να είναι ο ίδιος με αυτόν της σταθερής τηλεφωνίας οπότε σταμάτησα την σύνδεση μου με τον πΟΤΕ και πέρασα στην Tellas. Καμιά φορά και το απλούστερο πράγμα μπερδέυεται οπότε με το που άλλαξα πάροχο σταθερής τηλεφωνίας χάλασε η τηλεφωνική γραμμή μου.

Φώναξα ένα τεχνίτη για να την φτιάξει. Πράγματι ήρθε αλλά μετά από λίγο καιρό η γραμμή μου ξαναχάλασε. Φώναξα ξανά ένα τεχνίτη. Ήρθε το πρωί να την φτιάξει και θέλησα να μπω στο Ίντερνετ το απόγευμα. Προσπάθησα να μπω και ξαναείχε χαλάσει... Το χειρότερο είναι ότι όταν πήγα στο Oteshop της γειτονιάς μου να το αναφέρω οι υπάλληλοι με ειρωνεύτηκαν. Εν τω μεταξύ είχα πρόβλημα με τον υπολογιστή μου και αγόρασα τα αυθεντικά Windows 7. Σαν να μην έφταναν αυτά είχα αλλάξει πιστωτική κάρτα και έπρεπε να την δηλώσω στον πΟΤΕ και στην Otenet.

Η γραμμή μου ξαναχάλασε οπότε τηλεφώνησα στην Εξυπηρέτηση πελατών του πΟΤΕ για να δω τι πρόβλημα έχει και μου είπαν ότι δεν συγχρωνίζεται το router με τη σταθερή γραμμή μου.

Στις 9 Ιανουαρίου 2010 πήγα στο Oteshop της γειτονιάς μου και τους ζήτησα αν μπορούν να μου δώσουν ένα ασύρματο router. Μου είπαν ότι έπρεπε να το είχα ζητήσει από την αρχή και ότι κοστίζει 60 ευρώ. Δυστυχώς κώλωσα να της πω: Συγνώμη αλλά όταν παρέλαβα το router μου δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έπρεπε να περάσω μία ολόκληρη Οδύσσεια για να αποκτήσω ADSL γραμμή σπίτι μου...

Σήμερα 13 Ιανουαρίου 2010 είναι η πρώτη μέρα μου με τα καινούργια Windows 7. Δεν κρατιέμαι να κάνω το αυτονόητο Πολιτικό Σχόλιο: Δυστυχώς για πολλούς Έλληνες ο Εθνικισμός κάτι θετικό ενώ ο Φιλελευθερισμός είναι συνώνυμο του μεγάλου Σατανά. Το σημειώνω αυτό γιατί αν ο πΟΤΕ είχει ιδιωτικοποιηθεί επί υπουργείας Στέφανου Μάνου ίσως σήμερα να ζούσαμε πράγματι στον 21ο αιώνα...

Υ.Γ.3 Άλλη μία ερώτηση: Αν η δουλειά μου εξαρτιώταν άμεσα από το Ίντερνετ και έμενα άνεργος μιας και δεν θα μπορούσα να την κάνω ο πΟΤΕ θα με προσλάμβανε; Προφανώς η ερώτηση είναι ρητορική...μιας και δεν θα μπορούσα να την κάνω ο πΟΤΕ θα με προσλάμβανε; Προφανώς η ερώτηση είναι ρητορική...

Μιας και είμαι εξαρτημένος από τη μεγαλύτεη εφέυρεση της Ανρθωπότητας που είναι το Ίντερνετ έχω γράψει αρκετά σχετικά ποστς:
Τέρμα ο πΟ.Τ.Ε.!
Τέρμα π.Ο.Τ.Ε. αλλά και η Wind-Tellas δεν πάει πίσω...
Τεχνολογικός Μεσαίωνας.
Γαμώ τον ΟΤΕ σας και γαμω της γραμμές σας!
Τέρμα και η Wind.

16 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Ήθελα να γράψω πολλά σχόλια αλλά το μόνο που θα ηγράψω είναι κάτι απλό: επιτέλους θα "χαρώ" την ανεργεία μου και θα μπορώ να ξυπνάω ότι ώρα να είναι μιας και δεν θα περιμένω τον τεχνίτη του ΟΤΕ :)

athinovio είπε...

χαχαχα
εμείς είχαμε μία από τα ίδια, αλλά με χειρότερες συνέπειες. Για δύο εβδομάδες έμεινε το γραφείο μας χωρίς διαδίκτυο, δλδ χωρίς επαφή με τους πελάτες μας, ακι μάλιστασ τον Φλεβάρη που ακόμα κλείνουμε πολλούς ναύλους.

Ωστόσο, ο οτε είναι μακράν ο καλύτερος παροχέας, ειδικά αν πιστέψουμε κάτι τερατώδεις ιστορίες που ακούω από αλλού...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Πράγματι ο πΟΤΕ είναι καλύτερος πάροχος αλλά εγώ μένω στην Αττική και όχι στη Επαρχεία. Θα μου πεις ότι εσύ έχεις εταιρία...

Έψαξες να δεις αν πρέπει να σε αποζημειώσει ο πΠΟΤΕ για τη χασούρα σου;

Meropi είπε...

Ωχ, άνεργος Γιάννη μου? Σου εύχομαι γρήγορα να βρεις μια ωραία δουλειά, η γραμμή του τηλεφώνου είναι δευτερεύον, αν όχι τριτεύον πρόβλημα. Και κοίτα! Μη φύγεις πάλι από τον ΟΤΕ. Οι άλλες εταιρείες είναι χειρότερες, προς το παρόν.

mahler76 είπε...

ο ΟΤΕ τα σπάει!!!

Αυθεντικά Windows 7? DUUUDE!!!!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Meropi
Είχα γράψει παλαιότερο σε ένα ποστ μου ότι έμεινα άνεργος και κάπου είναι λογικό λόγο του ανευρύσματος μου. Προφανώς και η δουλειά είναι σημαντικότερη από το ίντερνετ αλλά είμαι "σχεδόν" εθισμένος από αυτό.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Τι εννοείς με τα σπάει;

Δεν έχω αρκετή εμπειρία από τα Windows 7 για να εκφέρω γνώμη. Όταν αποκτήσω θα σου πω.

mahler76 είπε...

τα νεύρα χαχαχαχαχαχαχα

το θέμα με τα νέα Windows είναι που τα αγόρασες αυθεντικά χαχαχα

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα!
Καλεδεν καταλαβα! Αφου εχεις αφησει τον ΟΤΕ και εισαι στην Τελλας, γιατι πας σε Οτεσοπ να σου κανουν τη δουλεια; Η Τελλας δεν μπορει;
Οπως και να 'χει ,ελπιζω να ξεμπερδεψες πια!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@BUTTERFLY
Πράγματι δεν με κατάλαβες :)
Η Ελληνική νομοθεσία υποχρεώνει τους ISPs να ανήκουν στον ίδιο όμιλο με αυτόν που σου παρέχει και τη γραμμή του τηλεφώνου οπότε για να μην έχω ίντερνετ από την Τελλας έπρεπε να μην έχω και σταθερό τηλέφωνο από αυτή.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@mahler76
Δεν με πολυχαλάει μιας και όπως γνωρίζουμε όλοι μας τα προγράμματα της MS φημίζονται για τα bugs τους οπότε θα έχω και τα απαραίτητα Service Packs δωρεάν.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πάντως όταν δεν μπορούσα να δουλέψω για 2 εβδομάδες, απλά δε μου χρεώσανε αυτές τις 2 εβδομάδες στον λογαριασμό. Έπρεπε να το τραβήξω και να ζητήσω και αποζημίωση, αλλά ειλικρινά τα βαριέμαι πάρα πολύ αυτά.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@zoi20
Θέλω να πιστεύω ότι τώρα ποια δεν θα μασησω αν μου κάτσει παρόμοια φάση.
Σήμερα θα δω τι έγινε με την καταγγελεία μου εις βάρους του Μπαϊρακτάρη.

Ένα από τα, πολλά, ποστς που θέλω να γράψω έχει αυτό το θέμα: οι νόμιμοι τρόποι αντίδρασης των Πολιτών.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Για αυτονόητους λόγους είμαι Ορθολογιστής αλλά ώρες-ώρες πάω να γίνω ανορθολογιστής. Ένα χαζό παράδειγμα έιναι η "Οδύσσεια" που πέρασα με το ADSL ίντερνετ σπίτι μου. Με το που ο πΟΤΕ διόρθωσε τη βλάβη είχαμε διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ. Επειδή όμως είμαι ακριβοδίκαιος η ΔΕΗ μας είχε ενημερώσει :)

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε με τον Μπαϊρακτάρη; Έχεις κάνει σχετικό ποστ;

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Όχι ακόμα αλλά ΘΑ κάνω :)))